Gå direkt till innehåll
Peugeot etablerar huvudkontoret i den expansiva Öresundsregionen

Pressmeddelande -

Peugeot etablerar huvudkontoret i den expansiva Öresundsregionen

Generalagenten för Peugeot i Sverige, KW Bruun Autoimport AB, väljer Malmö till ny ort för huvudkontoret.  Bolaget flyttar sin verksamhet från Stockholm under sommaren. Närheten till danska ägarkoncernen Interdan och synergieffekterna är en av anledningarna till etableringen, som också innebär nyrekryteringar. 

KW Bruun Autoimport AB ingår i en av Nordens största privatägda bilkoncerner, Interdan, som började sälja Peugeot redan 1952 i Danmark. 1998 tog Interdan över rodret för Peugeot i Sverige och sedan dess har märket vuxit rejält.

– Nu tar vi nästa steg och bygger upp det svenska huvudkontoret i den expansiva Öresundsregionen, säger Peugeot Sveriges Vd, Henrik Wiberg. Det är en region som bjuder på många spännande möjligheter och närheten till Interdan-koncernen i Köpenhamn ger självklart många fördelar och synergieffekter för Peugeot i Sverige.

Peugeot är inne i en expansiv fas, inte bara när det gäller nyetableringen av huvudkontoret, utan även på produktsidan. Flera attraktiva bilmodeller lanseras under sommaren, närmast Årets Bil i kombiutförande, 308 SportWagon, och läckra småbilen Peugeot 108.

Peugeot Sveriges nya huvudkontor startar upp i Malmö under sommaren och flera spännande tjänster kommer erbjudas, bland annat på marknads-, produkt- och servicemarknadsavdelningarna. Sammanlagt blir det 15 nya tjänster.

– Vi är glada över att kunna rekrytera många nya drivna och kreativa medarbetare som vill vara med och stärka Peugeots ställning i Sverige, avslutar Henrik Wiberg.

Peugeot är ett av världens äldsta bilföretag. Tillverkningen av det breda person- och transportbilsprogrammet startade redan 1889. Under åren har bilmärket utvecklats till en ledande aktör på flera områden, bland annat när det gäller innovativ design, lättviktsteknik och bränsleeffektiva motorer. Märket ingår i PSA-koncernen som är världens sjätte största och Europas näst största biltillverkare.


Ämnen

Kategorier


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar,scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Det yngsta modellprogrammet någonsin, där bland andra sportiga 208 GTi och crossovern 2008 lanserats med stor framgång, kompletteras nu av helt nya 308, som vunnit priset « Årets Bil 2014 ».Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar.

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64