Gå direkt till innehåll
Team Peugeot-Hansen siktar på pallen i Finland

Pressmeddelande -

Team Peugeot-Hansen siktar på pallen i Finland

I helgen körs den fjärde deltävlingen av FIA World Rallycross Championship i Kouvola, Finland. Det är den andra av tre skandinaviska deltävlingar efter Norge och före Höljes i Sverige helgen 5-6 juli.
Peugeot-Hansen ligger fyra i teammästerskapet, men bara 21 poäng från andraplatsen.

Team Peugeot-Hansen tog båda sina två nya 208 WRX till final i den föregående tävlingen i Norge där Timur Timerzyanov (RUS) blev fyra och Timmy Hansen (SWE) sexa. Nu tar teamet sikte på pallen i Finland för att ytterligare komma ikapp i poängsammanställningen efter säsongens tröga inledning. Just nu ligger Peugeot-Hansen fyra i teammästerskapet, men bara 21 poäng från andraplatsen.
Känd för att få fram världsmästare i många olika motorsportdiscipliner och för att ha en av världens mest engagerade och passionerade fans tar sig nu Finland an Rallycross-VM i Kouvola, som ligger strax öster om Helsingfors.

Timur Timerzyanov: “Banan i Finland är speciell för mig"
Efter årets bästa resultat med en fjärde plats i Norge, ser den regerande Europamästaren i Rallycross Timur Timerzyanov fram emot att komma tillbaka till Kouvola i Finland, en bana där han har fina minnen ifrån.
- Finland har varit en bra bana för mig. Liksom i Norge är den kuperad, men har en del riskabla hopp och körtekniskt svåra svängar. Banan i Finland är speciell för mig. Jag vann mitt första EM-guld här med Hansen-teamet 2012 och vann samtidigt tävlingen på svåra förhållanden med mycket regn. Team Peugeot-Hansen går framåt hela tiden och jag ser fram emot tävlingen, säger Timerzyanov med tillförsikt.

Timmy Hansen: “Vi tog ett stort steg framåt i Norge"
Förre formelbilsåkaren Timmy Hansen har visat sig vara riktigt snabb även i rallycross sedan han bytte karriär och satsade helhjärtat på rallycross till 2013. Den unge svensken (22 år) tycker att efter de senaste förbättringarna på Team Peugeot-Hansens 208:or till tävlingen i Norge så är den redan en av de allra bästa bilarna han någonsin kört, trots att bilen hittills bara är tre tävlingar gammal.
- Varje gång vi kommer ut på banan har vi tagit ett steg framåt med bilen. Både testet innan Norge och även under den norska tävlingen förstod teamet bilens karaktärsdrag bättre och bättre. Bilen är en av de allra bästa jag någonsin har kört. Att köra en rallycrossbil på dess absoluta gräns är aldrig lätt, men med 208:an kan jag göra just det, kommenterar Hansen känslan av att ratta en SuperCar.

- Banan i Finland innehåller alla delar en rallycrossbana ska ha och med dess körmässigt svåra partier kommer skillnaderna mellan bra och mindre bra förare att synas tydligare än på andra typer av banor.

Kenneth Hansen: “Förhoppningsvis kan vi få båda bilarna i final och kämpa om pallplatserna"
Teamchef Kenneth Hansen  siktar på att återigen ta båda Peugeoterna till final och att Timur och Timmy ska försöka få vara med i striden om topp-tre- platserna. Det skulle göra gott för poängsammandraget både i Förar-VM och Team-VM.
Trots att det är tre tävlingar på tre helger framöver är den erfarne svensken ganska säker att Team Peugeot-Hansen kommer att ha kraft och rutin för att kunna göra starka resultat på deltävlingarna i Finland, Sverige och Belgien.

- Vi ska köra tre race på raken med början i Finland, men vi har bra folk i teamet och mycket rutin så det ska nog gå bra, tror Kenneth Hansen om det intensiva tävlingsprogrammet.
- Det har funkat bra i Finland förr så jag hoppas vi kan få till det igen och ta båda bilarna till final och kämpa om pallplatserna. Det tycker jag vore roligt som lön för all möda vi har lagt in tillsammans med våra partners  Red Bull, Total, Oreca och alla andra som är med och stöttar oss.

TV-sändningar
Den fjärde VM-tävlingen i Rallycross i helgen från Kouvola i Finland kommer att sändas på TV i över 100 länder runt om i världen. Av dessa så kan tävlingen ses LIVE på söndag eftermiddag på ViaSat Sport i Sverige, på Nelonen Pro2 i Finland, L'Equipe 21 i Frankrike och på British Eurosport i England.

Tidsschema för World RX i FInland: (Lokal tid CET)
Lördag 28 juni:
11:00-13:00: Fri träning
13:30: Heat 1 + 2

Söndag 29 juni
09:00-10:00: Warm-up
10:30: Heat 3+4
16:30: Semi-finaler och Final

FIA World Rallycross Championship Drivers poängställning (efter deltävling 3 / 12):
1- Reinis Nitiss (OlsbergsMSE, Ford Fiesta), 72 points
2- Petter Solberg (PSRX, Citroen DS3), 69 points
3- Toomas Heikkinen (Marklund Motorsport, VW Polo), 60 points
4- Andreas Bakkerud (OlsbergsMSE, Ford Fiesta), 56 points
5- Timur Timerzyanov (Team Peugeot-Hansen, Peugeot 208 WRX), 41 points
6- Anton Marklund (Marklund Motorsport, VW Polo), 39 points
7- Timmy Hansen (Team Peugeot-Hansen, Peugeot 208 WRX), 37 points


FIA World Rallycross Championship Teams poängställning (efter deltävling 3 / 12):
1- OlsbergsMSE/Ford, 128 points
2- Marklund Motorsport/Volkswagen, 99 points
3- PSRX, 78 points
4- Team Peugeot-Hansen, 78 points
5- Monster Energy World RX Team, 18 points
6- Albatec Racing, 14 points


MEDIA INFO
Följ http://hansen-motorsport.se & www.peugeot-sport.com eller på Facebook, Twitter & Instagram!
Stillbilder tillgängliga att ladda ner fritt för redaktionellt bruk på:  https://www.redbullcontentpool.com/teampeugeot-hansen.

KONTAKTER
PEUGEOT SPORT  HANSEN MOTORSPORT
Stéphanie Val / Communication  Susan Hansen / Team Manager
Mob.: +33 (0)6 83 84 50 78  Cell: +46 (0)70-5906068
stephanie.val@ext.mpsa.com  susann@hansen-motorsport.se

2014 FIA World Rallycross Championship – Kalender
May 4: Montalegre (Portugal)
May 25: Lydden Hill (United Kingdom)
June 14: Hell (Norway)
June 29: Kouvola (Finland)
July 6: Holjes (Sweden)
July 13: Mettet (Belgium)
August 8: Trois-Rivières (Canada)
September 7: Lohéac (France)
September 21: Estering (Germany)
September 28: Franciacorta (Italy)
October 12: Istanbul (Turkey)
November 23: Cordoba/Misiones (Argentina)


Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar,scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Det yngsta modellprogrammet någonsin, där bland andra sportiga 208 GTi och crossovern 2008 lanserats med stor framgång, kompletteras nu av helt nya 308, som vunnit priset « Årets Bil 2014 ».Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar.

Presskontakt

Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material