Gå direkt till innehåll
Peugeot cyklar vidare i Sthlm Bike

Pressmeddelande -

Peugeot cyklar vidare i Sthlm Bike

Nu på söndag den 9 september går startskottet för den första upplagan av cykelloppet Sthlm Bike. Det är ett cykellopp med inspiration från New York och Peugeot medverkar som sponsor i tävlingen med fina Peugeotcyklar och bilar. Syftet med det folkliga loppet är att alla kan njuta av Stockholm från cykelsadeln i sin egen takt. 

Peugeot, som redan 1886 tillverkade sin första cykelmodell, är ett tungt namn i cykelkretsar och märket gick tidigt in och sponsrade tävlingscyklande. I Tour de France är Peugeots cykelteam det mest framgångsrika fabriksteamet genom tiderna med tio vinster!

- Som bilsponsor i cykelloppet Sthlm Bike får vi möjligheten att visa på bredden i vårt varumärke och dessutom delta i en sund satsning, som cykelsporten och Sthlm Bike är, säger Per Brinkenberg, VD Peugeot Sverige.

Peugeot är det enda bilmärke som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters och cyklar. Cykeln är ett utmärkt komplement till bilen och lär bli ett ännu vanligare transportmedel i framtiden för att vår rörlighet, tillika frihet att förflytta oss, ska kunna bibehållas.

Peugeot har en naturlig koppling till cykling genom att tillverkningen av cyklar finns i märkets DNA. Genom att erbjuda cyklar och ett stort urval av miljöbilar med mycket låg förbrukning bidrar Peugeot i hög grad till att minska avtrycken på vår miljö.

Loppet är lika långt som ett maraton, dvs närmare 42 000 meter och idén till loppet fick initiativtagaren och projektledaren Mirjam Wolff när hon själv var i New York och cyklade ett liknande lopp.

- Syftet med loppet är att man ska få möjlighet att uppleva en storstad, i det här fallet Stockholm, från cykelsadeln och under lugna former. Första året lägger vi mycket fokus på säkerheten, fortsätter Mirjam Wolff.

Peugeot gick redan tidigare i år in som sponsor för till Svenska Cykelförbundet och i år har man ställt upp med bilar till Svenska Cykellandslaget och därmed hjälpt dem med transporter bland annat till OS i London under sommaren som gick.

Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter drygt 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot lanserade 2011 familje- och tjänstebilen Peugeot 508 - en rymlig miljöbil i sedan- och kombiutförande - som blivit en riktig succé i hela Europa och Kina, iOn – en till 100 % elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika. Årets banbrytande modeller är världens första dieselhybrid 3008 HYbrid4, 508 RXH och nya generationens småbil - Peugeot 208.

Presskontakt

Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material