Gå direkt till innehåll
Peugeot 508 Läcker design, fyrhjulsdrift, hybrid och massor med körglädje

Pressmeddelande -

Peugeot 508 Läcker design, fyrhjulsdrift, hybrid och massor med körglädje

Kvalitet, rena linjer och effektivitet – Peugeot 508 visar märkets nya ambitioner i storbilsklassen.

Peugeot 508 kombinerar läcker design och känslor med:

  • nya generationen e-HDi och HYbrid4-teknik
  • aerodynamik, eleganta och kraftfulla linjer
  • kvalitet och komfort
  • unika köregenskaper

Med 508 fortsätter Peugeot sin internationella offensiv: den tillverkas i Frankrike för den europeiska marknaden och senare i Kina för världens snabbast växande marknad.

Peugeot 508 kommer i två karossversioner, sedan och SW, och börjar säljas i Europa och Sverige under våren 2011.

 

Med 508 visar Peugeot åter sin starka närvaro och sina ambitioner på ett av märkets traditionellt starka områden, stora familje- och tjänstebilar.

Under flera decennier har varje modell i serierna ”40X” and ”50X” lämnat outplånliga intryck, tack vare sina unika kombinationer av stil, vägegenskaper, mångsidighet och stryktålighet.

508 är en modern, framåtblickande bil, perfekt samstämd med kraven från kunder som följer med sin tid. Programmet utgörs av två modeller som kompletterar varandra: sedan (längd 4,79 m) och SW (4,81 m).

Kvalitet, elegans och effektivitet kännetecknar bilens design och gör den mångsidigt attraktiv för sina ägare. Känslan är ett centralt tema i Peugeot 508.

 

Rena linjer

Peugeot 508-designen har vägletts av en strävan efter perfekt balanserade och ström-linjeformade karosslinjer. Bilen ser ut att ha skulpterats i ett enda stycke och utstrålar elegans, styrka och byggkvalitet.

Fronten är ett exempel på märkets senaste stil, först presenterad på konceptbilen SR1, med ”flytande” singelgrill och framträdande strålkastare som tack vare ”LED-rören” ger ett starkt visuellt intryck och som syns både dag och natt.

De tre röda “klorna” i bakpartiet döljer tre separata ”LED-rör”, medan SW-versionen har ett sammanhållet uttryck med ett rött band som lyser upp när baklamporna slås på.

 

Interiör med hög trivsel

Instrumentpanelens enkla, eleganta stil, materialvalen, den utsökta finishen, stryktåligheten och den högt utvecklade teknologin (”head-up display” i färg, fyrzons luftkonditionering, ”hands-free” för dörröppning och start) understryker kupéns exklusiva atmosfär. Varje passagerare känner sig väl omhändertagen i 508.  I SW-versionen förstärks den känslan av det stora panoramaglastaket.

Bagageutrymmet är rymligt och praktiskt utformat, med generös volym på 545 liter (515 dm3 enligt VDA-normen) för sedanmodellen och 660 liter (560 dm3) för SW. Med ett enkelt handgrepp fälls ryggstöden för en plan lastyta som ökar volymen till 1 581 liter (1 381 dm3) i sedanmodellen och 1 865 liter (1 598 dm3) i SW.

 

Miljöeffektiv

Omsorg om miljön var central när utvecklingen av Peugeot 508 inleddes, med optimering av aerodynamiken (Cw-värde från 0,25 och tvärsnittsarea på 0.58!) och en jämfört med 407 reducerad vikt, trots ökad storlek och mer utrustning.

Motorutbudet sträcker sig från 82 till 150 kW (112 till 204 hk) och var och en hävdar sig mycket väl inom sin kategori, såväl i bränsleförbrukning och utsläpp av CO2-utsläpp som i prestanda och respons.

 

Motorprogrammet, med lägsta utsläpp på blott 109 g CO2/km med det nya e-HDi-systemet, kommer också att omfatta HYbrid4-tekniken som med 147 kW (200 hk) och 4-hjulsdrift släpper ut endast 99 g CO2/km!

Vid lanseringen är den nya 2,2-liters HDi FAP-motorn på 150 kW (204 hk) toppversion, med prestanda som en V6-diesel men med koldioxidutsläpp som minskats med 30 procent!

 

Körglädje och känsla

Peugeot 508 ger både den känsla och den körglädje märket värderar så högt. Bilen erbjuds med två fjädringstyper; en ny främre upphängning av McPherson-typ för flertalet versioner som garanterar en toppkombination av komfort och väghållning, samt dubbla triangellänkar fram på ”GT” för en väghållning som matchar prestanda i 2,2-liters HDi FAP-motorn på 204 hk.

 

Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot fortsätter sin utveckling med lanseringen av RCZ - en skräddarsydd sportcoupé, iOn – en till 100 procent elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika.

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material

Relaterade nyheter