Gå direkt till innehåll
Nya Peugeot Boxer – när kvalitet avgör

Pressmeddelande -

Nya Peugeot Boxer – när kvalitet avgör

I början av hösten lanseras nya Peugeot Boxer. En bil för de stora transporterna, rigoröst utprovad och som motsvarar förväntningarna efter den framgångsrika föregångaren.
Utseendet har uppdaterats med Peugeots eleganta formspråk inspirerat av den framgångsrika personbilen 308.
Höjd kvalitetsnivå, förstärkt kaross, exklusivare utrustning och snålare motorer gör nya Boxer till en av de mest mångsidiga, komfortabla och driftsbilliga bilarna i klassen.

Peugeot har stadigt ökat sin försäljning i segmentet stora transportbilar. Sedan 2006 då nuvarande Boxer introducerades har marknadsandelen i Europa stigit med 0,5 procent till 1,3 procent. Under samma period har försäljningen utanför Europa ökat med 35 procent.
Fjärde generationen Boxer kommer med en rad förändringar i konstruktionen för att höja kvalitetsnivån ytterligare, jämfört med föregångaren, som lanserades 2006. Det handlar om nya tekniska lösningar, högre säkerhet och komfort, lägre ägandekostnader samt ökad flexibilitet.

Hållbarheten och tillförlitligheten har noggrant utprovats i nya Peugeot Boxer. Bilen har utsatts för mycket stränga tester och körts 4 miljoner kilometer i extrema förhållanden, merparten med full last och på vägar av högst varierande kvalitet.
Olika styrke- och uthållighetstester, däribland kyla/värme, saltvattenvadning och dörrmekanism har simulerat verkligt, extremt, användande under 10 år.

Arbetet har resulterat i
- en förstärkt karosstruktur för ökad styvhet
- mer ljudisolerande material
- en omdesignad hytt
- nya skjutdörrsmekanismer och förstärkta bakdörrar
- kraftigare bromsar
- en ny konstruktion för stötdämparinfästningen för styvhet, ökad komfort och bättre vägegenskaper
- ett urval av 2,2-liters HDi-motorer som blivit effektivare tack vare ett reviderat insprutningssystem

Den robusta grundformen från föregångaren har i nya Boxer fått en mer elegant inramning. Grillen är inspirerad av nya Peugeot 308 och innefattar ett nydesignat emblem, nya strålkastare med mörktonad inramning och LED-positionsljus.
Bakljusen har fått nytt utseende med en annorlunda ljussignatur, som även förbättrar bilens synlighet från sidan.
Interiören är uppdaterad med modernare utseende och materialval med högre kvalitetskänsla, samtidigt som utrustningsnivån har höjts. Instrumentpanelen har gjorts om och fått nya kontroller och en ny stereoanläggning (cd-radio) med Bluetooth som standard. Förutom musikstreaming är funktionen viktig ur säkerhetssynpunkt, då föraren talar i telefon via högtalarsystemet. Funktionerna styrs med knappar på ratten.
Till sin hjälp har även föraren ett modernt navigationssystem och en backkamera, som med rörliga färglinjer underlättar manövrerandet av bilen.
Säkerhetssystem som ABS, ESP och EBA (nödbromsassistans) är standardutrustning. Antisladdsystemet har även en Hill Start Assist-funktion, start-i-backe-assistent. Den nya funktionen HDC (Hill Descent Control), som föraren aktiverar med en knapp på instrumentpanelen vid körning i nedförslut, underlättar körningen, särskilt vid halt underlag. Bilen reglerar då automatiskt gas och broms för en så säker färd som möjligt.

Erkänt effektiva och vridstarka dieselmotorer med mycket låg bränsleförbrukning bidrar till låga drifts- och underhållskostnader. Nya Peugeot Boxer kommer med fyra olika motoralternativ:
2,2 HDi på 110, 130 respektive 150 hästkrafter samt 3,0 HDi på 180 hästkrafter.
På 2,2 HDi har bland annat insprutningssystemet modifierats för att ytterligare sänka förbrukningen med 1,3 l/100 km, motsvarande 34 gram CO2/km (L3H2 2,2 HDi 130).

Ett brett utbud av versioner med möjlighet att anpassa till verksamheten kännetecknar nya Peugeot Boxer. Tre olika axelavstånd (3,0 m, 3,45 m och 4,04 m) och skåpversioner i fyra olika karosslängder (L1, L2, L3, L4) och tre olika höjder (H1, H2, H3) innebär sammanlagt åtta karosstyper med lastvolym mellan 8 och 17 m3.
Liksom för samtliga Peugeots transportbilar finns det en mängd utrustningsalternativ och påbyggnationer som är skräddarsydda för olika yrkeskategorier.

Utmärkta lastegenskaper och trygga vägegenskaper skapar en transportbilslösning med enorm kapacitet. Sammantaget är nya Peugeot Boxer ett verkligt styrkebesked från Peugeot, en av världens största aktörer på transportbilssidan.
Nya Peugeot Boxer är inte bara en transportbil utan också en viktig del i företagets effektivitet. Från Proffs till proffs.


Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar,scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Verksamma i nästan 160 länder med 10 000 återförsäljare och verkstäder har märket stor spridning över hela världen. Efter drygt 200 år av stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Det yngsta modellprogrammet någonsin, där bland andra sportiga 208 GTi och crossovern 2008 lanserats med stor framgång, kompletteras nu av helt nya 308, som vunnit priset « Årets Bil 2014 ».Hög kvalitet i såväl produkter som service, förfinad design och omsorg och en unik körupplevelse bidrar till den bilglädje varje Peugeot förmedlar.

Presskontakt

Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material