Gå direkt till innehåll
Rekordår för Peugeot, bland annat tack vare Peugeot 3008 SUV, i Sverige.
Rekordår för Peugeot, bland annat tack vare Peugeot 3008 SUV, i Sverige.

Pressmeddelande -

Rekordår för Peugeot i Sverige

2017 är inte slut. Men redan nu går det att konstatera att Peugeot gör ett rekordår i Sverige - med det bästa försäljningsåret sedan 2008.

- Vi har varit ambitiösa och målmedvetna under 2017 och våra framgångar visar att vår affärsmodell fungerar. Nu bygger vi vidare på detta under 2018, säger Tobias Pettersson, VD för Peugeot Sverige.

Det återstår fortfarande ett par veckor innan bilåret 2017 kan summeras fullt ut. Men redan idag pekar antalet sålda bilar på att Peugeot Sverige kommer att visa upp det bästa försäljningsåret sedan 2008, med en prognos på över 12 000 sålda bilar (person- och transportbilar).

Att 2017 har blivit ett så framgångsrikt år beror enligt Tobias Pettersson på flera olika faktorer, men Peugeot Sveriges VD väljer framför allt att framhålla tre områden.

- Vårt modellprogram, med bland annat Årets Bil-vinnaren Peugeot 3008 SUV, tilltalar en stor grupp kunder, vi har en tätposition när det gäller finansieringslösningar som privatleasing och vi är aggressiva i vår marknadsföring, säger Tobias Pettersson.

Under 2017 har nya Peugeot 5008 SUV och nya Peugeot 308 lanserats, storsäljaren Peugeot 3008 SUV har vunnit Årets Bil 2017 och Peugeot Sverige har sponsrat det folkkära tv-programmet Let's dance. Dessutom har privatleasingkonceptet Peugeot Now lanserats med stor framgång och Peugeot har etablerat sig som ett av de bilmärken som hörs mest i radio, syns mest på tv och med en stark närvaro i digital marknadsföring.

- Vi blir med stor säkerhet ett av de tre främsta bilmärkena när gäller investeringar i marknadsföring, vilket understryker vår ambition, säger Tobias Pettersson och fortsätter:

- Vi tror på våra bilar och vad vi kan erbjuda våra kunder, i allt från bra priser till kunnig verkstads- och servicepersonal. Därför ser vi fram emot att fortsätta utveckla vår affärsmodell 2018, med fokus på bland annat privatleasingmarknaden och operationell leasing.

Ämnen


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång. Försäljningen ökar stadigt i hela världen, modellprogrammet är det yngsta någonsin (2,6 år i snitt) och Peugeot leder hållbarhetsutvecklingen med ett genomsnittligt koldioxidutsläpp på 106,9 g/km. Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar. Nya Peugeot 3008 SUV fick den prestigefulla utmärkelsen« Årets Bil 2017».

Presskontakt

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 0733 12 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64