Följ K.W. Bruun Autoimport

Peugeot på stark frammarsch i Sverige

Pressmeddelande   •   Maj 11, 2017 09:56 CEST

Nybilsförsäljningen har börjat avstanna i Sverige. Det visar statistik från analysföretaget vroom, specialister på svensk fordonsmarknad. Samtidigt bryter Peugeot mönstret och är på stark frammarsch på den svenska marknaden.

- Det är väldigt glädjande att vi visar upp så starka försäljningssiffror. Framför allt när det gäller så kallad Verklig Försäljning, där man räknar fordon sålda till slutkund och inte registrerade på bilhandel, säger Tobias Pettersson, vd för Peugeot Sverige, och fortsätter:

- Det visar att vi har rätt produkter som tilltalar kunderna men också att vi arbetar på rätt vis.

Verklig Försäljning, ett begrepp som analysföretaget vroom använder, visar hur många fordon som är sålda till slutkund, det vill säga registrerade på privatperson eller företag som ej är bilhandel, inom 30 dagar efter första registreringsdatum.

- Verklig Försäljning mäter hur bra respektive bilmärke är på att faktiskt sälja de bilar som registreras. Vi ser från tid till annan att stora volymer bilar ställs i trafik men sedan inte lämnar bilhandeln förrän flera månader senare. Med Verklig Försäljning får vi ett bättre mått på hur bilmarknaden faktiskt utvecklas, säger Bertil Abrahamsson, försäljningschef och tillträdande vd för vroom.

Peugeot klara vinnare i april
Vrooms statistik över Verklig Försäljning visar att antalet nyregistrerade personbilar minskade med 9,3 procent på den svenska bilmarknaden i april, jämfört med motsvarande period 2016.

Peugeot bryter detta mönster och visar en positiv trend med en volymökning av Verklig Försäljning på 14,3 procent, jämfört med motsvarande period i fjol. Därmed är Peugeot ett av få bilmärken som visar positiva siffror i april och bygger på så vis vidare på en tydligt uppåtgående trend för 2017.

Sedan årsskiftet har Peugeot en volymökning på 11,8 procent inom Verklig Försäljning medan marknaden backar med 1 procent. På transportbilssidan visar Peugeot en volymökning på 21 procent medan marknaden ökar 2,5 procent sedan årsskiftet. Ser man på volymökningen inom försäljning till privatpersoner har Peugeot ökat med hela 16,6 procent sedan årsskiftet medan marknaden backat med 5 procent.

- Statistiken visar tydligt att vi på Peugeot är på helt rätt väg. Vi är nu på fjärde plats i Verklig Försäljning till den svenska privatmarknaden och det är en positiv trend vi gärna bygger vidare på, säger Tobias Pettersson och fortsätter:

- Vi följer statistiken över Verklig Försäljning mycket noga och är givetvis extra stolta över framgångarna eftersom vi vet att detta verkligen är nybilsregistreringar direkt kopplade till slutkund.

Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång. Försäljningen ökar stadigt i hela världen, modellprogrammet är det yngsta någonsin (2,6 år i snitt) och Peugeot leder hållbarhetsutvecklingen med ett genomsnittligt koldioxidutsläpp på 106,9 g/km. Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar. Nya 308 fick den prestigefulla utmärkelsen« Årets Bil 2014 ».

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.