Följ K.W. Bruun Autoimport

Peugeots bilar är utsläppskontrollerade och godkända

Pressmeddelande   •   Jan 14, 2016 16:18 CET

Idag presenterades resultatet av de omfattande motor- och emissionstester som utförts av en teknisk kommitté på uppdrag av Frankrikes miljöminister Ségolène Royal. Resultaten visar att det inte finns några som helst avvikelser från angivna utsläppsvärden i PSA Peugeot Citroëns bilar.

Syftet med undersökningen, som utfördes av det oberoende testlaboratoriet UTAC, var att kontrollera om bilarna uppfyller de europeiska lagkraven när det gäller nivåerna på avgasutsläppen. Testresultaten bekräftar att PSA Peugeot Citroëns val av teknologier, som renar bilarna från utsläpp, är helt godkända och respekterar gällande lagkrav.

Resultaten bekräftar dessutom att teknologierna som renar utsläppen är särskilt effektiva tack vare dess unika konstruktion. Avgasreningen ”BlueHDi” som består av Selective Catalytic Reduction (SCR) är placerad före partikelfiltret Filtre à Particule (FAP) för att ta hand om kväveoxiderna (NOx) från dieselmotorer. NOx-bearbetningen aktiveras tidigare efter motorstarten jämfört med andra teknologier, vilket gör den ännu effektivare. PSA Peugeot Citroëns dieselbilar är utrustade med BlueHDi-teknologi och Euro 6-motorer sedan 2013.

PSA Peugeot Citroën berörs inte av den pågående undersökningen i Frankrike som utförs av polismyndigheten ”General Directorate for Competition Policy, Consumer Affairs and Fraud Control (DGCCRF)”.

Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång. Försäljningen ökar stadigt i hela världen, modellprogrammet är det yngsta någonsin (2,6 år i snitt) och Peugeot leder hållbarhetsutvecklingen med ett genomsnittligt koldioxidutsläpp på 106,9 g/km. Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar. Nya 308 fick den prestigefulla utmärkelsen« Årets Bil 2014 ».

Bifogade filer

PDF-dokument