Gå direkt till innehåll
Peugeot cyklar vidare i årets Vätternrunda och visar nya crossovern 2008

Pressmeddelande -

Peugeot cyklar vidare i årets Vätternrunda och visar nya crossovern 2008

Peugeot har med sin historia inom cykeltillverkning en naturlig koppling till cykelsport och stödjer sedan årsskiftet Svenska Cykelförbundet och det svenska cykellandslaget. Självklart är märket också huvudsponsor för Vätternrundan som går av stapeln på fredag kväll den 14 juni när de första av de 23 000 cyklisterna börjar trampa de 30 milen runt Vättern.

Märket ställer upp med Team Peugeot – 33 Facebook-vinnare, återförsäljare och två ungdomar från Ung Cancer som självklart cyklar Vättern runt på Peugeotcyklar.

På Stora Torget i Motala passar Peugeot på att visa upp sin senaste modell, Crossovern 2008, som lanseras i juni hos de svenska återförsäljarna.

Världens största motionscykellopp

Vätternrundan är med sina drygt 30 000 deltagare världens största motionslopp för cyklister. Sedan starten 1964 med 370 anmälda har intresset och antal deltagare ökat stadigt och i år deltar närmare 23 000 cyklister i Vätternrundans huvudlopp och även de andra loppen Tjejvättern, Halvvättern och Minivättern lockade till sig många deltagare. Grundaren Motalasonen Sten-Otto Liljedahls idé gick ut på att ändra sina vanor och för att få ett mål med sin träning skulle han cykla runt den stora sjön. Idag, 48 år senare, är Vätternrundan en del av den svenska folksjälen och det tydliga resultatet av en folkrörelse; cyklingen.

- Det känns fantastiskt att få jobba med ett starkt varumärke som Peugeot. Tillsammans skapar vi ännu större kännedom om Vätternrundan och visar att Peugeot är ett bilmärke som värnar om hälsa och miljö, säger Jessica Hallros, marknadschef för Vätternrundan.

Peugeot har cykling i själen

Efter att ha varit en del av cykelhistorien i över 130 år ligger cykelsport Peugeot varmt om hjärtat. Faktum är att det var i Peugeotfabriken i Beaulieu som den första moderna cykeln tillverkades för över 130 år sedan: Petite Reine, med lika stora hjul, kedja och uppblåsbara däck på fälg. Och 86 år senare tog Bernt Johansson Sveriges hittills enda OS-guld i cykling på en Peugeot.

- Som sponsor till Vätternrundan vill vi visa att Peugeot värnar om sitt arv som en av de äldsta bil- och cykeltillverkare i Europa. Vi tar ansvar för vår miljö genom att leda utvecklingen av låga utsläpp från våra bilar och uppmuntrar cyklingen till att bli en folksport, säger Per Brinkenberg, VD för Peugeot Sverige.

Supporterbilar på plats

Med bas på Stora Torget i Motala och depån i Fagerhult har Peugeot hela 113 bilar på plats under tävlingshelgerna för att sköta alla transporter. Peugeot ger således alla som behöver assistans efter banan skjuts med följebilarna som kör cyklisterna till närmaste depå. I Peugeots depå i Fagerhult får cyklisterna hjälp med cykeln och en bit mat och dryck.

Premiär för nya Peugeot 2008 på Stora torget i Motala

I Peugeots monter på Stora Torget visar märket några av de senaste modellerna, bland annat läckra sportcoupén RCZ, körmaskinen 208 GTi och helt nya Peugeot 2008 som har smygpremiär på Vätternrundan.

För att krydda tillställningen kan besökarna fynda bland Peugeots mindre kända historia. Förutom bilar och cyklar tillverkar Peugeot även den speciella pepparkvarn som ofta återfinns på bättre restauranger världen över. I montern finns också representanter från Ung Cancer och Peugeot Försäkring.

Peugeot leder utvecklingen mot lägre utsläpp

Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters och cyklar. Cykeln är ett utmärkt komplement till bilen och lär bli ett ännu vanligare transportmedel i framtiden för att vår rörlighet, tillika frihet att förflytta oss, ska kunna bibehållas. Satsningen på hybridteknologin i form av mikrohybrider (Stop&Start) och framför allt dieselhybriderna 3008 HYbrid4 och 508 RXH som nu gjort entré på den svenska marknaden bidrar också starkt till Peugeots position som en av de ledande bilmärkena vad gäller låga koldioxidutsläpp och bränsleeffektiva motorer.

Peugeot har en lång tradition som cykeltillverkare. Redan 1886 lanserade Armand Peugeot den första riktiga cykeln, med lika stora hjul och kedjekontrollerat växlingssystem. Man gick tidigt in och sponsrade tävlingscyklande och 1896 blev Paul Bourillon världsmästare i sprint på en Peugeotcykel. I Tour de France är Peugeots cykelteam det mest framgångsrika genom tiderna, med tio vinster. Sedan en tid har Peugeot åter börjat tillverka cyklar i eget namn.Ämnen

Kategorier


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter drygt 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot lanserade 2011 familje- och tjänstebilen Peugeot 508 - en rymlig miljöbil i sedan- och kombiutförande - som blivit en riktig succé i hela Europa och Kina, iOn – en till 100 % elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika. 2012 lanserades banbrytande modeller såsom världens första dieselhybrid 3008 HYbrid4, 508 RXH och nya generationens småbil - Peugeot 208. I år är det dags för läckra 208 GTi och crossovern Peugeot 2008.

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64