Följ K.W. Bruun Autoimport

Team Peugeot Hansen utökade VM-ledningen

Pressmeddelande   •   Sep 21, 2015 21:13 CEST

Inför en nyvunnen publik för rallycross tog Timmy Hansen ännu en pallplats i sin Peugeot 208 WRX i Barcelona. Det var den tionde pallplatsen i rad för Team Peugeot Hansen. Efter att ha dominerat kvalheaten lyckades teamet att utöka ledningen i Team-VM i FIA World Rallycross Championship till 77 poäng före närmaste konkurrenten.

Efter en magisk sekvens där teamet har tagit fyra segrar, varav tre har varit i rad, kom Team Peugeot Hansen till Barcelona i Spanien lika motiverade som alltid att försöka prestera mer framgång med förarkollegorna Timmy Hansen och Davy Jeanney. Den inledande delen av helgen följde ett liknande mönster som det vi har sett de föregående tävlingarna i mästerskapet genom att Timmy Hansen för femte tävlingen på raken dominerade den första dagens tävlingar.

Det gick inte lika smärtfritt för den unge svensken i det tredje kvalheatet, men han kom tillbaka med besked i Heat 4 där han med en blixtrande tid på 3.14.366 sekunder i sin nummer 21 Peugeot 208 WRX, toppade totalställningen inför semi-finalerna. Teamkompisen Davy Jeanney blev fyra och säkrade också värdefulla poäng för Team-VM.

Båda Peugeot-förarna lyckades kvala vidare från semi-finalerna och tog en biljett till finalen. Tyvärr kunde inte Timmy Hansen och Davy Jeanney omvandla sitt momentum till ännu en seger i den stenhårda konkurrensen. Timmy, som startade på pole position, överraskades av Petter Solberg som gjorde en oväntat bra start från andra led. Svensken gjorde några små misstag i finalen och gick i mål som trea, precis framför sin teamkollega.

Helgens stora poängskörd har stärkt Team Peugeot Hansens ledning i världsmästerskapet för Team. Det svensk-franska teamet är nu 77 poäng före Team Ford Olsbergs MSE när tre deltävlingar återstår.

I Förar-VM stärkte Timmy Hansen sin andraplats genom att ta in ytterligare två poäng på ledande Petter Solberg, medan Davy avancerade upp till fjärde plats totalt.

Det var en lyckosam helg i Barcelona även för Peugeot Red Bull Hansen Junior föraren Kevin Hansen i RX Lites som efter en tredje plats fortfarande har en niopoängsledning med två tävlingar kvar i serien.

Nästa VM-tävling går också på en F1-bana men då på Istanbul Park i Turkiet om fjorton dagar, 3-4 oktober.

Kenneth Hansen, Teamchef
"VM-seriens första besök till Circuit de Cataluna i Barcelona fungerade mycket bra. Faciliteterna på en F1-banan är mycket bra och det skulle vara roligt att fp komma tillbaka hit i framtiden. Återigen var vi med i toppen och fightades och det bevisades av att vi hade båda bilarna i finalen. Tyvärr lyckades vi inte ta vara på den fart vi hade inledningsvis genom alla av tävlingens faser, men så är livet ibland. Ibland kan första sväng vara ganska knepig, och när saker och ting inte går perfekt försöker man ta ikapp det på andra sätt. Finalen gick inte direkt som vi hade hoppats på men vi lämnar Spanien med en stor poängskörd som har gett oss en fin ledning i teammästerskapet."

Timmy Hansen, PEUGEOT 208 WRX #21, 3a
“Tävlingshelgen startade mycket bra för oss och jag lyckades ta pole position i semi-finalen. Jag bestämde mig för att försöka spara på däcken och jag kände mig förhoppningsfull inför finalen, där jag också stod i pole position. När ljusen blev grönt blev jag förvånad över att se Petter Solberg passera mig på insidan in i första sväng. Med tanke på att banan hade vattnats på grund av dammproblem precis innan finalen gjorde jag ett litet misstag och körde på en däcksbarriär. Jag lyckades trots att hålla kvar andraplatsen och var inte långt efter Petter. Jag gjorde vad jag kunde för att försöka minska avståndet, men istället åkte jag så på gränsen att det istället blev några missar och jag tappade ner till tredje plats istället. Att hamna på pallen gjorde också att jag knaprade in två poäng till på Petter."

Davy Jeanney, PEUGEOT 208 WRX #17, 4a
“Jag tog många mästerskapspoäng både för mig själv och teamet, vilket är viktigt eftersom vi närmar oss slutet på säsongen. Jag gick till och med upp en placering i förartabellen genom att passera Andreas Bakkerud, vilket är helgens stora behållning för mig. Kanske att jag saknade lite självförtroende under en viss del av semi-finalen och det kostade mig en del tid. Jag lyckades i alla fall komma till final och där tyckte jag att min körning var bättre."

Resultat - Deltävling 10 (Spanien - Barcelona) – September 19-20, 2015
1. Petter Solberg (SDRX, Citroën DS3)
2. Johan Kristoffersson (Volkswagen Team Sweden, Volkswagen Polo)
3. Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX)
4. Davy Jeanney (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX),

5. Tanner Faust (Marklund Motorsport, Volkswagen Polo)
6. Robin Larsson (Robin Larsson, Audi A1)

FIA World Rallycross Championship ställning efter 10 av 13 deltävlingar.
Förar-VM

1. Petter Solberg (SDRX, Citroën DS3), 243 pts
2. Timmy Hansen (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 208 pts
3. Johan Kristoffersson (Volkswagen Team Sweden, Volkswagen Polo), 182 pts
4. Davy Jeanney (Team Peugeot Hansen, PEUGEOT 208 WRX), 166 pts
5. Andreas Bakkerud (OlsbergMSE AB, Ford Fiesta ST), 163 pts
6. Mattias Ekström (EKS, Audi S1), 155 pts
7. Reinis Nitiss (OlsbergMSE AB Ford Fiesta ST), 134 pts
8. Toomas Heikkinen, (Marklund Motorsport, Volkswagen Polo), 121 pts

Team-VM
1. Team Peugeot-Hansen, 374 pts
2. Ford Olsbergs MSE, 297 pts
3. SDRX, 268 pts

2015 FIA World Rallycross Championship kalender
April 24-26: Portugal (Montalegre)
May 1-3: Germany (Hockenheim)
May 15-17: Belgium (Mettet)
May 22-24: Great Britain (Lydden Hill)
June 19-21: Germany (Estering)
July 3-5: Sweden (Holjes)
August 7-8: Canada (Trois-Rivières)
August 21-23: Norway (Hell)
September 4-6: France (Lohéac)
September 18-20: Spain (Barcelona)
October 2-4: Turkey (Istanbul)
October 16-18: Italy (Franciacorta)
November 27-29: Argentina (San Luis)

Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Det yngsta modellprogrammet någonsin, där bland andra sportiga 208 GTi och crossovern 2008 lanserats med stor framgång, samt helt nya 308, som fick mottaga den prestigefulla utmärkelsen « Årets Bil 2014 ». Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.