Gå direkt till innehåll
Team Peugeot-Hansen siktar högt i England

Pressmeddelande -

Team Peugeot-Hansen siktar högt i England

Efter en stark debut i Rallycross-VM nere i Portugal tidigare den här månaden är nu Team Peugeot-Hansen redo för den andra deltävlingen av FIA World Rallycross Championship som hålls på den legendariska banan Lydden Hill Circuit, även kallad "rallycrossens vagga".

De nya Peugeot 208 WRX-bilarna fick en bra start i Portugal. Dubble Europamästaren Timur Timerzyanov och hans teamkollega Timmy Hansen gjorde konkurrenskraftiga tider i alla fyra kvalomgångarna, men hade stolpe ut i semi och missade finalen.

Timmy Hansen - "Jag behövde aldrig tvinga bilen till något, den följde mig precis som jag ville"
Förra året var båda förarna snabba på Lydden Hill, en bana som Timmy Hansen tror kan gynna hans körstil och den nya 208 SuperCar:
- Lyddens karaktär tror jag kan ta fram det bästa i mig och hur jag hanterar bilen. Höga farter och snabba krävande svängar är något jag trivs med, säger Hansen, som fyllde 22 år i veckan.
- I Portugal kändes 208:an mycket bra i den typen av kurvor. Det går att hålla en hög ingångshastighet utan att behöva offra fart ut ur svängen, vilket är kärnan för banan i Lydden. 

Timur Timerzyanov - "om vi håller oss utanför trubbel så har vi potential för att förbättra vår position i teammästerskapet"
Ryska rallycrosstjärnan Timur Timerzyanov ledde efter kvalomgångarna poängtabellen av World RX i Portugal där han satte snabbaste tider i det första och andra heatet. Den regerande mästaren är säker på att teamet kommer göra framsteg med den nya bilen.
- Vi mer eller mindre bara körde med vad vi hade i Portugal. Det var i och för sig var en riktigt bra grund, men redan så finns det utrymme för en hel del förbättringar.
- Jag tror att om vi håller oss utanför trubbel så har vi potential för att förbättra vår position i teammästerskapet, säger Timerzyanov.

Kenneth Hansen - "nystarten med Peugeot har gett oss alla en härlig motivationskick"
Teamchefen Kenneth Hansen, som själv har 14 titlar i Rallycross-EM under bältet, är förväntansfull att se de nya Redbull-dekorerade Peugeot 208-orna på Lydden Hill i helgen. En bana som passade han själv som förare alldeles utmärkt.
- Lydden Hill är mycket annorlunda än banan i Portugal. Jag tror att den engelska banan kan passa teamet och förarna lite bättre. Förhoppningsvis har vi lyckats åtgärda de små, men resultatmässigt kostsamma, tekniska problemen vi hade i den första deltävlingen. Vi var som alla vet väldigt sena med byggnationen av bilarna och hela projektet så vi kan jobba på att förbättra oss i många avseenden. Jag trivs i vårt nya team och nystarten med Peugeot har gett oss alla en härlig motivationskick. Peugeot och våra andra partners har kommit in i det nya teamet med stor nyfikenhet och entusiasm inför rallycrossens format och möjligheter. En positiv energi som smittar av sig på hela teamet!

TV-sändningar
Den andra deltävlingen i Rallycross-VM på engelska Lydden Hill, strax utanför Dover, kommer att livesändas på TV i över 100 länder runt om i världen. Tävlingen ses live på söndag eftermiddag på Viasat Motor i Sverige, på L'Equipe 21 i Frankrike och på Brittiska Eurosport i England.

Tidsschema,  lokal tid.
Lördag , 24 maj.
09:00 Fri träning
11:15 Heat 1 + 2
Söndag, 25 maj.
10:30 Warm-up
11:30 Heat 3 + 4
15:00 Semi Finaler och Final

FIA World Rallycross Championship - Poängställningen för förare efter tävling 1/12
1 Petter Solberg (NOR) 29
2 Reinis Nitiss (LAT) 24
3 Toomas Heikkinen (FIN) 21
4 Andreas Bakkerud (NOR) 20
5 Timur Timerzyanov (RUS) 19
6 Anton Marklund (SWE) 18
7 Timmy Hansen (SWE) 14
8 Koen Pauwels (BEL) 14

FIA World Rallycross Championship - poängställning i teammästerskapet efter deltävling 1/12
1 OlsbergsMSE 44
2 Marklund Motorsport 39
3 PSRX 38
4 Team Peugeot-Hansen 33
5 Albatec Racing 5
6 LD Motorsports 0

MEDIA INFO
Följ på www.peugeot-sport.com & www.hansen-motorsport.se eller på Facebook, Instagram & Twitter

STILLBILDER på teamet och bilarna på test i Frankrike. Fria för publicering på www.redbullcontentpool.com/teampeugeot-hansen

KONTAKT
Hansen Motorsport
Susann Hansen / Team Manager
Cell: +46 (0)70-5906068
susann@hansen-motorsport.se

2014 FIA World Rallycross Championship – Kalender
May 4: Montalegre (Portugal)
May 25: Lydden Hill (United Kingdom)
June 14: Hell (Norway)
June 29: Kouvola (Finland)
July 6: Holjes (Sweden)
July 13: Mettet (Belgium)
August 8: Trois-Rivières (Canada)
September 7: Lohéac (France)
September 21: Estering (Germany)
September 28: Franciacorta (Italy)
October 12: Istanbul (Turkey)
November 23: Cordoba/Misiones (Argentina)

Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar,scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Det yngsta modellprogrammet någonsin, där bland andra sportiga 208 GTi och crossovern 2008 lanserats med stor framgång, kompletteras nu av helt nya 308, som vunnit priset « Årets Bil 2014 ».Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar.

Presskontakt

Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material