Gå direkt till innehåll
Peugeot ny partner till Svenska Moderådets  talangsatsning Swedish Fashion Talents

Pressmeddelande -

Peugeot ny partner till Svenska Moderådets talangsatsning Swedish Fashion Talents

Talangerna som ska bygga vidare på det svenska modeundret - Swedish Fashion Talents - har fått en ny huvudsponsor. Peugeot ska öka projektets exponering och framhäva de olika talangernas bakgrund, idéer och koncept.   

Svenska Moderådets projektSwedish Fashion Talents är tolv nya modemärken som har valts ut av en expertjury. Syftet är att lyfta fram och hjälpa mindre modeföretag att nå ut till en bred publik, nationellt såväl som internationellt. Nytt för i år är att bilmärket Peugeot går in och stödjer talangsatsningen.

– Swedish Fashion Talents är en otroligt viktig satsning för svensk modeindustri. Med rätt samarbetspartners ökar vi möjligheterna till internationell expansion och därmed visa upp Sverige som en modenation. Peugeot är ett spännande varumärke med design i fokus. Vi är mycket glada över samarbetet och att de vill hjälpa oss att lyfta fram svenska modemärken och de tolv modeskaparnas starka personligheter, säger Helena Mellström, projektledare för Swedish Fashion Talents.

Swedish Fashion Talents drivs av Svenska Moderådet sedan 2005 och kallades tidigare Rookies. Många framgångsrika modeskapare har varit nominerade eller blivit utsedda till årets talang, bland andra Dagmar, Ida Pyk och Uniforms for the dedicated. Årets Swedish Fashion Talent utses under Stockholm Fashion Week i augusti.

– Design ligger i Peugeots själ och genomsyrar allt vi gör. Vi har haft flera tävlingar inom bildesign för unga talanger så det här är en naturlig koppling för oss. Bildesign och modedesign har många gemensamma nämnare och att arbeta med modeskapare är en stor inspirationskälla. Under året kommer vi att genomföra en rad spännande aktiviteter, säger Maria Lantz, PR- och Informationschef på Peugeot.

Vid sidan av designcentret ADN i Paris har Peugeot dessutom det unika Design Lab, där kreativiteten hos Peugeots formgivare får flöda fritt och kopplar samman bildesign med formgivning i andra branscher. Ett resultat av Peugeots inspiration från modevärlden är ”208 Envy” med exklusiva designelement som tagits fram i en begränsad upplaga.
Nyligen utsågs nya Peugeot 308 till Årets Bil 2014, bland annat för sin eleganta och raffinerade design.

Swedish Fashion Talents kommer under året att synas via showrooms, modevisningar och utställningar för bransch men också via publika kanaler. En stor utställning för allmänheten, visas i samband med Virserums konsthalls ”Textilsommar” som öppnar den 11 maj och pågår t.o.m. 7 december. Det blir samtidigt en exposé i projektet som firar 10 år.

Ladda ner bilder här: http://www.peugeot.se/nyheter-fran-peugeot/ Fotograf: Henrik Halvarsson
Intervjuer och filmer med talangerna: http://mode.peugeot.se/

För mer information, vänligen kontakta:
Maria Lantz, PR- och informationschef, Peugeot
Tel: 08 555 433 60
Mobil: 0705 76 10 87
Mail: maria.lantz@peugeot.se

Helena Mellström, Marknadschef Svenska Moderådet, projektledare för Swedish Fashion Talents
Tel: 08 411 17 44
Mobil: 0702 62 26 27
Mail: helena.mellstrom@moderadet.se


Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Bilmärket finns i nära 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder. Peugeot grundades i början av 1800-talet och strävar efter att ständigt förnya sin design och kännetecknas av sin höga kvalitet och förfinade design. Årligen har designtävlingar på olika teman genomförts online med unga designers från hela världen som deltagare. I Peugeot Design Lab tillåts Peugeots formgivare skapa kreationer som hämtar inspiration från bildesign som till exempel möbler, cyklar och musikinstrument www.peugeotdesignlab.com

Svenska Moderådet arbetar med trendanalys inom mode och inredning och är ett samarbetsforum för den svenska mode- och textilbranschen. Som branschforum driver Moderådet olika moderelaterade projekt, bland annat koordinering av Stockholm Fashion Week. Moderådet stöttar också unga formgivare genom stipendiat och driver Swedish Fashion Talents, en modescen med syfte att stötta mindre modeföretag i deras etablering på marknaden. www.svenskamoderadet.se

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material