Gå direkt till innehåll
Nya Peugeot 508 SW
Nya Peugeot 508 SW

Pressmeddelande -

Premiär: Nya Peugeot 508 SW - Breaking the codes

Nya Peugeot 508 SW är här. Redo att bryta mönstret. Inspirerad av Shooting Brake-modeller, med en låg och sportig profil, utmanar nya Peugeot 508 SW ett helt segment. Samtidigt visar nya Peugeot 508 SW upp en genomtänkt balans mellan väldesignad elegans och praktisk perfektion.


Peugeot har en tydlig målsättning med nya Peugeot 508 SW; att skapa en åtråvärd bil som bryter mot konventionella designregler för att istället accentuera en kraftfull och modern kaross med designelement inspirerade av Shooting Brake-modeller.

Nya Peugeot 508 SW är nästan lika låg som femdörrarsversionen - endast 1.42 meter hög. Det är sex centimeter lägre än förra generationen, vilket skapar en mer strömlinjeformad profil samtidigt som utrymmet i baksätet fortfarande håller segmentets standard. Nya Peugeot 508 SW är 4.78 meter lång, vilket innebär att den bara är tre centimeter längre än femdörrarsversionen och fem centimeter kortare än föregående generation.

Valet är göra nya Peugeot 508 SW lägre, kortare och lättare (cirka 70 kilo lättare än sin föregångare) är i högsta grad medvetet. Genom dessa förändringar förstärks körglädjen och bilen blir lättare att hantera i så väl stadsmiljö som på landsvägar. Dessutom minskar bränsleförbrukningen och CO2-utsläppen till klassledande nivåer.

Premiumkänsla exteriört – och interiört
Nya Peugeot 508 SW har massor av designelement som utstrålar premium. Fronten är distinkt och imponerande. De väldesignade LED-strålkastarna och de vertikala ljussignaturerna ramar in Peugeotlejonet, som är centrerat i mitten av grillen. Ser du nya Peugeot 508 SW bakifrån fångar de tredimensionella baklyktorna din blick omedelbart och från sidan stärker de karmlösa dörrarna premiumkänslan ytterligare.

Interiört är nya Peugeot 508 SW givetvis utrustad med den senaste generationens Peugeot i-Cockpit, med den karakteristiska kompakta Peugeot-ratten, en stor kapacitiv pekskärm och den senaste generationens digitala head up-display.

Nya Peugeot 508 SW bjuder dessutom, minskade yttermått till trots, på gott om utrymme och komfort för förare och passagerare. I framsätet kan du njuta av ergonomiska säten med massagefunktion och det finns flera finurliga förvaringslösningar på en armlängds avstånd. I baksätet är det fyra centimeter extra i takhöjd i jämförelse med femdörrarsmodellen och passagerarna får ett ökat ljusinsläpp genom panoramaglastaket. Dessutom går det att luta tillbaka stolsryggarna i baksätet hela 27°, vilket främjar komforten ytterligare.

Den förra generationens Peugeot 508 SW var hyllad för sitt generösa bagageutrymme och den nya generationen är designad för att på ett liknande vis maximera utrymmet. Bakluckans öppning är låg och bred för att underlätta på- och avlastning och bagageutrymmet har en lastkapacitet på 530 liter (under insynsskyddet), vilket är väldigt nära den förra generationens lastkapacitet (på 560 liter).


Senaste generationens förarhjälpmedel
Nya Peugeot 508 SW erbjuder ett brett utbud av den senaste generationens förarhjälpmedel, som bland annat:

- Ett Night vision-system, som med hjälp av en infraröd kamera upptäcker människor och djur framför bilen i mörker eller vid dålig sikt i upp till 200 meter.
- Den senaste generationens Automatic Emergency Braking, som upptäcker fotgängare och cyklister i så väl dagsljus som i mörker och varnar föraren för kollisionsrisk i upp till 140 km/h.
- Full Park Assist, som automatiskt hanterar parkering.
- Adaptiv farthållare och Stop-start-funktion.
- Utökad skyltavläsning med avkänning av hastighetsbegränsning, stopp-skyltar och skyltar för enkelriktat.
- Aktiv filhållningsassistent.
- Trötthetsvarnare.

Nya Peugeot 508 SW erbjuder även den senaste generationens teknik för 3D-navigation, trådlös laddning av smartphone och smidig tillgång till Apple CarPlay, MirrorLink och Android Auto.


Klassledande motorer 
Nya Peugeot 508 SW lanseras med motorer som är klassledande när det kommer till CO2-utsläpp. Dessutom är motorerna certifierade för Euro6.d temp-standards. På detta vis vill Peugeot redan nu möta de Euro 6-förutsättningar som införs 2020, som bland annat innebär är ett ökat fokus på kväveoxider.

Nya Peugeot 508 SW lanseras med följande 1.6-liters bensinmotorer:

- PureTech 180 hk S&S 8-stegad automatisk växellåda (EAT8)
- PureTech 225 hk S&S 8-stegad automatisk växellåda (EAT8)

Fyra dieselalternativ finns tillgängliga i nya Peugeot 508 SW, med 1.5 liters- och 2.0-litersmotorer:

- BlueHDi 130 hk S&S 6-stegad manuell växellåda.
- BlueHDi 130 hk S&S 8-stegad automatisk växellåda (EAT8)
- BlueHDi 160 hk S&S 8-stegad automatisk växellåda (EAT8)
- BlueHDi 180 hk S&S 8-stegad automatisk växellåda (EAT8)

Under andra halvan av 2019 lanseras nya Peugeot 508 SW även som Plug in-Hybrid.

Nya Peugeot 508 SW kommer att tillverkas i franska Mulhouse och visas upp för första gången i samband med motormässan i Paris i oktober. Lansering i Sverige sker i början av 2019.

Bilder och mer information
Besök http://int-media.peugeot.com för längre pressinformation på engelska, fler tekniska detaljer och bilder (bilderna når du direkt genom att klicka på denna Länk).

Ämnen


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång. Försäljningen ökar stadigt i hela världen, modellprogrammet är det yngsta någonsin (2,6 år i snitt) och Peugeot leder hållbarhetsutvecklingen med ett genomsnittligt koldioxidutsläpp på 106,9 g/km. Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar. Nya Peugeot 3008 SUV fick den prestigefulla utmärkelsen« Årets Bil 2017».

Presskontakt

Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material