Gå direkt till innehåll
Timmy Hansen kör Peugeot 208 WRX i Rallycross-VM

Pressmeddelande -

Timmy Hansen kör Peugeot 208 WRX i Rallycross-VM

Nu är det äntligen klart. SVT Sport kunde igår berätta att Sverige har ännu en ung het talang i motorsport på VM-nivå. Timmy Hansen (21) har fått sitt livs chans när han till den nystartade VM-serien i rallycross har fått plats som fabriksförare hos Peugeot.

Unge Hansen skrällde förra året genom att ta EM-brons och utsågs till Årets Rookie i SuperCar. Nu tas han upp av Team Peugeot-Hansen och ska köra en Peugeot 208T16 WRX i den 12 deltävlingar långa VM-serien, FIA World Rallycross Championship.

- Det är en stor ära och en enorm möjlighet jag får att vara med och utmana om det första VM-guldet, säger en laddad och förväntansful Timmy Hansen.

- Jag har väntat länge på att bitarna i pusslet skulle falla på plats och det är en lättnad och lycka att det blev med Peugeot.

Teamchef för Peugeot-Hansen är den gamle rallycrossmästaren Kenneth Hansen tillika pappa till Timmy. Kenneth Hansen har axlat ett stort ansvar att leda ett VM-team tillsammans med Peugeot.

- Det var inte alls självklart att Timmy skulle ha en plats i teamet, lika lite som det var säkert att vi fick behålla honom i teamet, berättar Kenneth.

- Jag har sett Timmys förarkvalitéer på närmare håll än någon annan och vet vad han har kapacitet  att leverera både på banan och till teamets ingenjörer. Han har fått förfrågningar från andra team och därför var det skönt att vi kunde erbjuda honom en plats i Peugeot-Hansen. Att möta honom som konkurrent i ett annat team hade varit svårt.

VM-serien startar i Portugal den 3-4 maj. Förberedelserna med de nya bilarna pågår för fullt i det Götenebaserade teamet.

Se SVT Sports inslag igår om Timmy Hansens styrning i Peugeot-stallet: http://www.svt.se/sport/timmy-hansen-kor-vm-for-peugeot


Kontakter:

Timmy Hansen - timmy@hansen-motorsport.se eller 070-5906025

Cecile Estenave på Peugeot Sport - cecile.estenave@peugeot.com eller +33 (0)672 827408

Susann Hansen på Hansen Motorsport - susann@hansen-motorsport.se eller 070-5906068

Maria Lantz på Peugeot Sverige - maria.lantz@peugeot.se eller 070-5761087


2014 FIA World Rallycross Championship – Calendar

May 4: Montalegre (Portugal)
May 25: Lydden Hill (United Kingdom)
June 14: Hell (Norway)
June 29: Kouvola (Finland)
July 6: Holjes (Sweden)
July 13: Mettet (Belgium)
August 8: Trois-Rivières (Canada)
September 7: Lohéac (France)
September 21: Estering (Germany)
September 28: Franciacorta (Italy)
October 12: Istanbul (Turkey)
November 23: Cordoba/Misiones (Argentina)

About Timmy Hansen

Swedish rallycross driver Timmy Hansen (21) has climbed the motorsport career ladder starting with karting and formula racing. He awarded Rookie of the Year after claiming the European Championship bronze in 2013. Now he drives for Team Peugeot-Hansen in the
FIA World Rallycross Championship in SuperCars, the most extreme and spectacular category with a Peugeot 208T16 WRX. Timmy was born on May 21 1992, studies aircraft dynamics, and is one of the youngest competitors in RX.
For more information, visit: http://timmyhansen.seÄmnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar,scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Det yngsta modellprogrammet någonsin, där bland andra sportiga 208 GTi och crossovern 2008 lanserats med stor framgång, kompletteras nu av helt nya 308, som vunnit priset « Årets Bil 2014 ».Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar.

Presskontakt

Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material