Gå direkt till innehåll
Peugeots försäljningskurvor pekar uppåt

Pressmeddelande -

Peugeots försäljningskurvor pekar uppåt

Resultatet efter årets sju första månader är mycket positivt. Peugeot ökade sin personbilsförsäljning i Sverige med hela 33,2 procent på en totalmarknad som under januari till juli steg med 11,6 procent. Svenskarna tilltalas av den läckra designen, körupplevelsen och prisvärdheten i Peugeots breda och moderna modellprogram.

Även Peugeots transportbilsförsäljning klättrar starkt i registreringsstatistiken. Nya Partner Skåp, som lanserades i våras, bidrog till 168 procents ökning i juli och 21,4 procent hittills i år medan totalmarknaden ökade med 7,4 procent.

Peugeot är åter igen ett av Sveriges snabbast växande bilmärken med en försäljningsökning på privatmarknaden med hela 65 procent och på företagsmarknaden med 42 procent. Totalt har försäljningen av det moderna person- och transportbilsprogrammet ökat med 52 procent under 2015 (verkligen försäljning YTD). Det är framförallt den rymliga och körglada mellanklassaren Peugeot 308, som utsågs till Årets Bil 2014, som vunnit svenskarnas hjärtan och ökat med hela 39 procent och småbilsfavoriten 208 som näst intill har fördubblat sin försäljning.

- Vi är verkligen glada över den positiva försäljningsökningen, säger Tobias Pettersson, VD för Peugeot i Sverige. Idag erbjuder Peugeot det modernaste modellutbudet någonsin och kvalitén och prisvärdheten i våra bilar har aldrig varit högre.

Även Peugeots lätta transportbilsprogram har klättrat i statistiken under 2015. Försäljningsökningen ger en marknadsandel på 7 procent (verkligen försäljning YTD) och Peugeot är hittills i år Sveriges femte mest sålda transportbilsmärke.

- Det är en fantastiskt bra start på året och trenden verkar hålla i sig. Vår storsäljare Partner har marknadens mest bränsleeffektiva motorer, modern säkerhetsutrustning och flera smarta och unika lösningar som tilltalar många yrkesgrupper, säger Anders Lundgren produktchef på Peugeot Sverige.

Även kundnöjdheten har ökat markant för Peugeot. I den årliga kundundersökningen Autoindex, som tidningen Vi Bilägare genomför, är Peugeot ett av de bilmärken som gjort den största kvalitetsförbättringen under de senaste åren enligt bilägarna. Resultatet visar att kunderna blivit mer nöjda med sitt bilinnehav i stort. Det är inte bara bilarnas kvalitet som blivit bättre utan också bemötandet och servicen från Peugeots auktoriserade återförsäljare och verkstäder.

- Det är mycket glädjande att våra kunder är nöjda med sina bilar och servicen hos Peugeot. Nu siktar vi på att stärka vår ställning på den svenska marknaden ytterligare, avslutar Tobias Pettersson.

Källor:

Definitiva nybilsregistreringar från BIL Sweden

Marknadsutveckling från Vroom

Kundnöjdhet i Autoindex 2012, 2013, 2014 och 2015

Ämnen

Kategorier


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Det yngsta modellprogrammet någonsin, där bland andra sportiga 208 GTi och crossovern 2008 lanserats med stor framgång, samt helt nya 308, som fick mottaga den prestigefulla utmärkelsen « Årets Bil 2014 ». Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar.

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64