Gå direkt till innehåll
Peugeot är det snabbast växande bilmärket i Sverige

Pressmeddelande -

Peugeot är det snabbast växande bilmärket i Sverige

Peugeots resultat i Sverige efter första halvåret är mycket positivt. Märket har ökat försäljningen på den svenska marknaden med hela 14 % på en totalmarknad för person- och transportbilar som backar med närmare 10 %. Den ökade försäljningen ger ett positivt ekonomiskt resultat och även kundnöjdheten ökar markant enligt den oberoende undersökningen Autoindex 2012. Med lanseringen av världens första dieselhybrider, 3008 HYbrid4 och 508 RXH, samt nya 208 med det lägsta koldioxidutsläppet i småbilsklassen är Peugeot väl rustat inför hösten och den strängare miljöbilslagstiftningen i Sverige 2013. 

Försäljningen av Peugeots breda och moderna person- och transportbilsprogram i Sverige har ökat rejält under 2012. Peugeot 308 i lilla mellanklassen har ökat med hela 22 % per den sista juni och tjänstebilsfavoriten, Peugeot 508, med hela 160 %. Totalt är Peugeot Sveriges snabbast växande bilmärke, person- och transportbilar, med en ökning på hela 14 % vid halvårsskiftet.

- Vi är verkligen glada över den positiva försäljningsökningen i Sverige, säger Per Brinkenberg, VD för Peugeot i Sverige. Idag erbjuder Peugeot det modernaste modellutbudet någonsin, vilket våra kunder uppskattar. Produkt, kvalitet, pris och utrustningsnivå samt organisationen måste vara rätt för att allt ska fungera.

Nöjda kunder
I årets kundundersökning Autoindex 2012, som tidningen Vi Bilägare genomför, är Peugeot det märke där kundnöjdheten ökar tredje mest bland samtliga 22 bilmärken, drygt 3,5 %. Första halvåret 2012 är ett framgångsrikt försäljningsår för Peugeot och tydligt är att också kunderna blivit mer nöjda med sitt bilinnehav i stort. I 2011-års undersökning placerade sig båda familjebilarna Peugeot 3008 och 5008 som nummer ett och två bland samtliga modeller i klassen när kunderna fick frågan hur nöjda de är med sin bil.

Nya unika Peugeot-modeller på Sverigemarknaden
Världens första hybridbilar med kombinationen el och diesel, 3008 HYbrid4 och 508 RXH, har nu Sverigepremiär hos Peugeots återförsäljare. Modellerna har distinkt design, imponerande köregenskaper och avancerad dieselhybridteknologi med 200 hk, fyrhjulsdrift, automatlåda och ett koldioxidutsläpp från låga 99 g/km. Det är en hittills ouppnådd kombination på marknaden och tunga argument för Peugeots nya hybrider som kostar från 329 900 kr med ett förmånsvärde på cirka 1 686 kr/mån vid 52 procents marginalskatt.

Självklart klarar Peugeots hybrider de strängare utsläppskraven som beräknas införas 2013 i Sverige i och med den nya miljöbilsdefinitionen. Förmånsvärdena är också mycket förmånliga eftersom de beräknas på motsvarande 3008 2,0 HDi och 508 2,0 HDi utan automatlåda, fyrhjulsdrift och hybriddrivlina.

Rekordstor ökning för Peugeot i Asien och nya samarbetsavtal
Efter årets första 6 månader vägs försäljningssiffrorna på den fallande Europamarknaden upp av de många positiva försäljningsresultaten och nya samarbetsplanerna för Peugeot på världsplanet. Totalt såldes det 955 000 bilar, vilket är en samlad nedgång på 8,1 % men samtidigt har Peugeot upplevt en rekordstor framgång i Asien, där försäljningen av det lejonprydda märket ökade med hela 25,9 %. I Nordafrika steg försäljningen med närmare 35 %.

Genom samarbetsavtalet mellan PSA Peugeot Citroen och General Motors kan Peugeot genomföra omfattande besparingar tack vare de båda bolagens gemensamma inköp, storskaliga tillverkning och utveckling av nya teknologier. Redan 2014 kommer bilarna från de två nya gemensamma plattformarna att lanseras.

Samarbetet är också mycket positivt ur transportsynpunkt då PSA’s helägda fraktbolag GEFCO kommer att frakta alla Opel/Vauxhall, Chevrolet och Cadillac i Europa och Ryssland, vilket är ett miljardkontrakt.

Samarbete mellan PSA Peugeot Citroen och Toyota Motor Europe
I dagarna tecknade PSA Peugeot Citroën och Toyota Motor Europe ett samarbetsavtal om lätta transportfordon för den europeiska marknaden. Enligt planen kommer PSA Peugeot Citroën i ett första skede att förse Toyota med lätta transportfordon för försäljning i Europa under Toyotas varumärke.

 - Vi har redan ett framgångsrikt samarbete tillsammans med PSA Peugeot Citroën i småbilssegmentet och PSA Peugeot Citroën är ledande inom den europeiska marknaden för lätta transportbilar med ett grundmurat rykte för kvalitet och mångsidighet, säger Toyotas CEO, Didier Leroy.

 

Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot lanserade 2010 RCZ - en skräddarsydd sportcoupé, iOn – en till 100 % elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika. Den nyligen lanserade familje- och tjänstebilen Peugeot 508, en rymlig miljöbil i sedan- och kombiutförande, har blivit en riktig succé. Nya modeller på marknaden i år är världens första dieselhybrider 3008 HYbrid4 och 508 RXH och nya generationens småbil Peugeot 208.

Presskontakt

Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64