Gå direkt till innehåll
Peugeot på bilsalongen i Peking: Generation 8, Roland Garros och läckra Urban Crossover Concept

Pressmeddelande -

Peugeot på bilsalongen i Peking: Generation 8, Roland Garros och läckra Urban Crossover Concept

I den 1400 kvadratmeter stora montern presenterar Peugeot 17 av sina modeller – bilar som alla representerar märkets moderna och kompletta utbud för den kinesiska marknaden. Montern kryddas också av specialmodeller som Roland Garros och en tuff och läcker bil - Urban Crossover Concept - som är liten, snål, smart och inspirerad av nutidens unga tänk för städernas urbana miljöer.

Den kinesiska marknaden är världens största bilmarknad och Peugeot satsar således rejält med ett brett och anpassat modellprogram för att ta viktiga marknadsandelar. Under första kvartalet såldes 54 587 bilar av Dong Feng Peugeot, vilket är en ökning med hela 28 % jämfört med samma period 2011.

Med Peugeot 308, som lanserades 2011, 408 som lanserades i början av 2010, samt 508 som även den lanserades 2011, erbjuder Peugeot det bredaste och mest moderna modellprogrammet i Mittens rike, ett modellprogram där även crossovermodellen 3008 och sportcoupén RCZ ingår. På salongen i Peking visas även SUV-modellen 4008, som är ett viktigt komplement till Peugeots modellprogram på den kinesiska marknaden, där SUV:ar är ett växande segment.

”Generation 8”
Samtliga modeller som visas på Peking-salongen är en del av det som man kallar ”Generation 8”, en siffra som enligt kinesisk tradition för tur med sig. Kina har ett stort återförsäljarnät med 288 fullserviceanläggningar samt ytterligare 700 försäljningsställen.

3008 HYbrid4 med bensinmotor
Eftersom Peugeot är pionjär för dieselhybrider på den europeiska marknaden kan märket stolt visa upp ytterligare hybrider på salongen. Den här gången handlar det om en bensinmotor i kombination med en elmotor i 3008 HYbrid4. Därmed visar Peugeot att märkets smarta hybridlösning lätt kan anpassas till olika motorer och efterfrågan på respektive marknad.

Roland Garros – ett vinnande koncept
Med sina dynamiska och eleganta egenskaper har Peugeot alltid haft en naturlig koppling till tennisen som sport och är redan sedan 70-talet huvudsponsor för den årliga Roland Garros-turneringen i Paris. Efter att en ung kinesiska tog den första titeln för landet förra året är det nu ännu mer naturligt att koppla Roland Garros till den kinesiska marknaden och dessa specialversioner finns i 308, 408 och 508.

Urban Crossover Concept
Konceptbilen Urban Crossover Concept, som visas på bilsalongen i Peking, är ett resultat av samarbetet mellan designteamen i tre olika världsstäder; Paris, Shanghai och Sao Paolo. Modellen är en kombination av stadsbil och äventyrsbil och med sina kompakta dimensioner (4,14 meter lång och 1,74 meter bred) är bilen perfekt för trånga stadskärnor och urbana miljöer. Den atletiska och stilrena designen påminner om en crossover med elegansen från personbilen och kraftfullheten från en SUV.

Frontpartiet känns igen från de senare modellerna från Peugeot med den flytande kylargrillen och det nya, tredimensionella märkesemblemet. Det välvda dubbelbubbelglastaket för tankarna till Peugeots sportcoupé RCZ och bakpartiet karakteriseras av baklyktor i form av tre rader LED-ljus som formar en klo.

Urban Crossover Concept har premiär på bilsalongen i Peking och kommer därefter att ha europeisk premiär på Parissalongen under hösten 2012.

Ämnen


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter drygt 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot lanserade 2011 familje- och tjänstebilen Peugeot 508 - en rymlig miljöbil i sedan- och kombiutförande - som blivit en riktig succé i hela Europa och Kina, iOn – en till 100 % elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika. Modellerna som lanseras under våren 2012 är världens första dieselhybrid 3008 HYbrid4, 508 RXH, suven 4008 och nya generationens småbil - Peugeot 208.


Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material