Gå direkt till innehåll
Peugeot Rifter - skapad för vardagens äventyr.
Peugeot Rifter - skapad för vardagens äventyr.

Pressmeddelande -

Premiär: Peugeot Rifter - skapad för vardagens äventyr

Mer än ett namn - en ny mening. Nya Peugeot Rifter är här, byggd för vardagens äventyr. Med ett innovativt utseende, som kombinerar robusthet och elegans, är nya Peugeot Rifter skapad för så väl storstaden som skog och mark. Tillgänglig i två längder, med 5 eller 7 säten, med designelement och funktionella egenskaper inspirerade av SUV-segmentet och med den hyllade interiören Peugeot i-Cockpit är Peugeot Rifter ett tilltalande alternativ för den aktiva familjen.

- Peugeot förnyar, Peugeot överraskar. Med nya Peugeot Rifter förnyar vårt varumärke sig och når den perfekta kombinationen av mångsidighet och körglädje - skapad av Peugeot. Med en stark personlighet och ett utseende som förmedlar "chic wanderer" uttrycker nya Peugeot Rifter frihet genom aktivitet, säger Jean-Philippe Imparato, vd för Peugeot.

Nya Peugeot Rifter har Peugeots karakteristiska vertikala grill, med lejonet i mitten, och utsökta LED-ljussignaturer i strålkastarna fram. Designen har inspirerats av SUV-segmentet med skarpa linjer, skyddsplåtar runt om och stora hjul. Nya Peugeot Rifter bygger på den hyllade EMP2-plattformen och kommer i två längder, Standard (4.40 m) och Long (4.75 m) och finns som 5- och 7-sitsig i båda versioner. Flexibilitet genomsyrar modellen och andra och tredje raden, beroende på version, kan antingen fällas ned i golvet genom ”Magic Flat”-funktionen eller lyftas ur för att skapa mer utrymme. Lastkapaciteten i bagageutrymmet sträcker sig från 775 liter till hela 4 000 liter när sätena är nedfällda i versionen Long.

Rifter lanseras med Peugeot i-Cockpit

Peugeot Rifter lanseras med den hyllade interiören Peugeot i-Cockpit, som är framtagen för att förbättra och stärka körupplevelsen i Peugeots bilar. Peugeot i-Cockpit kännetecknas av:

- Den kompakta ratten som ger föraren ett bättre grepp och underlättar styrningen.
- Den 8 tum stora pekskärmen, som är placerad på rätt nivå i förarens synfält och på lagom avstånd för att underlätta användning utan att störa körningen.
- En head up-display med ger föraren all nödvändig information utan att behöva släppa blicken från vägen.

Med Grip Control – eller fyrhjulsdrift

För att tillfredsställa den aktiva familjens behov även utanför asfaltsvägarna erbjuds nya Peugeot Rifter med Advanced Grip Control och Hill Assist Descent Control (HADC), för ett bättre grepp i skiftande terräng. Föredrar du fyrhjulsdrift finns detta också tillgängligt genom ett samarbete med Peugeots långvariga partner Dangel, experter på fyrhjulsdrift.

Innovativa förarhjälpmedel och tekniska detaljer

Nya Peugeot Rifter erbjuds med de senaste förarhjälpmedlen så som Active Safety Brake, adaptiv farthållare, automatisk omkoppling till helljus, avkänning av hastighetsbegränsning, filhållningsassistent, dödavinkelvarnare och mycket mer.

Dessutom har föraren smidig tillgång till Apple CarPlay, Mirrorlink och Android Auto på den 8 tum stora pekskärmen. Föraren erbjuds även genomtänkta finesser som 3D-navigation och trådlös laddning av smartphone.

Flera högklassiga motoralternativ

Nya Peugeot Rifter erbjuds med ett flertal högklassiga motorer, som möter både den senaste Euro 6.c-standarden och den kommande WLTC-körcykelstandarden.

Två stycken 1.2-liters PureTech-bensinmotorer erbjuds:

PureTech 110 hk S&S med en 5-stegad manuell växellåda.
PureTech 130 hk S&S med en 8-stegad automatisk växellåda (på marknaden 2019).

Samt tre stycken 1,5-liters BlueHDi-dieselmotorer:

BlueHDi 130 hk S&S med en 6-stegad manuell växellåda eller en 8-stegad automatisk växellåda.
BlueHDi 100 hk med en 5-stegad manuell växellåda.
BlueHDi 75 hk med en 5-stegad manuell växellåda.


Presenteras i Genéve – kommer till Sverige till hösten

Nya Peugeot Rifter presenteras i samband med motormässan i Genève i mars. Bilen produceras i fabrikerna i spanska Vigo och portugisiska Mangualde och lanseras i Sverige till hösten.

Besök Peugeots internationella press- och mediarum för mer information och fler bilder: http://int-media.peugeot.com.

Ämnen


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång. Försäljningen ökar stadigt i hela världen, modellprogrammet är det yngsta någonsin (2,6 år i snitt) och Peugeot leder hållbarhetsutvecklingen med ett genomsnittligt koldioxidutsläpp på 106,9 g/km. Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar. Nya Peugeot 3008 SUV fick den prestigefulla utmärkelsen« Årets Bil 2017».

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64