Följ K.W. Bruun Autoimport

​Peugeots elbilar nu i Sverige – med laddbox och serviceavtal på köpet

Pressmeddelande   •   Sep 07, 2020 12:59 CEST

Nya Peugeot e-2008 SUV och Peugeot e-208 finns nu i Sverige.

Peugeots elbilar finns nu ute hos återförsäljarna redo att provköras. Som en del av Peugeots elbilssatsning erbjuds även laddbox, serviceavtal och batteri på köpet – allt för att underlätta elbilsägandet för kunderna.

Nu lanserar Peugeot sina elbilar i Sverige – Årets Bil-vinnaren nya Peugeot e-208 och nya Peugeot e-2008 SUV. Modellerna är utrustade med varsin elmotor på 100 kW (136hk) och ett batteri på 50 kWh. Detta innebär att de når en räckvidd på upp till 340 km enligt WLTP-körcykeln och har ett omedelbart vridmoment på 260 Nm tillgängligt från 0 km/h.

– Våra återförsäljare har nu elbilarna ute hos sig, det är bara att åka dit och provköra. Det känns fantastiskt att kunna säga att elbilen inte längre är en framtidsbil utan den faktiskt är här nu, säger Magnus Norrby, produktchef för Peugeot Sverige.

Nya Peugeot e-2008 SUV och nya Peugeot e-208 är båda tillgängliga med utrustningsnivåerna Active, Allure, GT-Line och GT. Vid köp av en elbil från Peugeot ingår även en laddbox som kan installeras hemma för att snabbare ladda batteriet.

– Vi tycker att det ska vara lätt att äga en elbil och därför har vi gjort vägen dit så enkel som möjligt. En laddbox, ett fördelaktigt serviceavtal och batteriet ingår alltid när du köper en elbil från Peugeot, avslutar Magnus Norrby.

Priserna på Peugeots elbilar följer nedan:

Nya Peugeot e-2008 SUV

Från 409 900 kr

Nya Peugeot e-208

Från 369 900 kr

K.W. Bruun Autoimport AB ingår i den danska Interdan-koncernen och ansvarar i dag för importen av PSA-märkena Citroën, DS, Opel och Peugeot till Sverige.