Gå direkt till innehåll
Sverigepremiär för fler varianter av populära Partner

Pressmeddelande -

Sverigepremiär för fler varianter av populära Partner

Nya Peugeot Partner uppskattas av ägarna för sin driftsäkerhet och flexibilitet och klättrar snabbt uppåt i den svenska försäljningsstatistiken. Det senaste året har modellen ökat med hela 42 % och Partner är idag den tredje mest sålda transportbilen i klassen.

Modellen uppdaterades med märkets nya formspråk under sommaren och fick den senaste säkerhetsutrustningen, som t.ex. Active City Brake och Euro 6-dieselmotorer, BlueHDi, med effektiv rening, Stop&Start och klassens lägsta förbrukning.

Nu utökas det redan breda modellutbudet för Partner. Det är premiär hos de svenska återförsäljarna för det smarta lådformade konceptet Boxline och Boxline Pickup som byggs på Partner-chassit samt för den eldrivna skåpversionen, Partner Electric.

Tredje generationens Partner Boxline
Peugeot var först på marknaden med att utveckla det smarta Boxline-konceptet i Sverige tillsammans med Ydre Skåp i Österbymo redan 2005. Det blev snabbt en succé och erfarenheten, tillverkningen och försäljningen ökade för varje år. Fram till idag har det byggts tusentals Partner Boxline-bilar och nu är det dags att bygga vidare på det nya chassit från Peugeot-fabriken.

- Liksom tidigare är den tredje generationens Boxline-koncept inte bara mycket smart och praktiskt utan även ekonomiskt eftersom det är skattemässigt tillåtet att lyfta momsen till 100 procent, säger Filip Frennby, produktchef för transportbilar hos Peugeot Sverige.

Det nya chassit och påbyggnaden har vuxit rejält jämfört med den första generationen - skåpet är två centimeter högre och sju centimeter bredare och rymmer hela 3,9 m3 last. Därmed kan en EURO-pall lätt och smidigt placeras på bredden mellan hjulhusen. Trots ökad lastvolym är komforten och smidigheten bevarad. Boxline-bilarna är lika bekväma och lättmanövrerade som Partner Skåp. Boxlinekonceptet erbjuder en extra rymlig kupé med ett generöst benutrymme tack vare den bakåtflyttade mellanväggen.

Boxlinekonceptet innebär helt raka väggar, vilket ger ett mycket generöst och användbart lastutrymme med en väl tilltagen lastvolym. Skåpet är perfekt för till exempel hantverkare och servicemekaniker att skräddarsy och specialinreda och anpassa för att möta sina yrkesmässiga och vardagliga behov. Lastförmåga har ökat jämfört med den första generationen och är mellan 537 och 925 kg beroende på typ av påbyggnation och utrustning. Max dragvikt med bromsat släp är 900 kg och de invändiga skåpmåtten är följande;

Skåpvolym: 3,9 m3
Längd:1 890 mm
Bredd:1 650 mm
Höjd:1 200 mm

Det finns en mängd tillbehör att krydda nya Partner Boxline med och tre skräddarsydda inredningspaket till det rymliga skåpet, bland annat ett kylpaket för livsmedelsbilen. Som tillval finns också en nyutvecklad dragkrok, hjälpfjädersats, infärgat laminat i skåpet, lättmetallfälgar, spoilerpaket, webasto mm.

Boxlineskåpet byggs, liksom tidigare av Ydre Skåp AB, av väl beprövade material. Väggar, golv och tak är gjorda i isolerande sandwichmaterial (40 mm), som utjämnar snabba temperaturskillnader. Aluminiumprofilerna är i eloxerad aluminium och ytskiktet i hela skåpet skyddas av en slittålig glasfiberlaminat/gelcoat. På golvet ligger en stark och slittålig wiraskiva. I påbyggnaden finns självklart belysning och öglor att surra fast lasten i.

Praktiska och smidiga Boxline Pickup
Efterfrågan på mindre, smidiga pickuper ökar stadigt i Sverige. Många hantverkare efterfrågar lättkörda transportbilar med rymliga, lättlastade flakkonstruktioner. Nya Peugeot Partner Boxline Pickup är både bekväm och har ett robust och väl tilltaget flak. Det slitstarka flaket har en halkskyddad yta av glasfiberlaminat och själva stommen är en sandwichkonstruktion med en 36 mm tjock isoleringskärna. Det sitter sex kraftiga och rostfria lastöglor i flaket. Framstammen med skyddsgaller är gjord av robust aluminium och kommer från svenska SAPA. Det gör även den förstärkta baklämmen, också den i aluminium. Max lastförmåga är 800 kg och max dragvikt med bromsat släp är 900 kg. Flaket har följande invändiga lastmått:

Längd:1 930 mm
Bredd:1 685 mm
Höjd:400 mm

Även Boxline Pickup är godkänd för att lyfta momsen till 100 procent.

Svenskt modellprogram
Nya Peugeot Partner Boxline och Pickup erbjuds med 1,6-liters HDi-dieselmotor med 90 hk. Boxline finns i två olika utrustningsversioner BAS och PLUS:

Partner Boxline 1,6 HDi BAS           164 900 kr ex. moms

Partern Boxline 1,6 HDi PLUS         171 900 kr ex. moms

Partner Boxline Pickup 1,6 HDi        159 900 kr ex. moms

Båda skåpversionerna är standardutrustade med bland annat ABS-bromsar, centrallås, eluppvärmda ytterbackspeglar, elhissar eljusterbar högerbackspegel, färddator, cd-stereo och eluppvärmda höj- och sänkbara stolar. I BAS ingår dessutom AC, lucka bak, belysning och lastlåsöglor som kan utökas med PLUS till att även omfatta luckor på båda sidor, spoilerpaket och centrallås på 3 luckor.

Sverigepremiär för Peugeot Partner med eldrift.
Nu breddas drivlineutbudet för nya Partner till en helt eldriven variant, Partner Electric. Den har en elmotor på 49 kW (67 hk) som har ett omedelbart och konstant vridmoment på 200 Nm, vilket ger en angenäm körupplevelse. Via snabbladdningsstationer kan föraren ladda upp till 80% på en halvtimma eller i ett vanligt eluttag i 8,5 timmar för fullt batteri. Med en fulladdad Peugeot Electric kan man köra upp till 170 km, vilket täcker de flestas dagsbehov.

Flexibilitet är något av ett ledord för Peugeot Partner och i den nya modellen erbjuds möjlighet att välja framsäte med tre platser och därmed få ett ännu större lastutrymme. Partner är den enda transportbilen i segmentet som erbjuder Multi-Flex-säte. Förutom 3 sittplatser fram, ger det ett extra lastutrymme på upp till 400 liter. Eftersom sätet dessutom är delvis delbart går det att transportera långa föremål på upp till 3,25 meter. Sittplatsen går även att fälla helt för transport av höga föremål inne i kupéutrymmet eller att använda som en skrivplatta för att underlätta arbetsdagen. Partner Electric lastar lika mycket som vanliga Skåp-varianten - upp till 3,7 m3 och har klassens bästa innerutrymmen.

Partner Skåp är mycket välutrustad redan i standardutförande. Även i Partner med eldrift ingår den mesta utrustningen i priset i det så kallade Propack Electric-paketet;

-Multiflexsäte
-Fartbegränsare
-Parkeringsradar bak
-WIP Bluetooth, USB, handsfree och radio
-Hellackerad kaross
-Elektriskt infällbara ytterbackspeglar
-Läderklädd ratt
-Snabbladdare
-Komfortmellanvägg
-Inklädnad väggar

Elbilen är fordonsskattebefriad de fem första åren och det högre inköpspriset kompenseras genom billigare drifts- och underhållskostnader. Peugeot Partner Electric har också en unik garanti på den elektriska drivlinan, 8 år eller 100 000 km förutom tre års nybilsgaranti och tre års assistans under 100 000 km – det som först inträffar.

Peugeot Partner Electric kostar från 249 900 kr ex. moms inklusive batteriet i grundutförande.

Robust och driftsäker – ledord under hela utvecklingen
Under utvecklingsarbetet av nya Partner har Peugeots ingenjörer och designers haft skarpt fokus på robusthet och driftsäkerhet. De har kört och testat Partner under mer än 6 miljoner kilometer i olika situationer och klimat som representerar kundernas vardag innan serietillverkningen startade;

- Tungt lastade bilar i hög hastighet.

- Testbänk för fjädring och chassi, som liknar de mest svåra underlagen med hål och stenar.

- Klimattester i starkt solljus, upp till 85 plusgrader, och växlingar mellan sträng kyla och hetta (-18 till +45 grader) i klimatkammare för att testa hur olika komponenter och material motstår extrema vädertyper.

- Rostskydds- och tätningstester där bilen körs genom stora vattenmassor och utsätts för salt.

Högsta betyg för kvalitet och driftsäkerhet av ägarna
Den nydesignade robusta fronten illustrerar väl de inneboende kvaliteter som har utmärkt Partner sedan den första generarationen lanserades för närmare 20 år sedan. Modellen har testats i verkliga livet av hantverkare och familjer som har betygsatt bilen;

Yrkesförarna uppskattar också det generösa lastutrymmet och flexibiliteten. Partner Skåp får högsta betyg för sin driftsäkerhet och förarna lyfter särskilt fram de låga ägandekostnaderna och den höga avkastningsgraden i deras arbetsfordon.

Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Det yngsta modellprogrammet någonsin, där bland andra sportiga 208 GTi och crossovern 2008 lanserats med stor framgång, samt helt nya 308, som fick mottaga den prestigefulla utmärkelsen « Årets Bil 2014 ». Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar.

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material