Gå direkt till innehåll
Peugeot 208 får högsta betyg i EURO NCAPs nya krocktester

Pressmeddelande -

Peugeot 208 får högsta betyg i EURO NCAPs nya krocktester

I början av maj lanserade Peugeot den nya generationens småbil, Peugeot 208, i Sverige. I Europa slog modellen tidigare försäljningsrekord med 35 000 beställningar efter bara några veckor, vilket är 15 procent högre än beräknat.

I dagarna krocktestades modellen av den europeiska krocktestorganisationen Euro NCAP enligt de nya strängare kriterierna. Peugeot 208 är den första småbilen som får högsta betyg, fem stjärnor, i Euro NCAPs omfattande och numera striktare krocktester.

208 är kompakt utvändigt men en av de rymligaste i klassen – och nu även den säkraste småbilen på marknaden enligt Euro NCAP’s nya betygsystem.

- Vi är mycket stolta över att vårt omsorgsfulla arbete med att utveckla en säker småbil resulterar i högsta betyg, säger Jérôme Micheron på Peugeots utvecklingsavdelning.

Peugeot 208 erbjuder tack vare sin utomordentliga väghållning och design genomgående hög aktiv säkerhet. Den innovativa förarmiljön är byggd kring en mindre ratt, upphöjd instrumentering och en digital multifunktionsskärm, vilket bidrar till högre säkerhet, bättre ergonomi och inte minst en körupplevelse utöver det vanliga.

Samspelet mellan den vidareutvecklade McPherson-framvagnen, den semiindividuella bakvagnen, de ytterst noggrant avstämda stötdämparna och den låga vikten ger ett optimalt förhållande mellan vägegenskaper och komfort.

Bilen är konstruerad med målet att vara klassens bästa i passiv säkerhet - den deformerbara karosstrukturen har en främre ”krockbåge” av aluminium som tar upp krockkrafter effektivt. Bågen har gjort det korta överhänget fram möjligt utan säkerhetskompromisser. Peugeot 208 har dubbla främre krockkuddar, dubbla främre sidokrockkuddar, dubbla krockgardiner, dubbla ISOFIX-fästen och 3 förankringspunkter för bilbarnstol i baksätet. Flera konstruktionslösningar minskar följderna av en eventuell kollision, bland dem kollapsbar rattstång och låspinne mellan dörrar och mittstolpar.

Alla Peugeot 208 har ESP som standard, liksom även ASR (antispinn), CDS (stabilitetskontroll), EBA (panikbromsassistans) och EBD (elektronisk bromskraftfördelning). Bromssystemet är perfekt anpassat till motorerna. Styrningen har en nyutvecklad elektrisk servo som anpassats till bilens balans och låga vikt. Den är exakt och lätt att hantera i låg fart. Beroende på version kan 208 utrustas med statiskt kurvljus som förbättrar mörkersikten i sidled. Systemet är aktivt i upp till 40 km/h.

Läs mer om krocktestet på http://euroncap.com/results/peugeot/208/477.aspx

Bilaga: Detaljerade krockresultat Peugeot 208 i Euro NCAP 2012


Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter drygt 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot lanserade 2011 familje- och tjänstebilen Peugeot 508 - en rymlig miljöbil i sedan- och kombiutförande - som blivit en riktig succé i hela Europa och Kina, iOn – en till 100 % elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika. Modellerna som lanseras under våren 2012 är världens första dieselhybrid 3008 HYbrid4, 508 RXH, suven 4008 och nya generationens småbil - Peugeot 208.

Presskontakt

Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material