Gå direkt till innehåll
PSA Peugeot Citroëns intyg om jämställdhet på arbetsplatsen förnyat

Pressmeddelande -

PSA Peugeot Citroëns intyg om jämställdhet på arbetsplatsen förnyat

PSA Peugeot Citroëns intyg om jämställdhet mellan kvinnor och män på arbetsplatsen har blivit förnyat. Gruppen var det första stora företaget i Frankrike att uppnå detta intyg år 2005, som sedan förnyades år 2008 och 2011 av franska AFNOR Certification, som följd av en krävande granskningsprocess.

Intyget speglar gruppens tydliga policy sedan över tio år, som främjar rekrytering, integration och professionell utveckling av anställda från olika kulturella, nationella, professionella och yrkesmässiga bakgrunder.

I februari 2011 undertecknade gruppen ett nytt avtal med samtliga fackföreningar för att underlätta anställningen av kvinnor samt jämlikhet på arbetsplatsen, som i stor utsträckning utökar ett första avtal undertecknat år 2003, förnyat år 2007. Det senaste avtalet är baserat på tre övergripande områden: att stödja integreringen av kvinnor i en traditionellt sett mansdominerad sektor, att garantera jämlikheten i företaget samt att underlätta rekryteringen av kvinnor till högre poster.

För övrigt så har ledningsgruppen i mars 2010 skapat ett internt nätverk för kvinnor, ”Women Engaged for PSA”. Nätverket har nu över 160 medlemmar på managementnivå, där målet är att införa fler kvinnor till chefsteam genom att främja medlemmarnas erfarenhetsutbyte samt ge stöd åt kvinnors karriärutveckling.

Philippe Dorge, Human Resources-ansvarig på PSA Peugeot Citroën, kommenterade: ”Förnyelsen av detta intyg är en belöning av våra ansträngningar att fortsätta vara en exemplarisk arbetsplats när det kommer till jämställdhet mellan kvinnor och män samt främjandet av mångfald. Teamens mångfaldhet är en fördelaktig tillgång för PSA Peugeot Citroëns verksamhetsresultat. Det är även en källa till synergier och social balans. Det är av största vikt för oss att integrera olika typer av bakgrunder som speglar samhället vi arbetar i.

Under 2012 stod kvinnor för 22% av den totala arbetskraften, motsvarande nivå låg år 2002 på 17,6%. Andelen kvinnor bland nyanställda var 36,2%, en ökning på 7 tiondelar sedan 2010. För övrigt var 33% av de nyanställda cheferna kvinnor.


Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter drygt 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot lanserade 2011 familje- och tjänstebilen Peugeot 508 - en rymlig miljöbil i sedan- och kombiutförande - som blivit en riktig succé i hela Europa och Kina, iOn – en till 100 % elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika. 2012 lanserades banbrytande modeller såsom världens första dieselhybrid 3008 HYbrid4, 508 RXH och nya generationens småbil - Peugeot 208. I år är det dags för läckra 208 GTi och crossovern Peugeot 2008.

Presskontakt

Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material