Följ K.W. Bruun Autoimport

Nya Peugeot Traveller bjuder på en lyxig resa

Pressmeddelande   •   Feb 11, 2016 16:09 CET

På bilsalongen i Genève i början av mars visar Peugeot upp en modell som breddar märkets moderna personbilsprogram ytterligare. Det är den lyxigt komfortabla MPV’n Peugeot Traveller som har upp till nio sittplatser och gott om plats för bagage samtidigt som förbrukningssiffrorna sätter nytt rekord i klassen. Med många nya innovationer som underlättar vardagslivet, som till exempel sidoskjutdörrar som kan öppnas med foten, avancerade system för förarassistans och senaste infotainmentsystemen, är Peugeot Traveller den perfekta storlastaren för familjen, transportföretagen, VIP-shuttleservice och taxi.

Nya Peugeot Traveller är en riktigt praktisk, rymlig och välutrustad bil som passar lika bra privat som i tjänsten. Bilen är byggd på koncernens modulära EMP2-baserade bottenplatta och Traveller åtnjuter därmed många egenskaper som nya 308 har prisats för, bland annat ett kompakt yttre med ett imponerande rymligt kupé- och bagageutrymme, klassledande bränsleförbrukning och hög kvalitet. Modellen erbjuds i tre olika varianter som är byggda för de olika målgruppernas specifika behov; Combispace, Shuttle and Business VIP.

Lättkörd och bränsleeffektiv
Traveller finns i tre olika längder mellan 4,60 m och 5,3 m. Den minsta versionen är unik på marknaden och rymmer trots sitt kompakta format upp till nio rejäla stolar och 1 500 liter bagage eller upp till 4 900 liter bagage tack vare den flexibla interiören. Den låga höjden på 1,90 m är också ovanlig i klassen, vilket gör att Traveller lätt kan parkeras i de flesta parkeringsgaragen.

Eftersom Traveller byggs på samma plattform som nya 308 är den mellan 100 och 400 kg lättare än konkurrenterna i klassen, vilket gör att nya Traveller kommer ner i riktigt låga förbrukningssiffror. Bilen är utrustad med den senaste generationens dieselmotorer med BlueHDi och SCR-teknologi och effekten varierar mellan 95 och 180 hästkrafter. Den starkaste motorn med 180 hk utvecklar ett maximalt vridmoment på 400 Nm och är kopplad till en automatlåda för optimal komfort. Trots den höga effekten är förbrukningen imponerande låg - 5,8 l/100 km. Med den snålaste dieselmotorn på 1,6-liter och 115 hästkrafter i kombination med en sexväxlad manuell låda stannar förbrukningen på knappt över en halv deciliter - 5,1 l/100 km och utsläppen av CO2 är 133 gram/km. Den låga förbrukningen är en av parametrarna som bidrar till de låga drifts- och ägandekostnaderna för nya Traveller.

Högsta aktiva och passiva säkerhet
Traveller krocktestades nyligen av EuroNCAP och tilldelades högsta betyg för sin krocksäkerhet – maximala 5 stjärnor. Modellen fick mycket höga poäng för vuxenskydd, barnsäkerhet och för sina aktiva säkerhetssystem.

De aktiva säkerhetssystemen är bland annat Active City Brake, automatisk avbländning av helljuset, röststyrt navigationssystem, backkamera med vidvinkelfunktion, trötthetsvarnaren ”LDWS” som reagerar om föraren vinglar till och kör över de vita väglinjerna, broms- och avståndsfunktion samt kollisionsvarnare inbyggd i farthållarfunktionen som också läser av hastighetsskyltarna på vägen och varnar föraren. Ännu ett helt nytt förarsystem är Driver Attention Alert. En kamera mäter bilens rörelser och jämför dem med rattens vinkel för att upptäcka om föraren är ouppmärksam och varnar både visuellt och ljudligt. Funktionen kan också föreslå en paus efter två timmars oavbruten körning.

Lyxig och praktisk
Som första MPV på marknaden erbjuder Traveller sidoskjutdörrar, som lätt kan öppnas med foten tack vare en sensor i nederkant av dörrarna. Ännu en egenskap som underlättar i vardagslivet är den öppningsbara bakrutan i bagageluckan, nyckellös start- och stoppfunktion och de otaliga förvaringsmöjligheterna i de öppna eller stängda facken på totalt 74 liter i kupén.

Infotainmentsystemen är samlade i den sju tum stora pekskärmen och navigation, telefon och media är enkla att använda utan att ta blicken från vägen tack vare röststyrningen. Självklart går det att spegla mobiltelefonens funktioner på pekskärmen genom systemet MirrorScreen som är kompatibelt med både Apple CarPlay och Mirrorlink.

Ljudupplevelsen i bilen är extra angenäm tack vare att stor omsorg har ägnats åt ljudisoleringen – det är tjockare glas i vindrutan och i övriga rutor och i dörrarna och alla paneler runt om är det extra mycket dämpande ljudisoleringmaterial.

Traveller har en komfortabel och inbjudande inredning med upphöjd körställning, skjutbara och vändbara säten i tyg eller exklusivt läder samt ett enormt glastak som släpper in ljus och bidrar till den sköna känslan av rymd i bilen.

Nya Peugeot Traveller har världspremiär på bilsalongen i Genève, som slår upp portarna för allmänheten den 3 mars 2016. På plats i Peugeots monter finns även konceptbilen Peugeot Traveller i-Lab, som är en riktig VIP Shuttle, utrustad med allt man behöver för att kunna arbeta under den lyxiga resan.

Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång. Försäljningen ökar stadigt i hela världen, modellprogrammet är det yngsta någonsin (2,6 år i snitt) och Peugeot leder hållbarhetsutvecklingen med ett genomsnittligt koldioxidutsläpp på 106,9 g/km. Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar. Nya 308 fick den prestigefulla utmärkelsen« Årets Bil 2014 ».

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.