Gå direkt till innehåll
Peugeot 208 Envy – åtråvärd lyx

Pressmeddelande -

Peugeot 208 Envy – åtråvärd lyx

Vårens mest åtråvärda småbil heter 208 Envy. Temat är mode och design, och bilen kommer med en rad unika detaljer och exklusiv utrustning. Likt en sofistikerad accessoar, tillverkas modellen i en begränsad upplaga om 200 exemplar.

Envy är en specialversion av 208 Active 1,2 VTi 5-dörrar i lyxigare utförande. Bilen kombinerar elegant design med innovativ förarmiljö och smidiga köregenskaper.
Den effektiva 3-cylindriga bensinmotorn ger låg bränsleförbrukning och liten miljöpåverkan. 

Smakfulla färgval och exklusiv utrustning
Känslan i Envy är påkostad med unik klädsel ”Haute Couture” och interiöra och exteriöra detaljer.
Utöver den rikliga standardutrustningen ingår panoramaglastak, 15-tums aluminiumfälgar ”Azote”, LED-signaturstrålkastare, kromade och elinställbara sidospeglar, mörktonade bakrutor, parkeringsradar bak, läderklädd ratt med aluminiumdekor samt läderklädd växelspaksknopp.

Peugeot 208 Envy finns i metalliclackerna Svart Perla Nera och Vit Nacré (pärlemoeffekt), och den solida lacken Vit Banquise.
Till designfinesserna hör den speciella tygklädseln och en invändig Envy-dekor. På utsidan utmärker sig Envy-modellen med ett diskret monogram och en dekorstripe på bilens sidor.

Det finns 200 exemplar av unika 208 Envy och priset är förmånliga 139 900 kronor.
Peugeot 208 är en sofistikerad småbil som bryter mot invanda tankemönster. Den innovativa förarplatsen med upphöjda instrument, den lilla ratten och de flesta funktionerna samlade i en stor pekskärm ger en mer intim och intuitiv relation mellan föraren och bilen. Tack vare effektiv paketering är Peugeot 208 en av de mest kompakta bilarna i segmentet, samtidigt en av de rymligaste.
Peugeot 208 fick högsta betyg, fem stjärnor, i Euro NCAP:s krocktest.


Ämnen

Kategorier


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar,scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeotsspännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter drygt 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. 2012 lanserades banbrytande modeller såsom världens första dieselhybrid 3008 HYbrid4, 508 RXH och nya generationens småbil Peugeot 208. Det senaste året har läckra 208 GTi och crossovern Peugeot 2008 lanserats och nya 308 är nyligen introducerad hos de svenska återförsäljarna.

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64