Gå direkt till innehåll
Stora framgångar för nya Peugeot 208

Pressmeddelande -

Stora framgångar för nya Peugeot 208

Peugeot 208, som lanserades på den svenska marknaden i april i år, har sedan säljstarten haft stora framgångar, både försäljningsmässigt och inte minst genom mottagandet i pressen i hela Europa, där modellen blivit flerfaldig testvinnare. Peugeot regerar i småbilsklassen i Europa med 208, tillsammans med 206+ och 207, med en marknadsandel på 10,5%.

I Sverige klättrar 208 mot toppen tillsammans med märkets övriga personbilsmodeller. Peugeot har hittills i år ökat med hela 11,2 % på en vikande marknad. Under hösten lanserades de nya, moderna trecylindriga bensinmotorerna som ökat efterfrågan ytterligare och efter årsskiftet finns fortfarande en miljöversion i 208 med en pigg dieselmotor på 1,4 liter med 68 hk och Stop&Start. Peugeot 208 1,0 VTi 3d kostar från 119 900 kr.

I Sverige är Peugeot 208 på väg mot toppen i småbilssegmentet. Sedan säljstarten i april har närmare 2 000 bilar ordertecknats och modellen står för en andel på över 16 % av Peugeots totala personbilsförsäljning. Totalt sett har Peugeot ökat försäljningen med hela 11,2 % hittills i år på en vikande personbilsmarknad som i slutet av november hade tappat 9,6 % jämfört med föregående år.

I november månad var Peugeot det enda märket på den franska marknaden som ökade sin marknadsandel där den totala marknaden minskade med 19.6%. Peugeot 208 är en av de viktigaste modellerna som bidragit till framgången och placerar sig på en andraplats i småbilssegmentet och som Europas femte mest sålda bil totalt. I Europa har modellen hittills nått en försäljningsvolym på hela 154 500 bilar (t o m oktober månad).

208 är kompakt utvändigt men en av de rymligaste i klassen. Den innovativa förarmiljön är byggd kring en mindre ratt, upphöjd instrumentering och en digital multifunktionsskärm, vilket bidrar till högre säkerhet, bättre ergonomi och inte minst en körupplevelse utöver det vanliga. Miljöarbetet finns med från början till slut med 25 procent ”gröna” material i tillverkningen, klassledande låg förbrukning (en miljöbilsklassad dieselversion 2013) och en återvinningsgrad på hela 95 procent.

Vid sidan av försäljningsframgångarna har Peugeot 208 fått ta emot flera utmärkelser. Redan i juni månad fick Peugeot 208 en prestigefylld utmärkelse i sin kategori ”Supermini” av tidningen Auto Express, i konkurrens med Audi A1 och Ford Fiesta. Under hösten tilldelades modellen AUTO EUROPA, en utnämning där juryn består av journalister från l’Unione Italiana dei Giornalisti dell’Automotive (UIGA) i Italien, som utser de bästa modellerna som lanserats under 2011 och 2012 i olika kategorier. Och nu senast i november blev 208 utnämnd till ”Continental Irish Car of the Year” 2013 i kategorin små bilar. Priset delas ut i flera olika kategorier och väljs ut bland de bilmodeller som lanserats under året, enligt bland annat följande kriterier; säkerhet, komfort, flexibilitet, kvalitet och prisvärdhet. 208:an fick ta emot priset i konkurrens med 6 andra modeller. I Sverige har den nya 1,2 liters bensinmotorn vunnit samtliga tester mot konkurrenterna i småbilsklassen. I veckan utsågs Peugeot 208 som en av åtta finalister i Årets Bil 2013.

Utöver dessa utmärkelser fick 208 högsta betyg när krocktestorganisationen Euro NCAP testade modellen i maj 2012 enligt de nya strängare kriterierna. Peugeot 208 var den första småbilen som fick högsta betyg, fem stjärnor, i Euro NCAP’s omfattande och numera striktare krocktester.

Peugeot har länge dominerat i småbilsklassen. Flera modeller har varit Europas och Sveriges mest sålda småbilar och Peugeot 206 tillverkades i närmare 7,5 miljoner exemplar.

Till våren väntar nästa stora nyhet för den riktiga entusiasten; Peugeot 208 GTi gör entré med kraftfulla prisbelönta turbomotorn i samarbete med BMW; karaktäristiska bensinturbon på 200 hk.


Ämnen

Kategorier


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter drygt 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot lanserade 2011 familje- och tjänstebilen Peugeot 508 - en rymlig miljöbil i sedan- och kombiutförande - som blivit en riktig succé i hela Europa och Kina, iOn – en till 100 % elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika. Årets banbrytande modeller är världens första dieselhybrid 3008 HYbrid4, 508 RXH och nya generationens småbil - Peugeot 208.

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64