Gå direkt till innehåll
PSA Peugeot Citroën påbörjar lokal montering i Kazakstan

Pressmeddelande -

PSA Peugeot Citroën påbörjar lokal montering i Kazakstan

Vid det årliga Frankrike-Kazakstan Joint Committee Meeting i Paris den 7 mars 2013 undertecknade PSA Peugeot Citroën och Agromash Holding ett avtal gällande monteringen och distributionen av Peugeot (person- och transportbilar) i Kazakstan.

Enligt avtalet så kommer de första personbilarna (Peugeot 301, 3008, 508 och Partner) att monteras på plats från och med juni 2013.

I början kommer tillverkningskapaciteten vara 4000 enheter per år. Försäljningen kan komma att nå över 10 000 enheter per år inom en snar framtid.

Projektet väntas förse över 300 personer med anställning i Frankrike och 150 i Kazakstan.

Förutom de lokalmonterade modellerna så kommer Peugeot 408 erbjudas på den kazakiska marknaden, tillverkad i PSA Peugeot Citroëns fabrik i Kaluga, Ryssland.

Bernd Schantz, PSA Peugeot Citroëns Managing Director i Ryssland, Ukraina och CIS, kommenterade: ”detta projekt i Kazakstan är en viktig milstolpe för PSA Peugeot Citroëns affärsutveckling i Oberoende staters samvälde (OSS), som är en av gruppens prioriterade zoner tillsammans med Asien och Latinamerika. Detta avtal kommer att bidra till gruppens fortsatta tillväxt och diversifiering av sin närvaro i regionen, med en större tillverkningsbas tillägnad våra dotterbolag i Ryssland och Ukraina, samt våra importörer i Azerbajdzjan, Vitryssland och Moldavien.”


Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter drygt 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot lanserade 2011 familje- och tjänstebilen Peugeot 508 - en rymlig miljöbil i sedan- och kombiutförande - som blivit en riktig succé i hela Europa och Kina, iOn – en till 100 % elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika. 2012 lanserades banbrytande modeller såsom världens första dieselhybrid 3008 HYbrid4, 508 RXH och nya generationens småbil - Peugeot 208. I år är det dags för läckra 208 GTi och crossovern Peugeot 2008.

Presskontakt

Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material