Gå direkt till innehåll
Nya Peugeot 107 : modernare och fräckare !

Pressmeddelande -

Nya Peugeot 107 : modernare och fräckare !

107 – Peugeots minsting i familjen, kommer nu i modernare tappning. Den nya versionen andas ännu mer stad, självständighet och frihet ! 


En marknad och en målgrupp i ständig förändring
Peugeot 107, som lanserades första gången 2006 och fick en ansiktslyftning 2009, har en bred målgrupp, som ställer höga krav på sin bil. Modellen fungerar ofta som andrabil i familjen men får även en allt yngre och mer krävande kundkrets.

Idag börjar en ny era för 107, som hittills hunnit tillverkas i 665 000 exemplar – nu är det viktigare än någonsin att sticka ut och visa upp sina unika fördelar i ett segment med större och större konkurrens.


Ny utvändig design
Peugeots nya designkoder visar sig nu i alla märkets nya modeller och 107 är inget undantag. Frontpartiet har ändrat utseende och framhäver tack vare sin unika välvda form det tredimensionella märkesemblemet.

Strålkastarna har behållit sin form och position men har blivit ännu mer raffinerade – framljusen är mer utdragna och har en tvåfärgad botten som matchar märkesemblemet medan bakljusen har placerats på en mörk bakgrund och har en rubinröd inramning.

Grillen har fått ett nytt utseende och har en distinkt form som omges av karossens färg. Det karakteristiska rutmönstret finns kvar, och modellprogrammet består av ett flertal färgnyanser, varav en är ny och har fått namnet « Plum », och går i lila.


Enkelt och förbättrat modellprogram
Nya 107 behåller sitt modellprogram med två utrustningsnivåer, i 3- eller 5-dörrarsversion och med ett bränslesnålt motoralternativ, en 1-liters bensinmotor med manuell eller automatiserad manuell växellåda. I linje med Peugeots strävan att erbjuda den bästa och senaste tekniken kan man nu välja till två extra högtalare och dessutom är 107 utrustad med ett nytt audiosystem (tillval), CD WIP Bluetooth med USB-uttag, MP3 och Bluetooth, en typ av utrustning som vanligtvis endast återfinns i större bilmodeller.

Sist men inte minst får nya 107, som redan sedan tidigare kan skryta med föredömligt låga CO2-utsläpp, nu ytterligare sänkta värden på 99 respektive 104 gram/km (manuell respektive automatiserad manuell växellåda) och får även en lägre bränsleförbrukning som hamnar på 4,3 respektive 4,5 liter per 100 km.


Ämnen

Taggar


Peugeot är det enda bilmärket som erbjuder en samlad mobilitetslösning med person- och transportbilar, scooters, cyklar och en lång rad tjänster. Med 10 000 återförsäljare och verkstäder i 160 länder får Peugeots spännande mobilitetslösningar spridning över hela världen. Efter 200 års stark närvaro på marknaden är Peugeot genomsyrat av inspiration och framgång och förnyar sin design och sin visuella identitet, utvidgar sitt modellprogram och har stora internationella ambitioner för de kommande åren. Peugeot lanserade 2010 RCZ - en skräddarsydd sportcoupé, iOn – en till 100 % elektrisk bil, 408 i Kina och tre nya modeller i Latinamerika. Den nyligen lanserade familje- och tjänstebilen Peugeot 508, en rymlig miljöbil i sedan- och kombiutförande, har blivit en riktig succé. Nästa modell på marknaden är världens första dieselhybrid 3008 HYbrid4.

Presskontakt

David Lindahl

David Lindahl

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 073 312 56 58
Ola Martinsson

Ola Martinsson

Presskontakt PR- och kommunikationsansvarig 076 101 59 64

Relaterat material