Följ K.W. Bruun Autoimport

Peugeot 2008 DKR kör för seger i Dakarrallyt

Pressmeddelande   •   Jan 02, 2016 07:00 CET

Idag går startskottet för det legendariska Dakarrallyt i Argentinas huvudstad Buenos Aires. Team Peugeot Total är på plats och redo att attackera den utmanande terrängen med de fyra nyutvecklade 2008 DKR. Monsterbilarna, med 350 hästkrafter och 800 newtonmeter i maximalt vridmoment, kör för seger under den närmare 1000 mil långa expeditionen genom sand, floder och klippformationer i Argentina och Bolivia.

Nedräkningen har äntligen börjat. I början av veckan anlände de fyra bilarna och de 95 personerna som utgör Team Peugeot Total till Argentinas huvudstad.

Peugeots fyra ”dream team” är mycket väl förberedda inför starten av en av de största utmaningarna inom motorsporten. Teamen har kört ”shakedown” i Arawak, nordväst om huvudstaden, med de fyra Peugeot 2008 DKR, gjort de finala justeringarna och fått sina nummerlappar:

Stéphane Peterhansel/Jean-Paul Cottret (n°302 / gult luftintag)
Carlos Sainz/Lucas Cruz (n°303 / blått luftintag)
Sébastien Loeb/Daniel Elena (n°314 / vitt luftintag)
Cyril Despres/David Castera (n°321 / rött luftintag)

Från och med nu kommer det inte bli någon vila för den vridstarka V6-dieselmotorn i 2008 DKR. Efter den ceremoniella starten idag, lördag den 2 januari, går startskottet för den 11-kilometer långa prologsträckan. Förutom att det är en uppvärmning inför den svåra utmaningen bestäms startordningen inför den första riktiga sträckan som går av stapeln imorgon mellan Rosario och Villa Carlos Paz. I och med det har starten för det 38:onde Dakarrallyt gått av stapeln.

De tre teamen med förarna Peterhansel, Sainz och Despres har lång erfarenhet av att bemästra den eländiga terrängen i Dakarrallyt på två eller fyra hjul medan teamets rookie Sébastien Loeb (n°314) ger sig ut på en helt ny utmaning tillsammans med sin trogna co-pilot Daniel Elena. Sébastien Loeb, vår tids mest framgångsrika rallyförare, antog utmaningen att köra världens tuffaste ökenrally med Peugeots nya lejonkung 2008 DKR i höstas och sedan dess har den niofaldiga rallyvärldsmästaren och rekordhållaren i backtävlingen Pikes Peak genomfört ett antal tester och kört ”Rallye du Maroc” tillsammans med legenden Carlos Sainz i 2008 DKR under hösten.

- Jag är redo för denna spännande resa, säger Sébastien Loeb, men varken Daniel eller jag har någon erfarenhet av Dakar. Det kommer inte att bli lätt men jag får en bra känsla i bilen som verkligen är lättkörd och presterar på topp. Ser fram emot att köra sträckor som kan vara upp till 100 mil långa per dag, ibland i svår hetta, och övervinna de svåra hindren på vägen.

Dakarrally är ett av motorsportens mest krävande och utmanande rally i öknen med sanddynor, vattenhinder och klippblock och det pågår under 14 dagar. Det är 9 583 kilometer långt och starten går i Buenos Aires den 2 januari 2016. Rallyt går genom grannlandet Bolivia för att avslutas lördagen den 16 januari i argentinska Rosario.

Den extrema tävlingsbilen, Peugeot 2008 DKR, är frukten av ett fortsatt framgångsrikt samarbete mellan Peugeot, Total och Red Bull med det gemensamma målet att vinna Dakarrallyt 2016.

MEDIA GUIDE:
http://peugeot-media.com/index.php?nav=1226&action=view&communique_id=563&langue=en

FOTON TILL REDAKTIONENS FRIA FÖRFOGANDE:
www.peugeot-media.com
www.redbullcontentpool.com

Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång. Försäljningen ökar stadigt i hela världen, modellprogrammet är det yngsta någonsin (2,6 år i snitt) och Peugeot leder hållbarhetsutvecklingen med ett genomsnittligt koldioxidutsläpp på 106,9 g/km. Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar. Nya 308 fick den prestigefulla utmärkelsen« Årets Bil 2014 ».

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.