Gå direkt till innehåll
Första officiella utmärkelsen för Peugeot 508

Pressmeddelande -

Första officiella utmärkelsen för Peugeot 508

Peugeot 508 vann överlägset utmärkelsen Auto Trophy 2010 i sin klass, framröstad av tidningen Auto Zeitungs läsare, i konkurrens med inte mindre än 18 andra mellanklassmodeller.

Utmärkelsen Auto Trophy har delats ut i 23 år och sker genom en omröstning av tidningen Auto Zeitungs läsare. Tidningen utkommer två gånger per månad och har en upplaga på 200 000 exemplar.

I 2010 års omröstning deltog 104 000 läsare, som valde mellan 400 modeller i olika kategorier. Det är bilar som finns på marknaden idag eller som kommer att lanseras inom en snar framtid.

Nya Peugeot 508 tar således hem priset innan modellen ens har lanserats, i konkurrens med 18 andra modeller och med 18,2 % av rösterna i kategorin ”Mittelklasse”, vilket motsvarar svensk Mellanklass.

Jean-Marc Gales, VD för Peugeot och representant för PSA Peugeot Citroën:s koncernledning, tog emot priset i samband med den gala som hölls den 23 november i Düsseldorf.

-       Peugeot 508 är starten för Peugeots stora comeback på marknaden för stora mellanklassbilar. Med sina unika egenskaper, sin utstrålning och personliga design, i kombination med den senaste generationens högteknologiska utrustning, markerar modellen ett viktigt avstamp i Peugeots ambition att bli marknadsledande i sitt segment, säger J-M Gales.

-       Vi är övertygade om att Peugeot 508 kommer att bli mycket framgångsrik.

508 fyller en viktig funktion för Peugeot, som nu åter satsar stort i mellanklassegmentet. Modellen lanseras i hela Europa med början i februari 2011, i två karossversioner; Sedan och SW, och med ett brett urval av bränslesnåla och vridstarka motorer mellan 112 och 204 hk, varav en så kallad e-HDi-motor, som är en Stop & Start motor baserad på den senaste generationens dieselteknologi. 2012 är det dags att introducera 508 HYbrid4, det vill säga en dieselhybrid med fyrhjulsdrift.

Peugeot har stora ambitioner för 508 – under andra halvåret 2011 börjar modellen att tillverkas och säljas i Kina, som första marknad utanför Europa

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot fortsätter sin utveckling med lanseringen av RCZ - en skräddarsydd sportcoupé, iOn – en till 100 procent elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika.

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material

Relaterade nyheter