Gå direkt till innehåll
Peugeot går in på den vietnamesiska marknaden

Pressmeddelande -

Peugeot går in på den vietnamesiska marknaden

Peugeot har undertecknat ett avtal med THACO, som därmed blir officiell importör och distributör av Peugeot i Vietnam.

Ceremonin för undertecknandet av avtalet, som hölls den 8 april 2013 i närvaro av Nicole Bricq, Frankrikes utrikeshandelsminister och Ho Thi Kim Thoa, viceminister för industri och handel i den socialistiska republiken Vietnam, markerar början på ett partnerskap med THRUONG HAI AUTO CORPORATION GROUP (THACO).

Peugeots nya prisbelönta modeller

Peugeot lanserar sina senaste premiummodeller på den vietnamesiska marknaden redan under 2013. De har högsta utrustning och märkets mest moderna spjutsspetsteknologier. Bilarna som ska lanseras på den vietnamesiska marknaden kommer att vara försedda med Peugeots prisbelönta bensinmotorer och automatiska växellådor.

Peugeots nätverk i Vietnam utgörs av 6 återförsäljare i slutet av 2013, varav 3 är placerade runt Hanoi och 3 i Ho Chi Minh City-regionen, med potential att nå 15 återförsäljare på sikt. De två första showroomen kommer att öppnas under andra halvåret av 2013, parallellt med den offentliga lanseringen av märket i Vietnam.

De officiella distributions- och importavtalen mellan THACO och PEUGEOT undertecknades den 8 april av Jean-Yves DOSSAL, Asia Sales Director Peugeot, och Tran Ba Duong, ordförande och generaldirektör för THACO Group.

2013 France-Vietnam Business Forum” samt det första besöket av Frankrikes utrikeshandelsminister, Nicole Bricq, i Vietnam, var ett ypperligt tillfälle för Peugeot och THACO att officiellt kungöra detta nya partnerskap, som är baserat på en långsiktig vision och strategi.

En ny milstolpe i Peugeots regionala expansionsstrategi

Peugeot är redan närvarande på fordonsmarknaden i ASEAN: i Malaysia, tillsammans med NAZA Group, i Indonesien med ASTRA som partner, i Singapore med SIME DARBY Group, på Filippinerna med Eurobrands Distributors Inc. samt i Thailand, Brunei, Sri Lanka och senast i Nepal.


Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter drygt 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot lanserade 2011 familje- och tjänstebilen Peugeot 508 - en rymlig miljöbil i sedan- och kombiutförande - som blivit en riktig succé i hela Europa och Kina, iOn – en till 100 % elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika. 2012 lanserades banbrytande modeller såsom världens första dieselhybrid 3008 HYbrid4, 508 RXH och nya generationens småbil - Peugeot 208. I år är det dags för läckra 208 GTi och crossovern Peugeot 2008.

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material