Gå direkt till innehåll
Nya Peugeot 5008 SUV
Nya Peugeot 5008 SUV

Pressmeddelande -

​Nya Peugeot 5008 SUV – ny design, mer flexibilitet

Nu bygger Peugeot vidare på sitt framgångsrika SUV-segment med nya Peugeot 5008 SUV. Djärv design, spännande nya färgpaket och den senaste generationen teknik och förarhjälpmedel har kombinerats med körglädje och komfort.

Nya Peugeot 5008 SUV är den största modellen i Peugeots SUV-segment och erbjuder plats för upp till sju personer. Nu kommer den med ännu större flexibilitet och ny spännande design.

En ny bred grill klär fronten tillsammans med nya LED-strålkastare, vilket skapar ett modernt och kraftfullt uttryck. Motorhuven pryds av modellens monogram för att understryka Peugeots DNA och kopplingen till syskon som 208 och 508.

Bakifrån har nya Peugeot 5008 SUV försetts med 3D-LED-lampor med det distinkta utseendet likt tre ”lejonklor”. Baklyktorna är placerade på varsin sida om den svarta listen som löper över bakluckan och understryker SUV:ens bredd och utrymme.

Nya färgpaketet ”Black Pack”

Nya Peugeot 5008 SUV kommer att vara tillgänglig i tre utrustningsnivåer med möjlighet att uppgradera varje till en högre Pack-nivå med extra anpassade tillägg. Detta innebär att ingångsnivån blir Active, följt av Allure och GT.

En annan nyhet för alla som vill ha lite extra attityd på sin nya Peugeot 5008 SUV är att den erbjuds med det nya färgpaketet ”Black Pack” på nivåerna GT och GT Pack. Flera detaljer på exteriören får då en mörkare färg – till exempel grillen, Peugeot-monogrammet, taket, stötfångaren och fälgarna.

Nästa generation teknik

Nya Peugeot 5008 SUV kommer med den nya versionen av Peugeots förarmiljö Peugeot i-Cockpit, som bland annat inkluderar en tredimensionell display ovanför ratten och en 10-tums pekskärm i mittkonsolen som ger föraren åtkomst till bilens funktioner.

Ny teknik som systemet ”Night Vision” ger under mörkerkörning föraren en bild av omgivningen upp till 200–250 meter framför bilen och varnar om fotgängare eller djur upptäcks inom berört område.

Motorerna

Nya Peugeot 5008 SUV kommer med en 1.2L trecylindrig PureTech-bensinmotor på 130 hk, eller en 1.6L fyrcylindrig på 180 hk. För de fyrcylindriga BlueHDi-dieselmotorerna finns antingen 1.5L 130 hk eller 2.0L 180 hk.

Den manuella växellådan BMV6 är tillgängligt på bensin- och dieselmotorerna med 130 hk, medan Peugeots 8-växlade automatlåda EAT8 sträcker sig över samtliga motorversioner.

Nya Peugeot 5008 SUV lanseras i Europa under slutet av 2020. Ett längre pressmeddelande på engelska finns att läsa här: https://int-media.peugeot.com/en/node/90074378

Ämnen


K.W. Bruun Autoimport AB ingår i den danska Interdan-koncernen och ansvarar i dag för importen av PSA-märkena Citroën, DS, Opel och Peugeot till Sverige.

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material