Gå direkt till innehåll
Nya Peugeot Expert lanseras i sommar - svenska priser klara

Pressmeddelande -

Nya Peugeot Expert lanseras i sommar - svenska priser klara


  Med nya Expert siktar Peugeot på att befästa sin starka position på den svenska marknaden och vinna många nya kunder. Det breda utbudet av välutrustade volymskåp och chassibilar med olika påbyggnationer och inredningar och den höga lastförmågan på 1400 kg, upp till 6,6 m3 lastutrymme och 4 meters lastlängd visar att nya Expert är ett verkligt styrkebesked från Peugeot.


  Lanseringen hos de svenska återförsäljarna sker under sommaren och introduktionspriserna på nya Expert börjar på 169 900 kr ex moms.

  Nya Expert visar verkligen vägen in i framtiden med sina moderna innovationer som underlättar i arbetslivet. De unika sidoskjutdörrarna som kan öppnas med foten, den flexibla inredningen Moduwork, nya aktiva säkerhetssystem och de mest bränslesnåla motorerna gör Experten till en av de mest mångsidiga och driftsekonomiska transportbilarna i klassen. Modellen är också en av få yrkesbilar som har krocktestats av det internationella säkerhetsinstitutet Euro NCAP. Resultatet blev fem stjärnor, vilket är högsta säkerhetsbetyg.

  Volymversionen uppskattas bli den generöst utrustade Expert L2 med Launch PRO och klassens snålaste dieselmotor BlueHDi med 120 hästkrafter under huven.

  Urval av den rikliga standardutrustningen i Expert Launch PRO L2 BlueHDi 120:
  AC luftkonditionering med kylbart handsfack.
  Radio och 7" Touchscreen, Mirror screen, WIFI, Bluetooth, USB.
  Moduwork, Förarstol höj- och sänkbar samt svankstöd, fabriksmellanvägg med genomlastningslucka (1,16 m extra lastlängd), uppfällbart passagerarsäte (0,5m3 extra lastvolym) och skrivplatta i mittsätets ryggstöd samt förvaringsbox i mittsätet.
  Parkeringsradar bak & fram med dödavinkelvarnare.
  Elinfällbara sidospeglar.
  Hellackerad kaross.
  Airbag förare och passagerare.

  Det kompletta modellprogrammet och prislistan för nya Expert finns som bifogad fil.

  Modern lättviktsplattform
  Peugeot Expert är en riktigt flexibel, rymlig och välutrustad bil som besitter alla de egenskaperna som en yrkesman/kvinna kan förvänta sig av en modern transportbil idag. Bilen är byggd på koncernens modulära EMP2-baserade bottenplatta och Expert åtnjuter därmed många egenskaper som personbilen Peugeot 308 har prisats för, bland annat ett kompakt yttre och imponerande innerutrymmen och hög lastförmåga, klassledande bränsleförbrukning och högsta kvalitet. Nya Expert erbjuds i flera varianter för olika kundgruppers specifika behov, bland annat med dubbelsoffa eller dubbelhytt med upp till sex säten i olika volymskåp, chassi för branschanpassade påbyggnationer och familjebilen eller VIP-transportören Peugeot Traveller med nio sittplatser.

  Lättkörd och bränsleeffektiv
  Expert volymskåp finns i tre olika längder mellan 4,60 m och 5,3 m. Storsäljarna idag är 4,95 m och 5,30 m och den helt nya lättmanövrerade kompakta versionen är 4,60 m. Denna version är unik i sitt segment och rymmer trots sitt kompakta format 5,1 m3 last med en bibehållen lastvikt på 1400 kg och föremål som är upp till 3,32 m långa får plats tack vare den flexibla interiören, Moduwork. Den låga höjden på 1,90 m är också ovanlig i klassen, vilket gör att Expert lätt kan parkeras i de flesta parkeringsgaragen.

  Eftersom Expert byggs på samma plattform som nya 308 är den mellan 100 och 400 kg lättare än konkurrenterna i klassen trots alla förstärkningar och anpassningar som gjorts för yrkesbilar. Expert levererar därmed klassens lägsta förbrukningssiffror samtidigt som bilen får lasta 100 till 150 kg mer än sin föregångare. Bilen är utrustad med den senaste generationens effektiva Euro 6 dieselmotorer med BlueHDi och SCR-teknologi och effekten varierar mellan 95 och 180 hästkrafter. Den starkaste motorn med 180 hk utvecklar ett maximalt vridmoment på 400 Nm och är kopplad till en helt nyutvecklad automatlåda för optimal komfort. Trots den höga effekten är förbrukningen imponerande låg – 6,1 l/100 km. Med den snålaste dieselmotorn på 1,6-liter med Stop&Start och 120 hästkrafter i kombination med en sexväxlad manuell låda stannar förbrukningen på knappt över en halv deciliter - 5,1 l/100 km och utsläppen av CO2 är 139 gram/km. Den låga förbrukningen är en av parametrarna som bidrar till de låga drifts- och ägandekostnaderna för nya Expert.

  Högsta aktiva och passiva säkerhet
  Peugeot Expert krocktestades nyligen av EuroNCAP och tilldelades högsta betyg för sin krocksäkerhet – maximala 5 stjärnor. Modellen fick mycket höga poäng för vuxenskydd, barnsäkerhet och för sina aktiva säkerhetssystem.

  De aktiva säkerhetssystemen är bland annat Active City Brake, dödavinkeln varnare, automatisk avbländning av helljuset, röststyrt navigationssystem, backkamera med vidvinkelfunktionen VisioPark (180 grader), trötthetsvarnaren ”LDWS” som reagerar om föraren vinglar till och kör över de vita väglinjerna, broms- och avståndsfunktion samt kollisionsvarnare inbyggd i farthållarfunktionen som också läser av hastighetsskyltarna på vägen och varnar föraren. Ännu ett helt nytt förarsystem är Driver Attention Alert. En kamera mäter bilens rörelser och jämför dem med rattens vinkel för att upptäcka om föraren är ouppmärksam och varnar både visuellt och ljudligt. Funktionen kan också föreslå en paus efter två timmars oavbruten körning.

  Lyxig och praktisk
  Som första transportbil på marknaden erbjuder nya Expert sidoskjutdörrar, som lätt kan öppnas med foten tack vare en sensor i nederkant av den bakre stötfångaren. Ännu en egenskap som underlättar i arbetslivet är nyckellös start- och stoppfunktion, parkeringsradar fram och bak och de otaliga förvaringsmöjligheterna i de öppna eller stängda facken på upp till totalt 121 liter. Nytt för Expert är också tillvalet fabriksmonterad dragkrok och vid behov av ytterligare lastkapacitet tillåts en dragvikt på upp till 2,5 ton. I den nya plattformen erbjuds också fyrhjulsdrift (4x4) i samarbete med DANGEL.

  Infotainmentsystemen är samlade i den sju tum stora pekskärmen och 3D-navigation, telefon och media är enkla att använda utan att ta blicken från vägen tack vare röststyrningen. En kontroll i ratten startar röstigenkänning från smartphone via Bluetooth (Siri på iPhone till exempel) och ljudet återges genom bilens högtalare. Självklart går det att spegla mobiltelefonens funktioner på pekskärmen genom systemet Mirror Screen som är kompatibelt med både Apple CarPlay och Mirrorlink.

  Ljudupplevelsen i bilen är extra angenäm tack vare att stor omsorg har ägnats åt ljudisoleringen – det är tjockare glas i vindrutan och i övriga rutor och i dörrarna och alla paneler runt om är det extra mycket dämpande ljudisoleringmaterial.

  I Expert erbjuds också flera olika uppkopplade system som effektiviserar företagens verksamheter – PEUGEOT Connect Fleet Management och Peugeot Connect SOS och Assistance (landsspecifikt).

  Expert har en ergonomisk och inbjudande interiör med upphöjd körställning (11 cm högre än föregångaren), enkel- eller dubbelsoffa, enkel- eller dubbelhytt med upp till sex säten klädda i tåligt tyg eller exklusivt läder. Tack vare den stora vindrutan och många glasade partier blir det ett generöst ljusinsläpp i bilen, vilket bidrar till den sköna känslan av rymd. Expert har fått ännu högre modularitet genom Moduwork, som underlättar i det vardagliga arbetet genom att bland annat sidopassagerarsätet kan lyftas upp mot skiljeväggen för att ge extra utrymme och förvandlas till en justerbar skrivpanel, läsplatta- och smartphonestöd och fungera som ett mobilt kontor.

  Sammantaget är nya Expert ett verkligt styrkebesked från Peugeot, en av världens största aktörer på transportbilsmarknaden. Expert är inte bara en transportbil utan också en viktig del i företagets effektivitet. Modellen hade världspremiär på bilsalongen i Birmingham i april 2016 och lanseras i Sverige under sommaren.

Ämnen

Kategorier


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång. Försäljningen ökar stadigt i hela världen, modellprogrammet är det yngsta någonsin (2,6 år i snitt) och Peugeot leder hållbarhetsutvecklingen med ett genomsnittligt koldioxidutsläpp på 106,9 g/km. Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar. Nya 308 fick den prestigefulla utmärkelsen« Årets Bil 2014 ».

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64