Gå direkt till innehåll
3008 HYbrid4 prisades med utmärkelsen Öko Globe

Pressmeddelande -

3008 HYbrid4 prisades med utmärkelsen Öko Globe

Redan 2010 fick Peugeot ta emot samma utmärkelse, då för den nya generationens elbil iOn. Nu är det alltså dags för världens första dieselhybrid Peugeot 3008 Hybrid4 att ta åt sig äran. Utmärkelsen Öko Globe delas varje år ut till fordon eller tekniska lösningar och koncept som bidrar till att minska de negativa effekterna från bilindustrin på miljön, alternativt att introducera nya mobilitetslösningar.

 

Peugeot 3008 lanserades i slutet av 2009 och har erövrat en viktig position i mellanklassen med närmare 2 500 sålda bilar i Sverige. Öko Globe är inte den första utmärkelsen för 3008 - i maj i år fick 3008 Hybrid4 priset för ”Recherche & Innovation” i den sjunde upplagan av Prix Auto Environment som organiseras av det franska försäkringsbolaget MAAF. Även utanför Europa har 3008 stor framgång – i mars blev modellen utsedd till årets Crossover i kategorin ”Årets importbil”.

 

- Vi har sålt dubbelt så många Peugeot 3008 sedan lanseringen jämfört med budgeterat, så vi ser en stor potential för 3008 HYbrid4 som är samma smarta biltyp men ännu bränslesnålare och med fyrhjulsdrift, säger Peugeots Vd Vincent Rambaud direkt från Frankfurtsalongen.

 

Peugeot 3008 Hybrid4 är Peugeots första dieselhybrid, och även den första dieselhybriden i världen, som lanseras på den svenska marknaden under 2012. Hybrid4-tekniken innebär att märket kombinerat den 163 hk starka dieselmotorn fram med en elmotor på 37 hk som driver bakhjulen, vilket ger fyrhjulsdrift på ett mycket klimatsmart sätt. Modellen har en bränsleförbrukning på låga 3,8 l/100 km och ett koldioxidutsläpp på 99 gram/km, vilket är 35 % lägre än en motsvarande modell med lägre prestanda.

Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot fortsätter sin utveckling med lanseringen av RCZ - en skräddarsydd sportcoupé, iOn – en till 100 procent elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika.

Presskontakt

Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material