Följ K.W. Bruun Autoimport

Första bilderna på Peugeots nya SUV - 4008

Pressmeddelande   •   Okt 03, 2011 10:13 CEST

Marknaden för fyrhjulsdrivna fordon har ökat i stadig takt sedan 2005. I Ryssland står detta segment för en femtedel av bilmarknaden, varav majoriteten är kompakta suvar eller crossover-modeller. I Europa är motsvarande siffra ca 10 %, vilket förklarar satsningen på andra marknader än Europa.

Med denna nya SUV kompletterar Peugeot sitt sedan tidigare generösa modellprogram för kunder som ställer höga krav på både komfort, flexibilitet och bränsleeffektivitet och tillsammans med 4007 och 3008, samt inte minst den nya dieselhybriden 3008 HYbrid4, har märket ett brett erbjudande i det snabbväxande crossoversegmentet.

Peugeot 4008 är ett samarbete mellan PSA-gruppen och Mitsubishi och igenkänningsfaktorn för Peugeots nya formspråk är stark, med den ”flytande” kylargrillen och den numera välkända LED-signaturen vid strålkastarna både fram och bak. De stildrag som för tankarna till en mer äventyrlig livsstil är den vertikalt utformade grillen och de överdimensionerade hjulhusen. Jämfört med Peugeot 4007 har 4008 ett mindre tilltaget överhäng (-30 cm på totallängden), däremot är hjulbasen densamma.

Modellen erbjuds med både diesel- och bensinmotorer, på den europeiska marknaden dock bara två dieselalternativ, varav den 1,6 liter stora dieselmotorn är en av de mest bränsleeffektiva i sitt segment.

Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot lanserade 2010 RCZ - en skräddarsydd sportcoupé, iOn – en till 100 % elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika. Den nyligen lanserade familje- och tjänstebilen Peugeot 508, en rymlig miljöbil i sedan- och kombiutförande, har blivit en riktig succé. Nästa modell på marknaden är världens första dieselhybrid 3008 HYbrid4.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.