Följ K.W. Bruun Autoimport

PSA Peugeot Citroën och BMW Group utvecklar hybridteknologi tillsammans

Pressmeddelande   •   Okt 20, 2010 16:44 CEST

Sedan 2006 har samarbetet mellan BMW och PSA varit mycket fruktbart och resulterat i närmare 2 miljoner tillverkade bensinmotorer. Norbert Reithofer på BMW AG och PSA Peugeot Citroëns koncernvd, Phillipe Varin, undertecknade ännu ett samarbetsavtal i dagarna. Nästa gemensamma projekt är att utveckla och tillverka hybridkomponenter för framhjulsdrivna fordon.

I början av 2010 undertecknade de båda koncerncheferna ett avtal om gemensam utveckling av ännu en fyrcylindrig bensinmotor som uppfyller de framtida Euro 6 normerna. I samband med avtalet kommunicerade de båda koncerncheferna att de var mycket positiva till givande samarbeten på fler områden.

Samarbetsavtalet, som signerades i dagarna, handlar om gemensam utveckling av hybridsystem för framhjulsdrivna fordon och gemensam tillverkning av dessa. Genom att samordna inköpen av komponenter kan de båda biltillverkarna dra nytta av stordriftsfördelar, vilket i slutändan gynnar konsumenterna. Det kommer också innebära att vitala nyckelkomponenter för elektrifieringen i bilarna standardiseras.

”Vi är glada över att bredda och fördjupa vårt samarbete med BMW Group eftersom det har varit mycket framgångsrikt hittills. Genom att slå samman vår och BMW’s expertis inom hybridteknologi får vi en avgörande konkurrensfördel”, konstaterar Philippe Varin.

“Det här samarbetet kommer att bidra till att elektrifieringen i bilarna får en mer rimlig kostnadsstruktur, säger Norbert Reithofer. “Det är ytterligare ett steg mot en hållbar mobilitet i framtiden”.

Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot fortsätter sin utveckling med lanseringen av RCZ - en skräddarsydd sportcoupé, iOn – en till 100 procent elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika.