Följ K.W. Bruun Autoimport

Tung helg för Team Peugeot-Hansen

Pressmeddelande   •   Maj 26, 2014 10:51 CEST

Trots att Team Peugeot-Hansen visade god form i helgens deltävlingen av FIA World Rallycross Championship i Lydden Hill, England, tvingades båda bilarna bryta med motorproblem och kom inte vidare till final.

Timur Timerzyanov var trea respektive nia i det rekordstora startfältet med 38 Supercar i de två inledande kvalomgångar och låg totalt sexa efter första dagens körningar. Den regerande europamästaren drabbades av motorproblem redan under söndagens fri träning och tvingades kasta in handduken.
Teamkollegan Timmy Hansen hade också en bra första dag i sin Peugeot 208 WRX och låg placeringen bakom Timerzyanov på en sjunde plats. Hansen var inte helt nöjd med inställningarna på bilen och gjorde inför söndagen en hel del förändringar som skulle visa sig var ett steg framåt. Han belönade teamets arbetet med att sätt en tredje tid i tredje heatet, innan han också fick ge upp med motorproblem. Fastän Hansen inte ens kunde starta i fjärde heatet lyckades han kvala in till semi-finalerna som elfte man. Eftersom han inte själv kunde köra så ersattes hans plats av reservförare.


Kenneth Hansen fortfarande positiv över teamets framsteg
Teamchef Kenneth Hansen var nöjd med de framsteg teamet gjorde med den nya 208:an och lovar att de ska göra allt för att lokalisera och försöka åtgärda de problem som dök upp under helgen innan den tredje deltävlingen i Norge om tre veckor, 14-15 juni.

- Vi hann inte lösa de svårigheter vi drabbades av på våra motorer med det tighta tidsschema vi hade idag, berättar Kenneth. Istället för att riskera att göra en ogenomtänkt åtgärd valde vi att istället gå på säkra kort och inte göra om samma misstag med en ny motor. Med tanke på hur lång säsongen är måste vi tänka på mästerskapet som helhet och se till att vi inte förbrukar onödigt många motorplomberingar utan att veta orsaken bakom.
Vi åker från England med ny kunskap och förståelse om de alldeles nya bilarna. Både Timur och Timmy åkte fortare och fortare under helgen, vilket är de positiva vi tar med oss som motvikt till det andra. Även om det inte slutade som vi ville i helgen så håller vi ihop i teamet och har en god stämning som vi kommer ha hjälp av nu när vi kavlar upp ärmarna och jobbar stenhårt för att försöka få revansch i Norge.

Nästa deltävling: Norge, 14-15 Juni

RESULTAT
www.rallycrossrx.com

MEDIA INFO
http://hansen-motorsport.se & www.peugeot-sport.com 
Facebook Twitter & Instagram 
Bilder m.m: www.redbullcontentpool.com/teampeugeot-hansen

PEUGEOT SPORT 
Stéphanie Val
/ Communication 
Mob.: +33 (0)6 83 84 50 78 
stephanie.val@ext.mpsa.com 

HANSEN MOTORSPORT
Susan Hansen / Team Manager
Cell: +46 (0)70-5906068
susann@hansen-motorsport.se


2014 FIA World Rallycross Championship – Kalender
May 4: Montalegre (Portugal)
May 25: Lydden Hill (United Kingdom)
June 14: Hell (Norway)
June 29: Kouvola (Finland)
July 6: Holjes (Sweden)
July 13: Mettet (Belgium)
August 8: Trois-Rivières (Canada)
September 7: Lohéac (France)
September 21: Estering (Germany)
September 28: Franciacorta (Italy)
October 12: Istanbul (Turkey)
November 23: Cordoba/Misiones (Argentina)

Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar,scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Det yngsta modellprogrammet någonsin, där bland andra sportiga 208 GTi och crossovern 2008 lanserats med stor framgång, kompletteras nu av helt nya 308, som vunnit priset « Årets Bil 2014 ».Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.