Gå direkt till innehåll
Maxime Picat blir ny verkställande direktör på Automobiles Peugeot

Pressmeddelande -

Maxime Picat blir ny verkställande direktör på Automobiles Peugeot

Maxime Picat har utsetts till verkställande direktör för Automobiles Peugeot från den 1 oktober 2012 och efterträder därmed Vincent Rambaud som arbetat i koncernen i tio år. Maxime innehar idag en befattning som verkställande direktör för Dong Feng Peugeot Citroën Automobiles i Kina där Peugeots försäljning har ökat med hela 28 % per halvårsskiftet i år på en marknad som ökat med totalt 7 %.

Maxime Picat har under sin period som vice VD (2008-2011) och VD (sedan januari 2011) för DongFeng Peugeot Citroën Automobiles (DPCA) bidragit till den positiva utvecklingen för både Peugeot och Citroën på den kinesiska marknaden, såväl för produktutveckling som för tillverkning i lokala fabriker. Han har spelat en viktig roll i samarbetet mellan PSA Peugeot Citroën och DongFeng, där han bidrog till att försäljningen för DPCA mer än fördubblades mellan 2008 och 2011.

Maxime Picat är 38 år och civilingenjör. Han kom till PSA Peugeot Citroën 1998 och efter ett flertal poster inom gruppens fabrik i Mulhouse blev han ansvarig för fabriken i Sochaux och sedermera för fabriken i Wuhan i Kina i november 2007.

Vincent Rambaud har valt att avsluta sin tjänst som verkställande direktör hos Peugeot av personliga skäl och går vidare med andra arbetsuppgifter utanför PSA-gruppen efter 10 framgångsrika år i koncernen.


Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter drygt 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot lanserade 2011 familje- och tjänstebilen Peugeot 508 - en rymlig miljöbil i sedan- och kombiutförande - som blivit en riktig succé i hela Europa och Kina, iOn – en till 100 % elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika. Årets banbrytande modeller är världens första dieselhybrid 3008 HYbrid4, 508 RXH och nya generationens småbil - Peugeot 208.

Presskontakt

Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material