Gå direkt till innehåll
Peugeot 108 – din design från 99 900 kronor

Pressmeddelande -

Peugeot 108 – din design från 99 900 kronor

Peugeot 108 är en smidig småbil där kunden kan skräddarsy sin bil med personliga designteman. Bilen finns nu ute hos landets Peugeot-återförsäljare som tre- eller femdörrarskaross och i en häftig version med canvastygtak – TOP!
Priserna börjar på 99 900 kronor och i det välutrustade Active-utförandet för 105 900 kronor ingår bland annat 3,5-tumsskärm, rattkontroller, Bluetooth/USB, Isofix-fästen, LED-ljus, AC, fäll- och delbart baksäte (50/50), elhissar fram och eluppvärmda och färganpassade ytterbackspeglar.

Ledord för 108 är individualitet och designkoncept där kunden kan skapa sin egen bil efter sin personlighet och stil. Med åtta färger, sex teman och olika interiöra dekordetaljer finns alla möjligheter att utforma bilen efter eget tycke och smak.

Designen visar tydligt att Peugeot 108 ansluter till den nya Peugeot-familjen. Den krombeprydda grillen och de distinkta strålkastarna med LED-signatur står för finess. Kloformen i de rubinröda bakljusen tycks med sin 3D-effekt sticka ut från karossen. Den stora bakluckan i glas döljer gångjärnen och går från takspoilern ända ner till stötfångaren.
Trots kompakt ytterformat har Peugeot 108 ett rymligt och bekvämt passagerarutrymme. Förarmiljön är lättförståelig med instrument och funktioner logiskt samlade.

Tygsuffletten i TOP!-versionen åker bakåt med ett knapptryck och bildar en 80 centimeter bred och 76 centimeter lång öppning i maxläget. En vindavvisare fälls automatiskt upp och minskar vindbrus och turbulens i kupén.


Personligt uttryck
Tygtaket finns i tre olika kulörer, svart, grå och lilaröd. Åtta olika karosskulörer finns att välja på, varav två bara finns till 108; Aïkinite gyllene koppar och Red Purple lilaröd.
Peugeot 108 kommer att säljas i tre olika utrustningsnivåer; Access (3-dörrars), Active (5-dörrars) och TOP! (canvastygtak).
Tygklädsel erbjuds i fyra olika utföranden och 108 TOP! kan även beställas med läderklädsel. Mittpanel och växelspakssockel kan fås i matt vit (Porcelaine) eller blanksvart (Aïkinite).
I komfortpaketet för endast 6 400 kronor ingår automatisk luftkonditionering ACC, nyckelfritt lås- och startsystem.

Designteman
Designpaketen (5 900 kr) omfattar dekaler på sidan och motorhuven, backspegel- och ytterbackspegelkåpor, invändiga dekaler, textilmattor och nyckelhölje.

Dressy – omtolkning av det klassiska hundtandsmönstret, sportigt och stilfullt
Kilt – moderniserat tartanmönster, klassiskt med fransk finess
Diamond – diamantinspirerad med kontrasterande matta och blanka detaljer, dramatisk och livfull
Barcode – modern lek med färger och linjer, tekniskt och urbant
Tattoo – street art-dekorerade blomstermotiv, romantisk och djärv attityd
Sport – grafisk profil från motorsporten, rutmönster, röda och blanksvarta detaljer, ungdomlig profil (kan ej beställas till TOP!)

Speglar förarens smartphone
Peugeot 108 tar citybilen in en ny uppkopplad era. Den sju tum stora pekskärmen (standard i TOP!) innehåller inte bara gränssnittet för ljudanläggningen, färddatorn och fordonsinställningarna. Den blir också en spegel av den smartphone som ansluts via Bluetooth eller kabel.
Mirror Screen ger direkt tillgång till funktioner i telefonen, som navigation, musikspelare och andra applikationer. Tekniken fungerar med hjälp av MirrorLink (industristandard som används av de största biltillverkarna och elektronikföretagen i samarbete med utvecklare av applikationer) och innebär att du kan använda pekskärmen för att styra enheten. Tekniken stödjer Android, RIM och Windows och iOs. Vissa appar kan också styras via röstkommandon, beroende på vilken telefon som ansluts. Systemet utvecklas kontinuerligt för att anpassas till nya smarta mobiler.

Smidigt format och lättkörd
Bara 3,47 meter lång och 1,62 meter bred hör Peugeot 108 till de mest kompakta bilarna på marknaden, en stor fördel i stadstrafik. De korta överhängen och den snäva vändradien på 9,6 meter gör bilen lättkörd tillsammans med den goda runtomsikten från förarplats. Backkamera finns som tillval.
Längst bak erbjuder 108 ett generöst utrymme: 196 liter med punkteringskit, 180 liter med reservhjul. Låg lasttröskel, bara 77 centimeter, och 1 meter mellan hjulhusen gör att det är lätt att lasta bagaget. Active och TOP! har fäll- och delbart (50/50) baksäte och rymmer då hela 750 liter.

På säkerhetssidan skyddas passagerarna av sex krockkuddar, två främre varav passagerarkrockkudden kan kopplas ur, två främre sidokrockkuddar och två sidokrockgardiner för fram- och baksäte. De två bakre sätena är utrustade med Isofix-fästen.

Effektiva 3-cylindriga motorer
Vid lanseringen erbjuds Peugeot 108 med tre olika drivlinor:
- 1,0 e-VTi 68 hk S&S, 5-växlad manuell, 88 g/km CO2
- 1,0 VTi 68 hk, 5-växlad manuell, 95 g/km CO2
- 1,0 VTi 68 hk, ETG5, 97 g/km CO2
(ETG5, automatisk manuell växellåda, har uppdaterats med snabbare växlingar och krypkörningsfunktion)

Trygg på vägen
Peugeot arbetar kontinuerligt för att minska vikten i sina modeller och 108 är inget undantag: 940 kg.
Framvagnen är uppbyggd med MacPherson-fjäderben medan bakaxeln är av halvstel typ. Styrningen med elektrisk servo gör bilen lättkörd i staden och inspirerande på kurvig väg. Peugeot 108 inger omedelbart förtroende med fina vägegenskaper.
Nya Peugeot 108 är en bil som förändrar vardagen. Det är den mest kompakta bilen i segmentet samtidigt som utrymmena är förbluffande stora. Kvalitets- och utrustningsnivån hör vanligtvis hemma i betydligt dyrare bilar: MirrorLink, backkamera, nyckellöst system och inte minst alla möjligheter att sätta samman en bil efter eget tycke och smak.

Lykke Li + 108 = sant
Peugeot har valt att lansera och marknadsföra nya 108 i samarbete med den svenska världsartisten Lykke Li. Den chica småbilen är lätt att associera till Lykke Li, som är en mångfacetterad talang med stor personlighet.
I reklamfilmen framför Lykke Li den andra singeln, ”Gun Shot”, från albumet ”I Never Learn”.


Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar,scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden utvidgar Peugeot sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Det yngsta modellprogrammet någonsin, där bland andra sportiga 208 GTi och crossovern 2008 lanserats med stor framgång, kompletteras nu av nya 308 « Årets Bil 2014 ». Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar.

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material