Gå direkt till innehåll
Sverigepremiär för ännu en Peugeotracer - nya 308 GTi

Pressmeddelande -

Sverigepremiär för ännu en Peugeotracer - nya 308 GTi

Peugeots tradition av sportiga och riktigt körglada småbilar lever vidare. I kölvattnet efter kultbilen 205 GTi på 80-talet och nyligen 207 RC och GT för Peugeot arvet vidare genom att lansera en GTi-version av den mycket framgångsrika 308-modellen.

Peugeot 308 GTi erbjuder en svårslagen kombination av prestanda och komfort. Bilen är i första hand en sportig körmaskin, men är samtidigt både lättkörd och bekväm och uppfyller därmed vardagsbehoven.

308 GTi har självklart begåvats med top-of-the-line motorn, som även återfinns i Peugeots sportcoupé RCZ. Det är den kraftfulla 1,6-litersmotorn med dubbelverkande turbo, som utvecklar 200 hästkrafter med ett imponerande vridmoment på 275 Nm redan vid 1700 varv/min. Maskinen har utvecklats tillsammans med BMW och den avancerade tekniken med direktinsprutning, Twin Scroll turboladdning, variabel ventilstyrning på insugssidan, flödeskontrollerad oljepump och ett optimerat vevhus ger imponerande prestanda, toppfart 237 km/h, 0-100 km/h på 7,7sek, med bibehållen låg bränsleförbrukning, 6,9 liter/100 km.

Bilens exklusiva karaktär understryks vidare av en fullutrustad förarmiljö med skålade sportstolar i halvläder med de GTi- typiska röda sömmarna, vilket går igen i textilmattorna. Den tre-ekrade läderklädda sportratten har det snygga GTi-emblemet och dubbla tumgrepp och är justerbar med 4 centimeter i höjd- och djupled för optimal körställning. De borrade pedalerna, det aktiva fotstödet, växelspaksknoppen och instegslisterna med emblem är i borstad aluminium och instrumenteringen består av fyra kromkantade vita visartavlor med rödasvarta visare. Andra detaljer är speciella dekorpaneler och mörkare tonade rutor från B-stolpen och bakåt. Klimatanläggning, farthållare, CD-stereo, parkeringsradar bak, regnsensor, 5 dörrar, Bluetooth samt 17-tums aluminiumfälgar är originalmonterade.

Som tillval finns bland annat det Peugeot-typiska panoramaglastaket, JBL audiosystem, xenonstrålkastare med mörktonat glas och dynamiska kurvljus och olika kommunikationspaket.

På utsidan känns 308 GTi igen på den sportiga grillen med blanklackerade svarta detaljer och dimljusen med LED-signatur, den aerodynamiska bakspoilern som ökar marktrycket med 25 kilo i 200 km/h, de dubbla kromade slutrören, de unika svartlackerade 18 tumsfälgarna och märkesemblemet placerat på karossidan och på bakluckan.

Motorn driver genom en nyutvecklad sexväxlad manuell växellåda med korta slag och tät stegning mellan växlarna som optimalt utnyttjar motorns flexibilitet. Kopplingen har förstärkts för att klara vridmomentet på upp till 275 Nm.

GTi-modelln har samma längd som vanliga 308, drygt fyra meter. Köregenskaperna förstärks av den styvare chassisättningen, bakspoilern, de kraftiga bromsarna liksom lågprofildäcken för optimal väghållning.

Peugeot 308 GTi finns i fem olika karosskulörer som matchar den sportiga och exklusiva inredningen: vit, röd, svart, mörkgrå och ljusgrå.

Peugeot 308 lanserades i början av 2008 och blev snabbt en referens i sitt segment genom sin utmärkta körkomfort och inte minst panoramaglastaket. Sedan starten har modellen kompletterats med kombiversionen 308 SW och cabrioleten 308 CC. Hösten 2011 tillverkades det miljonte exemplaret av modellen och bara i Sverige har mer än 12 000 exemplar sålts.

Peugeot 308 fick under 2011 ett ansiktslyft och efter ett antal utmärkelser i bagaget (bland annat Teknikens Världs Stora Bilpris 2009) är det nu dags att lansera GTi-version på denna populära modell. Peugeot 308 GTi kostar från 249 900 kr.

Modellen har 5 års nybilsgaranti med Peugeot assistance utan milbegränsning i 2 år, 12 års rostskyddsgaranti, 3 års lackgaranti samt 3 års vagnskadegaranti.


Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot lanserade 2010 RCZ - en skräddarsydd sportcoupé, iOn – en till 100 % elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika. Den nyligen lanserade familje- och tjänstebilen Peugeot 508, en rymlig miljöbil i sedan- och kombiutförande, har blivit en riktig succé. Nästa modell på marknaden är världens första dieselhybrid 3008 HYbrid4.

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material