Följ K.W. Bruun Autoimport

Rallykungen Sébastien Loeb kör Dakar 2016

Pressmeddelande   •   Sep 29, 2015 09:29 CEST

Sébastien Loeb, en av vår tids mest framgångsrika rallyförare, har antagit utmaningen att köra världens tuffaste ökenrally, Dakar 2016, med Peugeots nya lejonkung 2008 DKR. Den niofaldiga rallyvärldsmästaren och rekordhållaren i backtävlingen Pikes Peak kommer att bemästra den eländiga terrängen tillsammans med legenden Carlos Sainz. Peugeots ”dream team” börjar med ”Rallye du Maroc” i början av oktober innan de tar sig an motorsportens mest krävande och utmanande rally som går genom hundratals mil av sand, floder och klippformationer i Argentina och Bolivia, med start i Buenos Aires den 3 januari 2016 och målgång 13 dagar senare i Rosario.

- Det som slog mig mest var att Dakarbilen är en helt annan upplevelse jämfört med rallybilen. Från WRC är jag van att köra runt hindren men med den här bilen kan man köra rakt över dem. Det tar tid att vänja sig och att våga lita på att det verkligen går, säger den 41-årige fransmannan Sébastien Loeb, som ser fram emot den stora utmaningen.

Peugeots ”dream team” blir komplett med Stéphane Peterhansel, som har vunnit Dakarrallyt hela 11 gånger, och den femfaldiga Dakarvinnaren på två hjul, Cyril Despres.

Den extrema tävlingsbilen är frukten av ett fortsatt framgångsrikt samarbete mellan Peugeot, Total och Red Bull med det gemensamma målet att vinna Dakarrallyt 2016.

Monsterbygget Peugeot 2008 DKR med sin diesel-V6:a med 350 hästkrafter och 800 newtonmeter i maximalt vridmoment får nu bekänna färg i tuffa tester. Se de häftiga bilderna och filmklippen när Peugeots "dream team" bygger bilen och de utmanande testerna i Marocko på:

https://www.redbullcontentpool.com/content/motorsports/products/perm/AP-1JZ1UAT851W11

CONTACTS

PEUGEOT SPORT

Cécile ESTENAVE

Mobile: +33 6 72 82 74 08

cecile.estenave@peugeot.com

RED BULL

Christina GAITHER

Mobile : +43 664 883 797 11

christina.Gaither@at.redbull.com

Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Det yngsta modellprogrammet någonsin, där bland andra sportiga 208 GTi och crossovern 2008 lanserats med stor framgång, samt helt nya 308, som fick mottaga den prestigefulla utmärkelsen « Årets Bil 2014 ». Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar.

Bifogade filer

Word-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.