Gå direkt till innehåll
Nya Peugeot Partner.
Nya Peugeot Partner.

Pressmeddelande -

Premiär: Här är nya Peugeot Partner

Kombinera funktionalitet med bekvämlighet. Känn körglädjen varje gång du sitter i din bil. Njut av innovativa lösningar, den senaste generationens förarhjälpmedel och dra nytta av en optimerad lastkapacitet. Nya Peugeot Partner är här - redo att revolutionera din syn på transportbilar.


Nya Peugeot Partner är designad för att underlätta vardagen för professionella användare som kräver mycket av sina verktyg. Ett tydligt fokus har genomsyrat hela designprocessen av nya Peugeot Partner – optimal funktionalitet i alla sammanhang.

Nya Peugeot Partner är byggd på den uppskattade EMP2-plattformen och kommer i två längder, Standard (4.40m) och Long (4.75m). Standard-versionen har en lastkapacitet på 3.30-3.80 m³ beroende på version, med gott om plats för två Europapallar. I Long-versionen ökar detta till 3.90-4.40 m³. Lastvikten i de båda versionerna är 650-1000 kilo. Genomtänkta lösningar som Multiflex-säten ökar flexibiliteten och lastmöjligheterna ytterligare och det finns gott om extra förvaringsmöjligheter (upp till 113 liter).

Peugeot i-Cockpit som standard
Nya Peugeot Partner är utrustad med den hyllade interiören Peugeot i-Cockpit. Denna interiör är utformad för att skapa optimal komfort och körglädje och bygger på tre grundbultar:

- Den kompakta ratten som ger föraren ett bättre grepp och underlättar styrningen.
- Den 8 tum stora pekskärmen, som är placerad på rätt nivå i förarens synfält och på lagom avstånd för att underlätta användning utan att störa körningen.
- En head up-display som ger föraren all nödvändig information utan att behöva släppa blicken från vägen.

Med Peugeot i-Cockpit tar nya Peugeot Partner ytterligare ett steg uppåt i komfort och innovation och kan på så vis likställas med Peugeots nya personbilsmodeller, så som Peugeot 3008 SUV och Peugeot 5008 SUV.

Förarhjälpmedel, teknik i framkant och 4X4
Peugeot presenterar två unika innovationer i Peugeot Partner; Overload Alert och Surround Rear Vision. Med Overload Alert vägs din last automatiskt när du startar bilen och en vit displaysignal indikerar när 90 procent av lastkapaciteten är nådd. Denna ljussignal blir sedan gul om du överskrider lastkapaciteten och du som förare har på så vis full koll på din last.

Surround Rear Vision ger dig som förare en ökad överblick över dina omgivningar, genom en kamera under passagerarsidans sidospegel och en kamera över bakdörrarna. Dessa kameror gör att du kan se hela din omgivning, i en skärm där den interiöra backspegeln brukar sitta, och du undviker kollisioner på grund av döda vinkeln eller dålig sikt.

Dessutom erbjuder nya Peugeot Partner flera av de förarhjälpmedel och innovationer som även finns i Peugeots personbilar så som Active Safety Brake, adaptiv farthållare, avkänning av hastighetsbegränsning, skyltavläsning, filhållningsassistent och mycket mer.

Nya Peugeot Partner erbjuder även flexibla lösningar för framfart på olika underlag. Med hjälp av Advanced Grip Control får nya Peugeot Partner ett bättre grepp i skiftande terräng. Dessutom erbjuds fyrhjulsdrift som alternativ genom Peugeots samarbetspartner Dangel, som är experter på fyrhjulsdrift.

Viktoptimering och låg bränsleförbrukning
Peugeot har arbetat hårt med utformning och viktoptimering av nya Peugeot Partner för att minska bränsleförbrukningen och CO2-utsläpp. Dessutom erbjuds Peugeot Partner med effektiva motorer som möter aktuella Euro6.c-standards och kommande WLTP-certifiering.

Två stycken 1.2-liters PureTech-bensinmotorer erbjuds:

PureTech 110 hk S&S med en 5-stegad manuell växellåda.
PureTech 130 hk S&S med en 8-stegad automatisk växellåda.

Dessa bensinmotorer är utrustade med partikelfilter för att minska partikelutsläppen ytterligare.

Nya Peugeot Partner kommer även med tre stycken BlueHDi-dieselmotorer:
BlueHDi 130 hk S&S med en 6-stegad manuell växellåda eller en 8-stegad automatisk växellåda.
BlueHDi 100 hk med en 5-stegad manuell växellåda.
BlueHDi 75 hk med en 5-stegad manuell växellåda.

Dieselmotorerna är utrustade med partikelfilter och SCR-teknik.

Nya Peugeot Partner lanseras i Sverige i början av 2019. Besök Peugeots internationella press- och mediarum för mer information och fler bilder: http://int-media.peugeot.com.

Ämnen


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång. Försäljningen ökar stadigt i hela världen, modellprogrammet är det yngsta någonsin (2,6 år i snitt) och Peugeot leder hållbarhetsutvecklingen med ett genomsnittligt koldioxidutsläpp på 106,9 g/km. Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar. Nya Peugeot 3008 SUV fick den prestigefulla utmärkelsen« Årets Bil 2017».

Presskontakt

Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material