Gå direkt till innehåll
Världsmästarna Team Peugeot Hansen välkomnar Sébastien Loeb till 2016 års säsong

Pressmeddelande -

Världsmästarna Team Peugeot Hansen välkomnar Sébastien Loeb till 2016 års säsong

Niofaldige rallyvärldsmästaren, rekordhållaren i Pikes Peak och Dakaräventyraren Sébastien Loeb kommer att tävla full säsong för Team Peugeot Hansen i FIA World Rallycross Championship under 2016. Mästerskapet inleds i Portugal den 15 april och slutar i Argentina den 27 november.

Loeb blir Timmy Hansens lagkamrat i ett tvåbilsteam i år, där de båda kör en 550 hästkrafters 208 WRX Supercar – en kontrast till den 350 hästars 2008DKR-best som Loeb rattade genom Sydamerika och Pampas i januari. Under sitt första försök i tävlingen ledde fransmannen den första halvan av det episka 10 000-kilometersloppet.

Efter att ha radat upp fler rallymästerskap och vinster än någon annan förare, befäster flytten till rallycross den 42-årige Red Bull-förarens status som kungen av off-road.

- Jag är otroligt upprymd över den här möjligheten att få köra ett helt rallycrossmästerskap för första gången, säger Sébastien Loeb. Genom åren har jag haft turen att få köra helt fantastisk racing. Men rallycross – med så mycket motorstyrka och konkurrenskraft som i PEUGEOT 208 WRX, kombinerat med intensiteten i tävlingsformen – kommer att bli väldigt speciellt. Bilen och strategin för den här typen av racing är något helt nytt för mig, så jag har mycket att lära. Men jag hoppas kunna bli konkurrenskraftig ganska snabbt.

Samtidigt som Loeb (#9) åter igen klär sig rollen som rookie i jämförelse med sin teamkamrat Timmy Hansen (#21) som slutade tvåa i världsmästerskapet förra året – har han redan vunnit guldmedalj i rallycross på X Games 2012 i Kalifornien och kört en VM-deltävling på hemmaplan i Loheac, Frankrike, 2013.

- Förra året visade vi att vi har potentialen att leverera resultat i serien med Timmy Hansen och Davy Jeanney, säger teamchefen Kenneth Hansen. Genom att lägga Sébastien Loeb till ekvationen kan vi bli ännu starkare. Rallycross är en av de svåraste disciplinerna att dominera, utan utrymme för misstag. Loeb har en otrolig kapacitet att anpassa sig och jag känner inga tvivel huruvida han kommer att bli en stark utmanare.

Timmy Hansen och Sébestien Loeb kommer att bilda en fantastisk lineup i år, med målsättningen att ta hem både team- och förarmästerskapet 2016.

- Jag har sett upp till Sébastien Loeb hela mitt liv, kommenterar Timmy Hansen. Jag har till och med mött honom en gång för att få hans autograf. Så att få arbeta med honom nu är som en dröm som har slagit in. Jag har fortfarande mycket att lära mig och att få råd från honom kommer att bli fantastiskt. Jag är också säker på att han kan lära sig en del specifikt om rallycross från mig. Det är så jag hoppas att vi kan ta teamet framåt tillsammans, genom att pusha nya gränser och hjälpa varandra att växa.

Före säsongsstarten träffades Sébastien Loeb och Timmy Hansen för ett test i Hansens hemland Sverige. På en utmanande bana av snö och is som delvis lagts ut på en frusen sjö utanför Åre fick de testa sina gränser.

Se filmen från Åre här;
 http://www.redbull.com/en/motorsports/offroad/stories/1331779069613/rallycross-sebastien-loeb-timmy-hansen-team-peugeot

Peugeot Hansen Academy
I år kommer Team Peugeot Hansen att bestå av fyra PEUGEOT 208 WRX som tävlar i VM och EM. Vid sidan av huvudtruppen bildar Team Peugeot Hansen även Peugeot Hansen Academy, byggd kring förarna Davy Jeanney (FRA) och Kevin Hansen (SWE).

- Davy fortsätter som stark utmanare i 2016 års serie samtidigt som Kevin blir startfältets yngste förare och får lära sig extremt snabbt, säger Kenneth Hansen. Jag ser fram emot att se hur snabbt Kevin kan utvecklas genom att köra ihop med en så erfaren förare som Davy. Det är en fantastisk möjlighet för både honom och hela Peugeot Hansen Academy.

Fransmannen Davy Jeanney (#17), som vann två deltävlingar under förra årets världsmästerskap, kommer att bli det nya teamets mentor och kör en PEUGEOT 208 WRX i världsmästerskapet den här säsongen.

- Under 2015 gjorde jag mitt första rallycross-VM med Team Peugeot Hansen, säger Davy Jeanney. Jag vann i Kanada och i Tyskland och slutade femma totalt. Jag är otroligt glad över att få fortsätta jobba med ett av de mest konkurrenskraftiga teamen och att få dela med mig av min erfarenhet till Kevin inför hans debut i de internationella toppserierna.

Kevin Hansen, som vann European RX Lites Championship och kom tvåa i det svenska rallycrossmästerskapet 2015, kommer att tävla i EM under 2016 och dessutom köra valda VM-deltävlingar.

- Det är fantastiskt att ha Davy Jeanney i teamet och få chansen att lära från en så professionell förare, säger Kevin Hansen. Han har så mycket kunnande och är en bra coach att ha nära sig, särskilt nu när jag även ska köra delar av VM-serien.

Om rallycross
Rallycross kombinerar det bästa inom racing och rally genom att låta förare starta i små grupper och tävla mot varandra i utslagsheat på banor med mixat underlag, både grus och asfalt. De långsammaste förarna elimineras gradvis tills det återstår en hisnande final där bara de allra snabbaste och modigaste slåss om segern.

Med bara några centimetrar mellan de tävlande och ett startfält som tillsammans förfogar över omkring 3 500 hästkrafter och bilar som accelererar snabbare än en Formel 1 är rallycross en av de mest spektakulära och mest snabbväxande motorsporterna i världen.

Media
Följ teamet på http://hansen-motorsport.se & www.peugeot-sport.com och stötta dem på Facebook, Twitter och Instagram!

För att få hjälp med att intervjua någon av förarna på svenska, vänligen kontakta susann@hansen-motorsport.se. För intervjuer av förare på engelska eller franska, vänligen kontakta stephanie.val@ext.mpsa.com.

Stillbilder och rörligt material med teamet, bilarna och förare för redaktionell användning finns att ladda ner från www.redbullcontentpool.com/teampeugeot-hansen.

Ämnen

Kategorier


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång. Försäljningen ökar stadigt i hela världen, modellprogrammet är det yngsta någonsin (2,6 år i snitt) och Peugeot leder hållbarhetsutvecklingen med ett genomsnittligt koldioxidutsläpp på 106,9 g/km. Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar. Nya 308 fick den prestigefulla utmärkelsen« Årets Bil 2014 ».

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64