Gå direkt till innehåll
Peugeot 208 får pris för sin innovativa touch-screen

Pressmeddelande -

Peugeot 208 får pris för sin innovativa touch-screen

Peugeots unika touch-screen har tilldelats priset ”Comfort Innovation of the Year i samband med årets upplaga av ”Automotive Interiors Expo” i Stuttgart.

Intuitiv, ergonomisk och modern – och med en rad nya och unika funktioner. Utmärkelsen ”Comfort Innovation of the Year” tilldelades Peugeot 208 för den nya, digitala 7 tums touch-skärmen som ger föraren helt nya möjligheter och användningsområden. Skärmen är standard i alla 208-modeller i utrustningsnivåerna Active och Allure.

Den unika touch-skärmen förenar en rad olika funktioner som normalt är placerade på helt olika ställen i bilen; radio, musik, navigation, färddator, mm. Tack vare USB-kontakten och Bluetooth-funktionen kan man koppla in sin smartphone och styra både låtlistor samt kontaklistor som finns i telefonen, via skärmen på ett enkelt sätt.

Priset delades ut inom ramen för årets upplaga av Automotive Interiors Expo som hölls i Stuttgart den 12-14 juni i år, samtidigt som Automotive Testing Expo, Engine Expo och Vehicle Dynamics Expo ägde rum - mässor som samlar branschfolk från hela världen. Juryn för priset bestod av ett antal internationella motorjournalister.

Omkring 80 procent av köparna i Sverige förväntas beställa en 208 som är standardutrustad med den 7-tums stora digitala touch-skärmen i färg med noggrant utformad grafik som ger åtkomst till radio, Bluetooth handsfree och spelning av ljudfiler via USB-ingången eller ”streamad musik”. Skärmen är lätt att nå och delvis fristående från panelen, för både säkerhet och designharmoni. Den digitala touch-skärmen är förberedd för navigationsystem, som endast kostar 4 900 kronor som tillval.


Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter drygt 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot lanserade 2011 familje- och tjänstebilen Peugeot 508 - en rymlig miljöbil i sedan- och kombiutförande - som blivit en riktig succé i hela Europa och Kina, iOn – en till 100 % elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika. Kommande modeller på marknaden är världens första dieselhybrid 3008 HYbrid4, 508 RXH, suven 4008 och nya generationens småbil - Peugeot 208.

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material