Gå direkt till innehåll
Premiär för Peugeot i Mongoliet

Pressmeddelande -

Premiär för Peugeot i Mongoliet

I början av juli offentliggjordes partnerskapet mellan Peugeot och BAZ International LLC, som blir officiell importör och distributör av Peugeot i Mongoliet. De räknar med en gynnsam utveckling för försäljningen, eftersom Mongoliet har en dubbelsiffrig tillväxttakt. Under första halvåret 2013 har Peugeots internationella offensiv lett till en kraftig ökning utanför Europa på hela 21,2% jämfört med 2012. I Kina ökade Peugeot sin försäljning med hela 35 %, dubbelt så mycket som totalmarknadsökningen, som låg på cirka 16 %.

Ytterligare ett steg i Peugeots tillväxtstrategi i Asien

Peugeot är en stark spelare på den asiatiska bilmarknaden sedan många år tillbaka – i Sydkorea, Taiwan, Malaysia, Indonesien, Singapore, Hong Kong, Filippinerna, Thailand, Brunei, Sri Lanka, Vietnam och nu senast i Nepal, har Peugeot flera försäljningsställen.

Märket fortsätter även att utveckla sina aktiviteter och sin tillväxt i Japan. Peugeot, som hade 163 försäljningsställen i slutet av 2012, har som mål att överstiga 200 försäljningsställen i slutet av 2013 (Asien förutom Kina).

Under första halvåret 2013 har Peugeots internationella offensiv lett till en kraftig ökning utanför Europa på hela 21,2% jämfört med 2012. Märket presterar över förväntan på flera stora tillväxtmarknader – i synnerhet i Kina, Ryssland, Argentina, Brasilien och Algeriet.

I Kina ökade Peugeot sin försäljning med hela 35 %, dubbelt så mycket som totalmarknadsökningen på 16 %.

Fokus på Mongoliet

Med en dubbelsiffrig tillväxttakt är Mongoliet ett av de tillväxtländer som har störst potential för ekonomisk utveckling. Landets ekonomi har främst gruvdrift som grund och detta säkerställer en stabil och konstant tillväxt. Den mongoliska fordonsmarknaden växer också stabilt i takt med landets utveckling.

Premiummodeller

Peugeot kommer att erbjuda sina premiummodeller med högsta utrustningsnivå och senaste teknologi, bland annat de flerfaldigt belönade och högteknologiska bensinmotorerna och automatiska växellådor. Peugeots distributionsnät kommer till en början bestå av ett försäljningsställe i hjärtat av den mongoliska huvudstaden Ulan Bator. Fullserviceanläggningen slår upp dörrarna för kunderna under andra halvåret 2013.

Distributions- och importavtalet mellan BAZ International LLC och Automobiles Peugeot signerades den 28 maj 2013 av Jean-Yves Dossal, försäljningschef för Automobiles Peugeot Asien och Jargalsaikhan Baz, president för gruppen BAZ International LLC.


Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter drygt 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. 2012 lanserades banbrytande modeller såsom världens första dieselhybrid 3008 HYbrid4, 508 RXH och nya generationens småbil Peugeot 208. Under 2013 har läckra 208 GTi och crossovern Peugeot 2008 lanserats och nya 308 introduceras hos de svenska återförsäljarna under hösten. 

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material