Följ K.W. Bruun Autoimport

Nya Peugeot 2008 SUV – #NEXT GEN SUV

Pressmeddelande   •   Jun 19, 2019 07:58 CEST

Nya Peugeot 2008 SUV

Nu är den här. Nästa generation Peugeot 2008 SUV – med en kraftfull och distinkt design och full valbarhet mellan konventionella motorer och en 100% el-drivlina.

Nya Peugeot 2008 SUV placerar sig i hjärtat av det kompakta SUV-segmentet, genom en kraftfull och distinkt design som understryker Peugeots höga ambitioner. De balanserade linjerna och proportionerna skapar en SUV med ett robust utseende, en utmanande profil och utmärkta köregenskaper.

Nya Peugeot 2008 SUV är designad för att erbjuda valmöjligheter. Kunden kan, tack vare den nya och innovativa CMP-plattformen, fritt välja mellan bensin-, diesel- eller elmotor och få samma utrymmen, komfort och körglädje oberoende val av drivlina. Nya Peugeot 2008 SUV är 4,3 meter lång och tillsammans med en hjulbas som mäter 2,6 meter skapar detta ett väl tilltaget bagageutrymme på 434 liter oberoende val av motor, inklusive den elektriska motorn eftersom batterierna är placerade under golvet.

100 % elektrisk körglädje

Med nya Peugeot 2008 SUV tar Peugeot ett stort kliv när det gäller elektrifieringen av det populära kompakta SUV-segmentet. Nya Peugeot e-2008 SUV lanseras med en elmotor på 100 kW (136 hk) och ett vridmoment på 260 Nm. Ett högkapacitetsbatteri på 50 kWh skapar en räckvidd på 310 km enligt det nya WLTP-reglementet.

Peugeot har arbetat hårt för att optimera laddningstiderna för nya Peugeot e-2008 SUV, som varierar beroende på val av laddningsmetod:

- 16 timmar med ett vanligt vägguttag.
- Mellan drygt 5 och 8 timmar med en Wallbox, beroende på version ( 3-fas 11 kW eller 1-fas 7.4 kW) .
- 30 minuter för att nå 80 procent av batterikapaciteten vid en publik laddningsstation på 100 kW.

Föraren kan enkelt följa hur drivlinan arbetar genom den centrala pekskärmen och när bilen är parkerad är det smidigt att tidsinställa laddning, följa status och när som helst starta och stoppa laddningsprocessen genom mobilappen MyPeugeot.


Ny generation i-Cockpit

Nya Peugeot 2008 SUV är givetvis utrustad med den senaste generationen Peugeot i-Cockpit, för att ge föraren en optimal komfort och snabb tillgång till nödvändig information. Peugeot i-Cockpit, som är en kundfavorit och i dag finns i 5 miljoner Peugeot-fordon, baseras på tre hörnstenar:

- Den kompakta ratten, för bättre grepp och kontroll.
- Den 10 tum stora kapacitiva pekskärmen.
- Och nu en ny innovativ head up-display, som presenterar information på ett dynamiskt vis i 3D.

Den dynamiska head up-displayn förändrar storleken på information beroende på hur nödvändig informationen är för föraren. Ju viktigare informationen är desto mer utrymme får den. Denna dynamiska information förbättrar förarens möjligheter att reagera med omkring en halv sekund.

Säkerhet i framkant

När det gäller säkerhet är nya Peugeot 2008 ledande i sitt segment, med säkerhetssystem och innovativa förarhjälpmedel som är i framkant. Några exempel på detta är:

- Aktiv filhållningsassistent, som samspelar med en filpositioneringsassistent där du kan välja din position i filen.
- Adaptiv farthållare med Stop & Go på automatiska växellådor.
- Den senaste generationens Automatic Emergency Braking, som upptäcker fotgängare och cyklister så väl i dagsljus som i mörker från 5 km/h upp till 140 km/h.
- Trötthetsvarnare.
- Aktiv dödavinkelvarnare.
- Utökad skyltavläsning med avkänning av hastighetsbegränsning, stoppskyltar och skyltar för enkelriktat.
- Automatisk omkoppling till helljus.
- Den senaste generationens Full Park Assist-parkeringsstöd.

Givetvis är nya Peugeot 2008 SUV utrustad med MirrorScreen för smidig användning av Apple CarPlay och Android Auto. Peugeots nykomling erbjuder även 3D-navigation, en högklassig ljudupplevelse genom FOCAL-högtalare och körlägena ”Eco”, ”Normal” och ”Sport” för att möta alla tänkbara önskemål. Nya Peugeot 2008 SUV kommer i de fyra utrustningsnivåerna Active, Allure, GT-Line och GT.


Nya och förbättrade motorer

Nya Peugeot 2008 SUV finns tillgänglig med senaste generationernas bensin- och dieselmotorer, som är godkända enligt den senaste Euro 6-standarden. Följande bensinmotorer (1,2 L, 3-cylinder) finns tillgängliga:

- PureTech 100 S&S BVM6
- PureTech 130 S&S BVM6 eller EAT8
- PureTech 155 S&S EAT8 (endast för GT)

Samt följande dieselmotor (1,5L, 4-cylinder).
- BlueHDi 100 S&S BVM6
- BlueHDi 130 S&S EAT8.

Nya Peugeot 2008 SUV kommer att produceras i den spanska staden Vigo för den europeiska marknaden och i kinesiska Wuhan för den kinesiska marknaden. Den globala lanseringen inleds i slutet av 2019.

Mer information, inklusive ett längre pressmeddelande med fler detaljer, och bilder finns på https://int-media.peugeot.com/en.

Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång. Försäljningen ökar stadigt i hela världen, modellprogrammet är det yngsta någonsin (2,6 år i snitt) och Peugeot leder hållbarhetsutvecklingen med ett genomsnittligt koldioxidutsläpp på 106,9 g/km. Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar. Nya Peugeot 3008 SUV fick den prestigefulla utmärkelsen« Årets Bil 2017».