Gå direkt till innehåll
Tuff terräng är ingen match för Peugeot Boxer med fyrhjulsdrift.
Tuff terräng är ingen match för Peugeot Boxer med fyrhjulsdrift.

Pressmeddelande -

Fyrhjulsdrift till samtliga av Peugeots transportbilar

Vintern är här. Snön lägger sig runt om i Sverige. Men snödrivor eller tuff terräng behöver inte hindra dig från att göra ditt jobb på ett professionellt vis – nu finns fyrhjulsdrift till samtliga av Peugeots transportbilar.

- Vi på Peugeot vill förenkla transportbilsägarnas vardag. Genom att erbjuda våra kunder fyrhjulsdrift på våra transportbilar tar vi ett stort kliv på transportbilsmarknaden, säger Martin Persson, produktchef för transportbilar vid Peugeot Sverige.
 
Det är ett samarbete mellan Peugeot och franska Dangel, fyrhjulsdrift-experter med 36 års erfarenhet, som ligger till grund för att samtliga transportbilar i Peugeots sortiment nu finns med fyrhjulsdrift. Peugeot, som har ett av marknadens bredaste utbud av transportbilar, ger på så vis sina kunder en unik valmöjlighet.

- Att erbjuda fyrhjulsdrift är ett steg i vårt arbete med att ge våra kunder valmöjligheter. Tidigare i år har vi lanserat Peugeot Expert som breddar vårt produktsortiment och sedan har vi öppnat för HVO-diesel i våra transportbilar. Allt för att skapa rätt lösning för alla behov, säger Martin Persson.

Systemet som Dangel har tagit fram för Peugeots transportbilar har två funktionslägen, vilket gör att transportbilsföraren kan stänga av fyrhjulsdriften när den inte behövs. Då blir transportbilen istället tvåhjulsdriven, vilket bland annat sänker bränsleförbrukningen. På så vis minskar transportbilsföraren bränslekostnaderna och gynnar samtidigt miljön.

- Vi ser ett mervärde i att erbjuda fyrhjulsdrift i transportbilar när det faktiskt behövs. Vanligtvis klarar sig transportbilsägaren med tvåhjulsdrift och då finns det inte heller någon anledning att dra på sig onödiga bränslekostnader. Men när det blir dåligt väder och tuff terräng ska vi underlätta för våra kunder, säger Martin Persson.

Fyrhjulsdrift erbjuds till Peugeot Partner, Peugeot Expert och Peugeot Boxer. Dessa modeller erbjuder även följande:

Motoralternativ
Partner – 100 BlueHDi Manuell
Expert – 120- och 150 BlueHDi Manuell
Boxer – 130- och 163 BlueHDi Manuell

Markfrigång
Partner, 7cm förhöjd markfrigång för att klara av tuffare terräng. Total markfrigång 200mm.
Expert, 2 cm förhöjd markfrigång. Total markfrigång 170mm.
Boxer, 2 cm förhöjd markfrigång. Total markfrigång 163mm.

Bränsleförbrukning, CO2 utsläpp
Partner – Blandad körning 4,6 l/100km, CO2 119 g/km
Expert – Blandad körning 6,6 l/100km, CO2 176 g/km
Boxer – Blandad körning 6,7 l/100km, CO2 175 g/km

Garanti och service
3 års garanti eller 100 000 km (beroende på vad som inträffar först). Serviceintervall enligt Peugeot standard.

Läs mer om Peugeots transportbilar på http://transportbilar.peugeot.se/.
 
 
 
 
 

Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång. Försäljningen ökar stadigt i hela världen, modellprogrammet är det yngsta någonsin (2,6 år i snitt) och Peugeot leder hållbarhetsutvecklingen med ett genomsnittligt koldioxidutsläpp på 106,9 g/km. Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar. Nya 308 fick den prestigefulla utmärkelsen« Årets Bil 2014 ».

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material