Gå direkt till innehåll
Team Peugeot Total är redo för Dakarrallyt

Pressmeddelande -

Team Peugeot Total är redo för Dakarrallyt

Den 4 januari går startskottet för det legendariska Dakarrallyt i Argentinas huvudstad Buenos Aires. Team Peugeot Total är på plats och redo att attackera den utmanande terrängen efter de sista testerna med de tre 2008 DKR i Marocko förra veckan. Stéphane Peterhansel, som har vunnit Dakarrallyt hela 11 gånger, ger sitt utlåtande: Jag har aldrig kört en snabbare bil!

Syftet med de sista testerna på Marockos östkust inför tävlingsstarten var att utvärdera bilarnas kapacitet och driftsäkerhet tillsammans med alla tre teamen: Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret, Carlos Sainz/Lucas Cruz och Cyril Despres/Gilles Picard.

Under testerna var det ett av de värsta ovädren på många år vilket gjorde vägarna till Erfoud nästintill omöjliga att ta sig fram på. Tack vare detta liknade testet mycket av det som väntar i Dakarrallyt med hinder av klippstenar, djupa gropar och flera vattenhinder. Med denna erfarenhet i bagaget är alla tre teamen mycket väl förberedda inför starten av världens tuffaste rally och en av de största utmaningarna inom motorsporten.

- Jag har varit i Marocko och testat mer än 15 gånger under min karriär och jag har aldrig kört så fort, säger Peterhansel. Speciellt sättet fjädringen arbetar på i 2008 imponerar och väghållningen är helt fantastisk. Det är också otroligt vilket grepp bilen får med bara tvåhjulsdrift, även i kuperad terräng. 2008 DKR är snabb, det är ingen tvekan om det, men självklart vet vi inte hur snabb den är jämfört med konkurrenterna.

Teamets ”rookie”, Despres, är också nöjd:

- Jag har fortfarande mycket att lära men jag kände mig snabbt hemmastadd i bilen. Körtekniken är inte så mycket annorlunda jämfört med en motorcykel men det är mycket bekvämare för ben och knän. För första gång på många år har jag inte ont någonstans efter ett test, skrattar Despres. För mig handlar det om att använda min erfarenhet från motorcykeln. På några sträckor hade jag kunnat köra snabbare på motorcykel, men överlag var jag snabbare med 2008:an. 

Carlos Sainz, den tvåfaldiga rallyvärldsmästaren i World Rally Championship, körde mer än 250 km under testdagarna i Marocko och har stor tilltro till 2008:an:

- Att bygga en bil till Dakarrallyt är oavsett omständigheterna en svår utmaning, men att bygga en bil helt från grunden, som dessutom är ett nytt koncept är verkligen intressant – jag tror på bilen och projektet till 100 %.

Vi känner oss redo:

- Vi har arbetat dag och natt för att få bilarna klara i tid, avslutar chefen för Peugeot Sport, Bruno Famin. Testerna i Marocko är genomförda och vi är mycket nöjda med resultatet. De tre bilarna har anlänt till Argentina och vi väntar nu otåligt på nästa steg i äventyret. Vi är redo!

Dakarrallyt körs genom tre länder och startskottet går den 4 januari. Det avslutas efter 9 000 utmanande kilometer den 17 januari.


Följ Dakarrallyt:

Redbullcontentpool

HD photos and videos are available free-of-charge for editorial use at:

www.redbullcontentpool.com/motorsports

Direct link to the full content of the project (Photos, videos and text) for editorial use

at: www.redbullcontentpool.com/peugeotreturnstodakar

PEUGEOT Sport

To follow Peugeot’s adventures on the 2015 Dakar,

Website: www.peugeot-sport.com (live timing & live tracking)

Tumblr: http://peugeotofficial.tumblr.com/tagged/peugeot2008dkr

Facebook: www.facebook.com/peugeot.sport

Twitter: www.twitter.com/peugeotsport - Hashtag: #PEUGEOT2008DKR

YouTube: www.youtube.com/user/peugeotsportofficial

Instagram: http://instagram.com/peugeot

Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar,scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Det yngsta modellprogrammet någonsin, där bland andra sportiga 208 GTi och crossovern 2008 lanserats med stor framgång, kompletteras nu av helt nya 308, som vunnit priset « Årets Bil 2014 ».Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar.

Presskontakt

Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material