Följ K.W. Bruun Autoimport

Peugeot lanserar #KickItToBrazil: Ett fotbollsäventyr som planterar träd i Amazonas

Pressmeddelande   •   Mar 13, 2014 13:11 CET

Peugeot lanserar i samarbete med Facebook kampanjen "Kick it to Brazil", som via sociala medier följer en fotbolls resa över fem kontinenter till Brasilien, där den slutar i Peugeots skogsplanteringsprojekt i Amazonas. Kampanjen syftar till att sätta ytterligare fokus på, och bidra till varumärkets sociala ansvar och miljöengagemang i Brasilien, värdnationen för fotbolls-VM 2014.

"En kyss = ett träd"
Fotbollen kommer att studsa och rulla genom öknar och djungler, över hav och berg medan den passerar från person till person på en fantastisk resa. Resan varar i 100 dagar och kommer att sträcka sig över fem kontinenter och 30 länder. För varje bild som tas av fotbollen när den blir kysst, och sedan laddas upp på kick-it-to-brazil.com, planterar Peugeot ett träd i märkets skogsplanteringsprojekt i Brasilien.

Peugeot ONF Forestry Carbon Sink är det största skogsplanteringsprojekt i Brasilien. Det ligger i delstaten Mato Grosso och består av 7 000 hektar bevarad skog och 1 800 hektar av tidigare betesmark, där mer än två miljoner träd av 50 inhemska typer redan planterats.

Projektet har visat att det finns stor potential i att använda naturliga processer i syfte att dämpa växthuseffekten. Efter 15 år har mer än 110 000 ton koldioxid lagrats i biomassa och det råder ingen tvekan om att en naturlig process är ett effektivt vapen i kampen mot klimatförändringarna.
De koldioxidutsläpp som fotbollens resa innebär, kommer att kompenseras fullt ut i form av utsläppsrätter i enlighet med projektets ekologiska, vetenskapliga och socioekonomiska syften.

Kick it to Brazil - på Facebook, Instagram och Twitter
#KickItToBrazil är en global kampanj som äger rum de i sociala medierna Instagram och Facebook som har fler än 50 miljoner respektive 1,2 miljarder användare. Fotbollens vindlande väg kommenteras även livligt på mikrobloggen Twitter.

Fans uppmanas vara med och bestämma vad man ska göra med fotbollen i de olika städerna och dela sina erfarenheter på Facebook (facebook.com/Kickit2Brazil) och Instagram (instagram.com/kickittobrazil) och ladda upp filmer och bilder på webben www.kick-it-to-brazil.com.

Fotbollssagan avslutas den 12 juni i Amazonas, mitt i hjärtat av Peugeots skogsplanteringsprojekt.


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar,scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Det yngsta modellprogrammet någonsin, där bland andra sportiga 208 GTi och crossovern 2008 lanserats med stor framgång, kompletteras nu av helt nya 308, som vunnit priset « Årets Bil 2014 ».Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar.