Gå direkt till innehåll
Peugeot visar ny generation av storsäljaren Partner

Pressmeddelande -

Peugeot visar ny generation av storsäljaren Partner

På bilsalongen i Genève nästa vecka visar Peugeot upp robusta Partner Skåp och den flexibla personbilen Partner Tepee i ny tappning. Modellen uppdateras med märkets nya formspråk, senaste säkerhets- och motorteknologi och modern telematik som skapar nya möjligheter.

Båda versionerna är utrustade med Peugeots moderna dieselmotorfamilj, BlueHDi, med avancerad rening, Stop&Start och låg förbrukning. 1,6-litersmotorn med 100 hk har lägst utsläpp i respektive segment med blott 106 gram CO2/km för Partner Skåp och 109 gram för Tepee.

Peugeot Partner har rönt stora försäljningsframgångar sedan den första generationen lanserades för drygt 18 år sedan. Båda modellerna intar förstaplatsen i segmenten i Europa. De mest uppskattade egenskaperna bland yrkesförare och familjer är Partners flexibilitet, lastkapacitet och höga driftsäkerhet – kvaliteter som självklart återfinns även i den nya generationen.

Nya Partner Skåp och Tepee gör entré i Sverige under sensommaren.

Ännu mer robust och expressiv
Peugeot Partner Skåp och Tepee har fått en ny robustare front som utstrålar kraft och styrka. Nya Boxer var den första modellen i transportbilsprogrammet som uppdaterades med märkets moderna formspråk under 2014. Nu är det Partners tur och lejonemblemet har flyttats från huven och integrerats i grillen som numera är helt omsluten av den nydesignade stötfångaren och strålkastarna på var sin sida. Stötfångaren är slittålig och robust tack vare den kraftiga skyddsplasten som tål repor och är enkel att byta vid lättare kollisioner. Dimljusen och varselljusen med LED-lampor, som ger Partner dess nya signatur, förstärker intrycket av robusthet eftersom de är placerade i var sitt hörn och i nederkant av stötfångaren.

Bränsleeffektivaste motorutbudet på marknaden
Nya Peugeot Partner Skåp och Tepee är utrustade med den helt nyutvecklade dieselmotorfamiljen, BlueHDi, och bensinmotorerna VTi som med god marginal uppfyller utsläppskraven i Euro 6.

Totalt finns det sju VTi- och BlueHDi-motorer att välja mellan vid lanseringen som levererar mellan 75 och 120 hästkrafter i Partner Tepee och sex motorer i Partner Skåp. De vridstarka motorerna har i snitt 15 % lägre CO2-utsläpp jämfört med motorerna som de ersätter i förra generationens Partner;

 • 1,6 l VTi 98 hk, 5-växlad manuell, CO2 från 147 g/km, 17 g lägre
 • 1,6 l VTi 120 hk, 5- växlad manuell, CO2 från 148 g/km, 16 g lägre (Partner Tepee)
 • 1,6 l BlueHDi 75 hk, 5-växlad manuell, CO2 från 110 g/km, 21 g lägre
 • 1,6 l BlueHDi 100 hk, 5-växlad manuell, CO2 från 110 g/km, 22 g lägre
 • 1,6 l BlueHDi 100 hk S&S, 5-växlad manuell, CO2 från 106 g/km,14 g lägre
 • 1,6 l BlueHDi 100 hk S&S ETG6, 6-stegad elektronisk, CO2 från 106 g/km, 12 g lägre
 • 1,6 l BlueHDi 120 hk S&S, 6-växlad manuell, CO2 från 112 g/km, 22 g lägre

BlueHDi-motorernas prestanda och vridmoment ger optimal körkomfort i alla situationer. Utrustad med 1,6-liters dieselmotor med 100 hk och Stop&Start sätter både Peugeot Partner Skåp och Tepee utsläppsrekord med låga 106 g och 109 g CO2/km i sina respektive segment.

Skåpversionen erbjuds även med elmotor i nya Partner Electric. Elmotorn utvecklar 67 hk och kan köra cirka 170 km på en laddning beroende på klimat och körsätt. Den elektriska drivlinan och batteriet har 8 års garanti eller 100 000 km – det som först inträffar.

Ny teknologi för säker körning
Nytt i både Peugeot Partner Skåp och Tepee är Active City Break – ett nödbromssystem som griper in vid risk för kollision i låga hastigheter, under 30 km/h. Systemet bromsar bilen helt eller delvis när avståndslasersensorn (Lidar), monterad i vindrutan, känner av en rullande eller parkerad bil i körfältet.

Backkamera är också ett uppskattat hjälpmedel i citykörning. På den stora färgskärmen i bilen får föraren en bild av hur det ser ut bakom bilen och kan upptäcka hinder när denne backar. Färgade linjer följer bilens rattrörelser när bilen svänger och hjälper föraren att se eventuella hinder även på sidorna. Backkamera finns som tillval i både Partner Skåp och Tepee liksom Active City Break.

Parkeringsradar bak är redan idag standardutrustning i Peugeot Partner om man väljer den högsta utrustningsnivån. I nya Partner erbjuds också parkeringsradar fram vilket gör manövreringen i låga hastigheter ännu säkrare. Nytt är också att farthållarfunktionen med fartbegränsare, med fyra förinställda hastigheter, är standard redan från den andra utrustningsnivån eftersom funktionen är mycket uppskattad av såväl yrkesförare som privatpersoner.

Mobilt kontor – funktionellt och uppkopplat
Den bekväma och ergonomiska förarmiljön är utrustad med det senaste telematiksystemet. En stor 7-tums pekskärm i färg är integrerad i mittkonsollen och är standard eller tillval beroende på nivå. Den ger enkel åtkomst till bilens olika system som färddator, radio eller digitalradio DAB, Jukeboxen med musik (integrerad hårddisk) eller bärbara enheter, hands-free och navigation. Navigatorn innehåller alla kartor i Europa och visar hastighetsbegränsningarna på vägarna.

Nya Peugeot Partner tar transport- och fritidsbilarna in i en ny uppkopplat era. Modellen har det som behövs för att få kontakt med andra mobila enheter – Bluetooth, USB-port, AUX-ingång och unika Mirror Screen, som speglar förarens smartphone. Pekskärmen innehåller inte bara gränssnittet för ljudanläggningen, färddatorn och fordonsinställningarna. Den blir också en spegel av den smartphone som ansluts via Bluetooth eller kabel. Mirror Screen ger direkt tillgång till funktioner i telefonen, som navigation, musikspelare och andra applikationer.

Tekniken fungerar med hjälp av MirrorLink (industristandard som används av de största biltillverkarna och elektronikföretagen i samarbete med utvecklare av applikationer) och innebär att du kan använda pekskärmen för att styra enheten. Tekniken stödjer Android, RIM och Windows och iOs. Vissa appar kan också styras via röstkommandon, beroende på vilken telefon som ansluts. Systemet utvecklas kontinuerligt för att anpassas till nya smarta mobiler.

Nytt är också en kontroll i ratten som startar röstigenkänning från smartphone via Bluetooth (Siri på iPhone till exempel) och ljudet återges genom bilens högtalare.

I Peugeot Partner Skåp erbjuds flera olika uppkopplade system för att underlätta företagens övervakning av sina verksamheter – PEUGEOT Connect Fleet Management.

Högsta betyg för kvalitet och driftsäkerhet av ägarna
Den nydesignade robusta fronten illustrerar väl de inneboende kvaliteter som har utmärkt Partner Skåp och Tepee sedan den första generarationen lanserades för närmare 20 år sedan. Modellen har testats i verkliga livet av hantverkare och familjer som har betygsatt bilen;

Partner Tepee uppskattas för att den är rymlig, praktisk att använda och har hög komfort och ägarna uttrycker att de är mycket nöjda med bilens kvalitet, robusta material och driftsäkerhet.

Yrkesförarna uppskattar också det generösa lastutrymmet och flexibiliteten. Även Partner Skåp får högsta betyg för sin driftsäkerhet och förarna lyfter särskilt fram de låga ägandekostnaderna och den höga avkastningsgraden i deras arbetsfordon.

Robust och driftsäker – ledord under hela utvecklingen
Under utvecklingsarbetet av de nya modellerna har Peugeots ingenjörer och designers haft skarpt fokus på robusthet och driftsäkerhet. De har kört och testat Partner Skåp och Tepee under mer än 6 miljoner kilometer i olika situationer och klimat som representerar kundernas vardag innan serietillverkningen startade;

 • Tungt lastade bilar i hög hastighet.
 • Testbänk för fjädring och chassi, som liknar de mest svåra underlagen med hål och stenar.
 • Klimattester i starkt solljus, upp till 85 plusgrader, och växlingar mellan sträng kyla och hetta (-18 till +45 grader) i klimatkammare för att testa hur olika komponenter och material motstår extrema vädertyper.
 • Rostskydds- och tätningstester där bilen körs genom stora vattenmassor och utsätts för salt.

  De här testerna i kombination med den enfarenhet som samlats in av företags- och privatförarna under över 18 år säkerställer att nya Partner Skåp och Tepee håller en mycket hög kvalitet.

  Multi-Flex-säte i Partner Skåp ger extra utrymme
  Flexibilitet är något av ett ledord för Peugeot Partner Skåp och i den nya modellen erbjuds möjlighet att välja framsäte med tre platser och därmed få ett ännu större lastutrymme. Partner Skåp erbjuds i två olika längder (L1: 4,38 m och L2: 4,63 m), och i den förlängda versionen går det att lasta två Europallar i lastutrymmet.

  Partner Skåp är den enda transportbilen i segmentet som erbjuder Multi-Flex-säte. Förutom 3 sittplatser fram, ger det ett extra lastutrymme på upp till 400 liter. Eftersom sätet dessutom är delvis delbart går det att transportera långa föremål på ett annat sätt än tidigare och det spar många transportmil. I L1-versionen förlängs lastutrymmet från 1,80 m till 3 m och lastvolymen uppnår hela 3,7 m3 mot tidigare 3,3 m3. I den längre versionen L2 ökar längden med hela 1,2 m till 3,25 m och lastkapaciteten uppnår 4,1 m3 mot tidigare 3,7 m3.

  Nya Peugeot Partner tillverkas i PSA Peugeot Citroëns fabrik i Vigo i Spanien och introduceras på den svenska marknaden under sensommaren 2015. Världspremiären går av stapeln på Bilsalongen i Genève för både Partner Tepee och Skåp i början av mars.

  Tre års garanti och assistans
  På den svenska marknaden har hela Peugeots person- och transportbilsprogram tre års nybilsgaranti och tre års assistans under 100 000 km – det som först inträffar.

Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar,scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Det yngsta modellprogrammet någonsin, där bland andra sportiga 208 GTi och crossovern 2008 lanserats med stor framgång, samt helt nya 308, som fick mottaga den prestigefulla utmärkelsen « Årets Bil 2014 ». Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar.

Presskontakt

Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material