Gå direkt till innehåll
 Peugeot 508 Sport Engineered
Peugeot 508 Sport Engineered

Pressmeddelande -

​Nya Peugeot 508 Sport Engineered – nyskapande prestanda

Peugeot Sport Engineered – Peugeots nya division för hög prestanda – är redo att revolutionera din körupplevelse. Första modellen som släpps är Peugeot 508 Sport Engineered. 360 hästkrafter och ett vridmoment på 520 Nm gör den till Peugeots mest kraftfulla bil någonsin – och starten för en ny era.

Peugeot Sport Engineered är en ny satsning på hög elektrisk prestanda byggd på teknik och expertis från Peugeot Sport, som under många år skördade framgångar på racingscenen. Nu med modellen nya Peugeot 508 Sport Engineered – utvecklad från Peugeot 508 – börjar Peugeot ett nytt kapitel för sportiga modeller.

Med en perfekt balans mellan sport och teknik har Peugeot under signaturen NEO-Performance utvecklat en ny identitet för sin nya division. El- och förbränningsmotorer har kombinerats och effektiverats för nå maximal kraft och för att hålla förbrukningsnivåerna nere.

Designen för nya Peugeot 508 Sport Engineered har hämtat inspiration från ikoniska modeller – exempelvis är baklampornas tre klor inspirerade av Peugeotklassikern 504 Coupé. Framifrån är nya Peugeot 508 Sport Engineered försedd med det nya gula Kryptonite-monogrammet och sidorna präglas av dekorativa detaljer, unika för modellen. Peugeot 508 Sport Engineered finns tillgänglig i tre färger, Selenium Gray, Perla Nera Black och Pearl White.

Peugeots mest kraftfulla modell någonsin

Peugeot 508 Sport Engineered är den mest kraftfulla modellen någonsin producerad av Peugeot med 360 hästkrafter och ett vridmoment på 520 Nm vid kombinerad el- och bensindrift. Motorn kan därmed gå från 0 till 100 km/h på 5,2 sekunder och nå 250 km/h i helt elektriskt läge. Utsläpps- och förbrukningsvärdena ligger på 46 g CO2/km och 2,1 L/100 km.

Körkänsla och körglädje ligger i Peugeots DNA och därför har Peugeots sporttekniker baserat den nya modellen på personbilen Peugeot 508 – detta för att vila på en grund av högsta möjliga kvalitet och komfort. Med lågt placerade säten, 20-tums fälgar och 380 mm bromsskivor ger Peugeot 508 Sport Engineered ett kraftfull och sportigt intryck både invändigt och utvändigt.

Fem körlägen

För att maximera körupplevelsen erbjuds Peugeot 508 Sport Engineered med fem olika körlägen.

Elektrisk – ger 100 % tyst eldrift och 42 km räckvidd enligt WLTP
Komfort – Hybridläge med mjuk fjädring för maximal komfort
Hybrid – Kombinerar förbränningsmotorn och eldrift för bästa möjliga effekt
Sport – Maximal kraft och körglädje med upp till 360 hk
4WD – Fyrhjulsdrift erbjuder maximalt grepp för alla underlag

Teknik och laddning

Peugeot 508 Sport Engineered når full laddning på mindre än två timmar genom en laddbox. Med hjälp av appen MyPeugeot kan laddningen övervakas och styras tillsammans med andra smarta fjärrfunktioner, som förprogrammering av temperaturen i kupén.

Peugeot 508 Sport Engineered är också försedd med den senaste förartekniken från Peugeot, som Night Vision, automatisk nödbromssystem, Stop & Go-funktion och mycket mer. Genom instrumentpanelen Peugeot i-Cockpit och mittkonsolens 10-tums pekskärm styr föraren över bilens funktioner.

Läs ett längre pressmeddelande här på: https://int-media.peugeot.com/en/node/90075882

Ämnen

Taggar


K.W. Bruun Autoimport AB ingår i den danska Interdan-koncernen och ansvarar i dag för importen av PSA-märkena Citroën, DS, Opel och Peugeot till Sverige.

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material